навигация от бмв х5 в е 46?
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- tuporashko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320d
- Мечтае да кара: 330xd
навигация от бмв х5 в е 46?
колеги много се извинявам за тази тема,може да има подобна но ползвах търсачката и не открих.Въпроса ми е следния.Възможно ли е да се монтира навигация от бмв х5 в е46.интересува ме дали влиза в мястото на конзолата и дали има други особености или процедурата е подобна,като при монтаж на оригинална от е 46.благодаря предварително.
- rve
- ///Мтусиаст
-
- Кара: ///М3 и още нещо
Re: навигация от бмв х5 в е 46?
В Е53 слагат МК3 и МК4 същите като в Е46, така че освен окабеляването другото (монитор, компютър, ТВ модул, GPS антена) би трябвало да е същото. Е70 е съвсем друга бира.
rve написа:В Е53 слагат МК3 и МК4 същите като в Е46, така че освен окабеляването другото (монитор, компютър, ТВ модул, GPS антена) би трябвало да е същото. Е70 е съвсем друга бира.
Какво точно имаш предвид под "би трябвало" ? Колегата е задал точен въпрос, щом си наясно му дай точен отговор.
- SaRsEmA
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 M Tech 2
- Детайли за колата: 320Д,2002,M Tech 2
Всичко е едно към едно колега.Братми има Х5 2005 със голямата навигация както и аз на е46-цата разглобявал съм ги и двете и са със едни сериини номера дори,всяка една част,Било то монитора или компютъра.Успех с интервенцията 

- Retrofit
- младши ентусиаст
-
- Кара: M62B46
SaRsEmA написа:Всичко е едно към едно колега.Братми има Х5 2005 със голямата навигация както и аз на е46-цата разглобявал съм ги и двете и са със едни сериини номера дори,всяка една част,Било то монитора или компютъра.Успех с интервенцията
Колеги вие сериозно ли?
Монитора на е46-тица си е предназначен само за този модел, няма как монитор от е39/е38/е53 да стане на е46, дизаина им е различен.
Монитор за е46:
Монитор за е39:

Монитор за е38:

Монитор за Х5 е53:
Монитора за е39 и е38 е еднакъв, просто се различават по външната лайсна.
Монитора за Х5 е53 изглежда външно като за е39 и е38, но има малка разлика и тя е в ъгъла на виждане на дисплея, но това не пречи да бъде монтиран в 5/7 серия.
Трябва ти инсталация и монитор за е46, другите модули са еднакви(радио модул, нави модул, тв тунер, блутут).
Retrofit написа:...
Ти сериозно ли им говориш така на колегите?! Сега ще ти се обидят

Последна промяна stilko на 15 Яну 2012, 1:35, променена общо 1 път
- rve
- ///Мтусиаст
-
- Кара: ///М3 и още нещо
stilko написа:Какво точно имаш предвид под "би трябвало" ? Колегата е задал точен въпрос, щом си наясно му дай точен отговор.
За малко да застана "мирно" пред компютъра

П.С. Тъкмо написах, че мониторите за Е46 се различават от Е38/39/53 по разположението на някои копчета, но гледам колегата Retrofit ме е изпреварил.
- tuporashko
- кандидат ентусиаст
-
исках само да знам дали монитора ще влезе в дупката на таблото предназначена за навигацията.верно дизайна ще се наруши обаче мисля че не е чак такъв проблем.интересувах се като размери еднакви ли са или тази от е 53 е по широка.само това.и в крайна сметка пак незнам кво да права.някои има ли им размерите или мога ли да гида от някаде ???
между другото,имам монитор,ком,ченджър.мисля че тези неща могат да се свържат и да имам и звук и картина,а после да сложа радио модул и тв тунер.ако има някои по запознат да каже и за това да не стане така че тези неща не могат да се свържат само а трябват и други компоненти
между другото,имам монитор,ком,ченджър.мисля че тези неща могат да се свържат и да имам и звук и картина,а после да сложа радио модул и тв тунер.ако има някои по запознат да каже и за това да не стане така че тези неща не могат да се свържат само а трябват и други компоненти
- tuporashko
- кандидат ентусиаст
-
слави разбирам те,но почти всяка тема отностно тези навигации е спорна и не мога да вида някои да го е описал стъпка по стъпка,какво ми трябва и какво да правя.ако можеш препоръчаи някоя.благодаря ти предварително!!!
за съжаление нямам информация за подобна изчерпателна тема, именно за това твоята стои отворена
Има колеги, които са монтирали и могат да помогнат ( не и аз)
като например: tngeorgiev, oci също и stilko, а може би и много други
Има колеги, които са монтирали и могат да помогнат ( не и аз)
като например: tngeorgiev, oci също и stilko, а може би и много други
Ето оригиналните файлове на BMW за E46 Navigation Retrofit.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- tngeorgiev
- младши ентусиаст
-
-от Х5 инсталацията няма как да се събере в е46, по-дълга е, по-богата и разклонена (заради аудио-видео удължението към купето вкл.),снопът кабели към радиото е мн дебел..
-става разбира се, но с много побългаряване и премятане..
-от Х5 кабела става идеално само на е39 туринг, другите модули са еднакви, без монитора естествено..монитор от е53 се вижда добре само в е53, иначе е супер зле
-става разбира се, но с много побългаряване и премятане..
-от Х5 кабела става идеално само на е39 туринг, другите модули са еднакви, без монитора естествено..монитор от е53 се вижда добре само в е53, иначе е супер зле
E30 1986 318
E30 1993 318
E36 1991 320
E36 1997 328
E38 1997 735
Е46 2002 318
E30 1993 318
E36 1991 320
E36 1997 328
E38 1997 735
Е46 2002 318
- tuporashko
- кандидат ентусиаст
-
демек ми трябва цяла инсталация от е 46 и не мога да използвам нищо от стара.може ли да има некви кабели по купето или некви такива раоти
Не, че искам да си натрапвам мнението, ама при положение, че вече има Dynavin за Е46, което е в пъти, ама в пъти в повече от това, което може да ти предложи ОЕМ навито, а изглежда ОЕМ и е с ОЕМ дизайн, не мога да разбера защо ви се занимава да събирате сума части, които дори не ви е ясно как да свържете, а дори и да успеете, то ще е с мъка. И не на последно място парите - събраните части + монтаж + главоболия дали струва по-малко от 1100 лв., колкото се продава Дайнавина. И пак не на последно място това като логика ми изглежда - Няма да си купя плазма "Санг", ами ще си купа черно-бял "Филипс" модел летото на '86!
Тва е лично мнение, никого не ангажирам с него!!!
Тва е лично мнение, никого не ангажирам с него!!!
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2