проблем с термостата
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- MORSKIQ1
- Потребител
-
- Кара: БМВ
- Мечтае да кара: БМВ
- Детайли за колата: е46
проблем с термостата
колеги имам проблем със работната температура ,мормално ли е колата ми да измине 20 км.при работна тем.110гр.и чак след това да падне на 90гр. колата ми е бензинова Е46.
- plboy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: m20b20 turbo, E38 725tds
Re: проблем с термостата
нормално е ако има проблем с термостата; водната ти помпа наред ли е; виското, имаш ли достатъчно антифриз, имаш ли ниво на маслото, обезвъздушена ли е, надува ли маркучите
King Regards, 0888 750 222
- NikVanov
- ентусиаст
-
- Кара: X3 E83 2.0d 2006; 316 i 1999;
Нормално е, ако тия 20 км са били от В.Търново до вр.Шипка и после си се пуснал към Ст.Загора. А без майтап- напиши си каква е колата, знай, че форумът има търсачка, като задаваш въпрос си помисли точно как да го зададеш, дай подробности.
- MORSKIQ1
- Потребител
-
- Кара: БМВ
- Мечтае да кара: БМВ
- Детайли за колата: е46
колата ми е Е46-316i с 1.8 бензинов мотор.проблема е следния тръгвам от Бургас за Ст.Загора преди това бях долял около 500мл.антифриз при студен мотор и когато тръгнах пуснах скитото меню и ма магистралата стрелката си закотви на 12ч.но на менюто показваше 110гр.след около 20 км.видях как темп.падна на 90гр. и пак започна да се качва след като слезнах от магистралата стигаше до 109-110 и веднага падаше.преди Ст.Загора пак го направи ,през цялото време стрелката стои закотвена на 12ч.
- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
MORSKIQ1 написа:колеги имам проблем със работната температура ,мормално ли е колата ми да измине 20 км.при работна тем.110гр.и чак след това да падне на 90гр. колата ми е бензинова Е46.
Звучи ми, като изтрещяла перка за охлаждане!

- NikVanov
- ентусиаст
-
- Кара: X3 E83 2.0d 2006; 316 i 1999;
Задължителна е компютърна диагностика, според мен тя винаги е на първо място. Там има ,,живи данни'', при което се виждат температура и много други показатели. Провери нещата, за които пише plboy. Загрей колата на място при пуснато скрито меню и виж на какви температура и положение на стрелката ще отвори термостата. Потърси по форума- има доста за термостат, радиатор, вентилатор, може да намериш обяснение. Специалистите да кажат при такава разлика /ако това е разлика?/ между скрито меню и показания на стрелката какъв може да е проблема? Ако ти е нововзета колата изчакай малко, карай само по стрелка и следи поведението на двигателя. При това студено време при различни скорости сигурно ще има вариации на температурата на антифриза. Но щом си долял 1/2 литър сигурно имаш теч, пипни на студено отзад на двигателя, там има един тройник? /не съм сигурен как се казва/, може да е мокър, трябва да се смени, провери с търсачката, описано е подробно.
- mitaka7
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е90
Има търсачка. 

7 мнения
• Страница 1 от 1