Гъст бял дим при палене студена
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
38 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- UBAH5
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 320d; BMW E30 318i cabrio
Гъст бял дим при палене студена
От две седмици, откакто застудя, колата започна да дими много като я паля студена. Димът е гъст бял, миналата година зимата нямаше такова нещо. Колата няма грешки като я закачам на инпата. Интересеното е, че след като я изгася, продължава да си пуши, 1, 2 минути. Един монтьор ми каза, че най-вероятно са ми заминали катализаторите, интересното е, че мириса на дима не се е променил. Как да разбера дали катализаторите са изправни? След 2,3 минути работа на мотора, димът намалява значително.

When people ask you what car you drive and you say a BMW and they get all excited until they see it...
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
Re: Гъст бял дим при палене студена
Koлега да не намирисва на гарнитура
- UBAH5
- ентусиаст
-
Колата не е прегряван. Не е пипнала маслото. 

When people ask you what car you drive and you say a BMW and they get all excited until they see it...
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Ако не губи течности аз залагам на конденз - и мойта сега пуши бяло като е студена, като минат няколко минути и изчиства.
Si non confectus, non reficiat.
- UBAH5
- ентусиаст
-
Не е конденз, доста гъст бял дим, като от дизел
. Антифриза не знам дали го пипа, понеже имам теч от маркуча към радиатора.

- riki_
- кандидат ентусиаст
-
и при мен има такьв бял дим като конденз които става о6те по бял и по гьст като пуснам парното докато стрелката не излезне од синята зона и след това няма нито дим нито конденз. 

Zagy написа:Ако не губи течности аз залагам на конденз - и мойта сега пуши бяло като е студена, като минат няколко минути и изчиства.
+1 и при мен е така !!!!!
В началото бе самолетен двигател..... и Господ каза: ''Нека бъде BMW''
- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
- Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
- Мечтае да кара: M3 CSL
аз залагам на изгорели свещи особенно ако намирисва на неизгоряла нафта
- Amatior4o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 320D
martin_g60 написа:аз залагам на изгорели свещи особенно ако намирисва на неизгоряла нафта
Марто бензин е ... ;]
- klls
- Потребител
-
- Кара: Audi A8
- Мечтае да кара: самолет
Здравей колега. аз имах същия проблем ,бял дим като е запаля облаци до 2-ия етаж .В момента когато излезе от синия сектор и грам пушек няма.При мен беше от топлобменик.До колкото рабрах нещо от сорта на това че топлобменника е пукнат или изтърва от там в колекторите и самия конденз идва от там /или нещо от сорта ми обесниха майсторите/ ,съответно си имах някакав вид загуба на антифриз минимална....смяна и всичко заспа ...
- UBAH5
- ентусиаст
-
Звучи доста правдоподобно. Може ли да ми подскажеш къде да го търся това чудо :?

Здравейте ,
И на мен ми пуши само докато загрее и след това спира. Димът не е супер голям колата си няма никъкви проблеми проверих антифриза и маслото не видях да за жабясали ,НО все пак помолих едно момчета от сервиза да и напрваят химически тест с който ще съм 100% спокоен и сега на 4ти е вкарвам в сервиза и ще знам 100%
И на мен ми пуши само докато загрее и след това спира. Димът не е супер голям колата си няма никъкви проблеми проверих антифриза и маслото не видях да за жабясали ,НО все пак помолих едно момчета от сервиза да и напрваят химически тест с който ще съм 100% спокоен и сега на 4ти е вкарвам в сервиза и ще знам 100%
Целувай сега ръка ,защото после ще целуваш ГЪЗ
"Вуйчо ми"
"Вуйчо ми"
- plboy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: m20b20 turbo, E38 725tds
UBAH5 написа:От две седмици, откакто застудя, колата започна да дими много като я паля студена. Димът е гъст бял, миналата година зимата нямаше такова нещо. Колата няма грешки като я закачам на инпата. Интересеното е, че след като я изгася, продължава да си пуши, 1, 2 минути. Един монтьор ми каза, че най-вероятно са ми заминали катализаторите, интересното е, че мириса на дима не се е променил. Как да разбера дали катализаторите са изправни? След 2,3 минути работа на мотора, димът намалява значително.
Ако си сигурен, че не е масло, провери за водата. Катализатора има живот 80-100к км така, че ако имаш възможност го махай. Дали проблема е в него можеш да провериш по температурата на тръбите преди и след него- ако има рязка граница явно е запушен.
При по студено до някъде е нормално от конденз да се получава.....
King Regards, 0888 750 222
Тука гледам 1 клип на е46 студен старт и при него е същото: http://www.youtube.com/watch?v=T1eU29KVna8 

В началото бе самолетен двигател..... и Господ каза: ''Нека бъде BMW''
38 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3