лампи на номера
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- iv4o9999
- ентусиаст
-
- Кара: e46 compact 320td
лампи на номера
преди няколко дена забелязах че не ми светят лампите на номера, едната крушка беше черан а другата леко опушена, смених крушките но не светват, въпроса е на отдлен бушон ли са лампите на номера и ако са, кой е той за да го проверя, имам предположение че е влизало вода при лампите и затова е станала някоя инфекция, да са се пречупили и прескъснали кабелите при гофрето на багажника и купето не съм гледал но и до там ще стигна, засега казуса е с бушона дали е отдлен или не, иначе всичко друго си свети по колата 

- minimalcoholic
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: e46 330i
Re: лампи на номера
провери дали клемите хубаво са хванали крушките...поне при мен беше такъв проблема 

- shark1986
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320д Е46 136к.с
- Мечтае да кара: BMW F10
- iv4o9999
- ентусиаст
-
ново 20 сега не ми работи ел копчето за отваряне на багажника, от ключа се отваря
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
iv4o9999 написа:ново 20 сега не ми работи ел копчето за отваряне на багажника, от ключа се отваря
Вкарай ключа в ключалката на багажника и отключи багажника.
После само го затвори без да заключваш и пробвай дали ти работи

- iv4o9999
- ентусиаст
-
пропускаш момента че компакта няма ключалка, иначе си прав, при мен е само едно ел копче под лаисната над номера между двете лампи за номера, които са фира
- ivo752
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е60,530Д
- Мечтае да кара: влака
Провери кабелите които са в гофрирания маркуч да не прекъснат(скъсан)някой.
- olegvn
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: compact
- Детайли за колата: BMW compact e46 03 320td 150 hp
Колега аз също съм с компакт и имам същия проблем.. и още не съм го решил :/ провери :
- 2-те гофрирани уплътнения на багажника
- машинката
- кабелите до машинката
- самата лаисна също с копчето(при мен лампичките са спекли..) самата лайсна няма прекъснати кабели..
Кофти че тия компакти нямат ключалка
btw при мен копчето от ключа не работи ..
- 2-те гофрирани уплътнения на багажника
- машинката
- кабелите до машинката
- самата лаисна също с копчето(при мен лампичките са спекли..) самата лайсна няма прекъснати кабели..
Кофти че тия компакти нямат ключалка

btw при мен копчето от ключа не работи ..
- iv4o9999
- ентусиаст
-
свалях лайсната преди седмица 2 и видях че влиза вода от някаде, уплатнението отзад нее качествено, съответно лампите и държачите се къпят често, чакам да се стопли за да я сваля спокойно и да седна да просвира от каде минава захранването през лайсната ако не ще я сменям, но интересно дали са стандартни тия лайсни и дали ще стане от седан
Здравейте,
Аз карам 318Д след фейса и имах същия проблем, още откак си купих колата едната лампа за осветяване на номера не светеше и след време на моменти отказваше и багажника да се отваря от копчето под лайсната. Иначе с ключа се отваряше винаги. Предния месец в един слънчев ден реших да си поиграя и да разбера къде е проблема. Развих лайсната, след това махнах кечето от вътрешната страна на капака на багажника, за да разкача буксата и да извадя лайсната. Лампионите са със медни пластини и те се бяха окислили. Проблема е, че кабелите бяха видимо здрави, но мултиметъра не отчиташе връзка. А самата схема е следната: + и - отиват в левия лампион(който при мен свети), след това от там се взимат + и - за десния лампион(който в случая не свети) и от минуса на десния лампион отива кабелче към това ключе за ръчното отваряне на багажника. При моя случай на + медната пластинка се беше стопила на едно място и затова лампата не светеше. Зачистих кабелчето и медната пластина и го запоих направо за нея. Същото направих и с кабелчето на минуса. Така и лампата светна, и багажника започна да отключва. Дано да съм бил полезен...
Аз карам 318Д след фейса и имах същия проблем, още откак си купих колата едната лампа за осветяване на номера не светеше и след време на моменти отказваше и багажника да се отваря от копчето под лайсната. Иначе с ключа се отваряше винаги. Предния месец в един слънчев ден реших да си поиграя и да разбера къде е проблема. Развих лайсната, след това махнах кечето от вътрешната страна на капака на багажника, за да разкача буксата и да извадя лайсната. Лампионите са със медни пластини и те се бяха окислили. Проблема е, че кабелите бяха видимо здрави, но мултиметъра не отчиташе връзка. А самата схема е следната: + и - отиват в левия лампион(който при мен свети), след това от там се взимат + и - за десния лампион(който в случая не свети) и от минуса на десния лампион отива кабелче към това ключе за ръчното отваряне на багажника. При моя случай на + медната пластинка се беше стопила на едно място и затова лампата не светеше. Зачистих кабелчето и медната пластина и го запоих направо за нея. Същото направих и с кабелчето на минуса. Така и лампата светна, и багажника започна да отключва. Дано да съм бил полезен...

10 мнения
• Страница 1 от 1