Малко помощ от ваша страна !

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

Малко помощ от ваша страна !

Мнение от Meffo » 03 Яну 2012, 16:56

Здравейте , 1-во - Честита Нова Година на всички :) .. и сега на въпроса
наскоро си купих е46-330ХД , преди няколко дена започна да ми свети 1 лампичка на таблото /прилича на зъбно колело с удивителна в нея / , намира се до дисплея който показва скороста на която си включил , от лявата му страна , не се включва постоянно ами когато тя си реши днес се включва -утре не. Моля , ако имате някакви идеи за какво е това моля помогнете ;) .. Благодаря Ви предварително !!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320d, E60 530xi, Yamaha YZF R1
Мечтае да кара: E92 M3, E46 M3 CSL, всякакви Aston Martin

Re: Малко помощ от ваша страна !

Мнение от MoToPuCT » 03 Яну 2012, 18:35

Meffo написа:прилича на зъбно колело с удивителна в нея

Здравей!
Имаш проблем с автоматичната скоростна кутия, често срещано явление при 3-литровите дизели в E46.
Може да отидеш при някой свестен диагностик (във форума има няколко наистина разбиращи човека) да види за какво иде реч, аз няма да казвам имена да не става реклама.
Във всички случаи обаче ще ти трябва и сервиз, който се занимава с автоматични скоростни кутии, не мога да препоръчам, защото все още не съм имал такива проблеми.
Иначе най-общо казано - в повечето случаи проблемът е в така наречения торк конвертор, някои го наричат турбо на скоростната кутия. Подмяната му, заедно с маслото и филтъра на кутията + труда излиза около 3500лв по данни от форума. Искрено се надявам проблемът при теб да е друг!

Дай малко повече инфо. Има ли някакви странни явления в поведението на кутията (придърпване, вибрации, удари и т.н.)? С кой двигател си (184 или 204 коня)?

ентусиаст
Аватар
Кара: е85 M54B30

Мнение от sub_eleven » 03 Яну 2012, 19:23

може и на първо време след диагностиката, да направиш ъпдейт на софтуера на кутията и да започнеш да я караш по-полека особено след студен старт. Дано се разминеш с голямото кихане.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 04 Яну 2012, 10:44

Meffo написа:Здравейте , 1-во - Честита Нова Година на всички :) .. и сега на въпроса
наскоро си купих е46-330ХД , преди няколко дена започна да ми свети 1 лампичка на таблото /прилича на зъбно колело с удивителна в нея / , намира се до дисплея който показва скороста на която си включил , от лявата му страна , не се включва постоянно ами когато тя си реши днес се включва -утре не. Моля , ако имате някакви идеи за какво е това моля помогнете ;) .. Благодаря Ви предварително !!

Ако си в София - потърси Dimitroff за една истинска диагностика,да погледне за какво точно става дума,да не те пратят за зелен хайвер :yes:
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320d, E60 530xi, Yamaha YZF R1
Мечтае да кара: E92 M3, E46 M3 CSL, всякакви Aston Martin

Мнение от MoToPuCT » 04 Яну 2012, 10:51

Gqbriel написа:Ако си в София - потърси Dimitroff за една истинска диагностика,да погледне за какво точно става дума,да не те пратят за зелен хайвер :yes:

Не исках да казвам имена, но щом си казал ... наистина Dimitroff е човека като става дума за диагностика :yes:

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 04 Яну 2012, 10:56

Благодаря на колегите за добрите думи - пожелавам им да се виждаме само за профилактика и за активация на екстри - никога за сериозни проблеми :yes:

Към автора:
Колегите вече са ти казали къде е проблема - кутията.

Въпроса е дали е механичен или е софтуерен.
Ако е механичен...дали ще е сериозен и ако е такъв...не искам да те плаша, но изваждането на пари за ремонт започва от 2000 лева и стига до към 3500 (при теб в никакъв случай няма да е горната гранциа - щом колата си върви нормално и сменя скорости безпроблемно!).

Хубаво е да се направи една диагностика, да се види какъв е проблема и да се говори "право куме в очи" - има ли смисъл от смяна на софта или да се готвиш за следпразнични изненади.

Дали ще се обърнеш към мен или някой от другите колеги, който се занимават с диагностика, кодиране и програмиране - това вече си е лично твой избор, но моят съвет е да го направиш час по-скоро, за да се знае какъв е проблема и има ли безболезнено решение за него!

Който и да ти прави диагностика - поискай да провери нивото на маслото в скоростите (софтуерно) и дори и да е добре - отиваш в някой сервиз, в който са виждали БМВ и ги караш да "подушат маслото" в Диф-а и скоростите!! - ако не знаят какво им говориш - бягай далече !!
Ако знаят - ще ти кажат какво е състоянието на маслото...поне ориентировъчното състояние...

Няма да се плашиш - може и да минеш метър с пари за диагностика и масло или смяна на софта на кутията ако той се лигави :yes:

Потребител
Аватар

Мнение от Meffo » 04 Яну 2012, 11:21

Здравейте колеги , и мерсси за бързите отговори .
Моля колегата ''Dimitroff " да даде телефон за връзка с него , защото си мисля , че той е човека при който ще си закарам колата за диагностика - все пак и др. хора от форума го препоръчаха ;) , по един или др начин ;) .. благодаря ви пак , и дано се окаже малкият дявол ;)

Потребител
Аватар

Мнение от Meffo » 05 Яну 2012, 12:51

здравейте пак , моля колегата ''dimitoff '' , да ме извини за червените текстове , и аз незнам как са се появили там може би съм натиснал нещо не кадето трябва ;)... и пак благодаря на всички за бързите отговори.

ентусиаст
Аватар
Кара: е85 M54B30

Мнение от sub_eleven » 05 Яну 2012, 13:30

Пиши после как се развиват нещата...

Назад към E46