Проблем вентиЛатор парно
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Проблем вентиЛатор парно
смених таралежа и пак не тръгва и се самниавам за самиа вентилатор ниакой знае Ли кой е бушона иЛи как да подам директно ток на вентилатора ??

- NikVanov
- ентусиаст
-
- Кара: X3 E83 2.0d 2006; 316 i 1999;
Re: Проблем вентиЛатор парно
Ето ти линк за бушоните:
http://www.sendspace.com/file/zonr0u
http://www.sendspace.com/file/zonr0u
- koleto_78
- младши ентусиаст
-
- Кара: E61 530dA '04
ако и двата са здрави няма значение кой е.ако има изгърмял там е проблема.
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
pepy_81 написа:смених таралежа и пак не тръгва и се самниавам за самиа вентилатор ниакой знае Ли кой е бушона иЛи как да подам директно ток на вентилатора ??
Таралежа с нов ли го смени? За да подадеш ток директно на вентилатора трябва да стигнеш до буксата му като свалиш въздушния филтър и кутията под филтъра и стигаш до самия мотор буксата е с два кабела кафявия е маса.
Прабвай и ако тръгне вентилатора ще трябва да пробваш с друг таралеж или модул ако са здрави предпазителите.
- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
Само да ти подскажа, че буксата на вентилатора не е на самият вентилатор, а навътре посока към купето. Ще проследиш кабелите и ще се ориентираш. 

- oci
- старши ентусиаст
-
vavilon написа:Само да ти подскажа, че буксата на вентилатора не е на самият вентилатор, а навътре посока към купето. Ще проследиш кабелите и ще се ориентираш.
Точно и така и откачането на буксата е мъка, а после като се опиташ да я включиш много внимавай да не потъне мъжкото навътре защото ще ти е трудно да я щракнеш понеше кабела който идва от купето към вентилатора е доста къс.
Решение:
След смяна на таралеж и управление пак не трагна излезе че перката задаржа като е студено или колата не е карана извесно време следва обилно смазване и варти за сега

След смяна на таралеж и управление пак не трагна излезе че перката задаржа като е студено или колата не е карана извесно време следва обилно смазване и варти за сега

- oci
- старши ентусиаст
-
pepy_81 написа:Решение:
След смяна на таралеж и управление пак не трагна излезе че перката задаржа като е студено или колата не е карана извесно време следва обилно смазване и варти за сега![]()
Да и буксата правеше мизерии затова преди да смените таралежа първо проверете буксата дали прави контакт там товара е голям и се получава греене и нагар на пиновете на буксата и на колегата от това му беше проблема плюс затегнал мотор на вентилатора.
- StratusMC
- кандидат ентусиаст
-
здр колеги викам си да не пиша нова тема а да възродя малко старата, та колата е Е46 320д 136 коня 2001г. проблема е че преди седмица се прецака парното а по точно вентилатора си правеше каквото иска . Имал сам преди същото БМВ и знам за таралежа правил сам го та си помислих че пак е така разглобих вчера сиеко както си му е реда бутам буксата - оправи се , но нямах време да го сглобя и го оставих така . Днес си катам и изведнъж яко дим от въздуховодите на таблото и мириз на изгоряло . Спирам гася отварям капака нищо . паля - никакви индикации на таблото ,
пускам климатроника - работи но вентилатора го няма никаде. Навежда ме мисълта тои да не е изгорал . Знам колко е играчка да се свали и не ми се почва , та въпроса ми е дали някои е имал същия проблем и евентуално има отговор за решението му ?
пускам климатроника - работи но вентилатора го няма никаде. Навежда ме мисълта тои да не е изгорал . Знам колко е играчка да се свали и не ми се почва , та въпроса ми е дали някои е имал същия проблем и евентуално има отговор за решението му ?
- oci
- старши ентусиаст
-
StratusMC написа:здр колеги викам си да не пиша нова тема а да възродя малко старата, та колата е Е46 320д 136 коня 2001г. проблема е че преди седмица се прецака парното а по точно вентилатора си правеше каквото иска . Имал сам преди същото БМВ и знам за таралежа правил сам го та си помислих че пак е така разглобих вчера сиеко както си му е реда бутам буксата - оправи се , но нямах време да го сглобя и го оставих така . Днес си катам и изведнъж яко дим от въздуховодите на таблото и мириз на изгоряло . Спирам гася отварям капака нищо . паля - никакви индикации на таблото ,
Може и таралежа да се е стопил виж първо него преди да почнеш да разглобяваш вентилатора.
- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
След като провериш таралежа, провери и вентилатора. Разглобяваш само до него и с кабели от акумулатора или + клемата на спойките му. Те са открити и е лесен достъпа до тях. Не повече от 15 мин. работа. 

- oci
- старши ентусиаст
-
vavilon написа:След като провериш таралежа, провери и вентилатора. Разглобяваш само до него и с кабели от акумулатора или + клемата на спойките му. Те са открити и е лесен достъпа до тях. Не повече от 15 мин. работа.
15 минути на твоя мотор но на 136 кс не е точно така бая разглобяване си е повече от колкото на М43 и после ако се наложи вентилатора да се вади трябва да се свалят колекторите иначе турбината на мотора се чупи и няма как да излезе.
- StratusMC
- кандидат ентусиаст
-
Вентилатора работи перфекно , вчера го пробвах - от управлението си вирту , усилва се сичко 6 . след 2 часа втори опит и пак неиска прави си каквото иска. Да приемеме че както казва колегата се е стопил таралежа , тогава как дима му е влязъл в систебмата с въздуховодите като частта му която е вътре е изцяло алуминиева ? Гледах от задната му страна от към жабката до колкото може да се види буксата и заливката около нея са видимо здрави . Като се оправи малко времето сичко сривам долу да търся кое каде е стопено и пак ще пиша.
- oci
- старши ентусиаст
-
StratusMC написа:Вентилатора работи перфекно , вчера го пробвах - от управлението си вирту , усилва се сичко 6 . след 2 часа втори опит и пак неиска прави си каквото иска. Да приемеме че както казва колегата се е стопил таралежа , тогава как дима му е влязъл в систебмата с въздуховодите като частта му която е вътре е изцяло алуминиева ? Гледах от задната му страна от към жабката до колкото може да се види буксата и заливката около нея са видимо здрави . Като се оправи малко времето сичко сривам долу да търся кое каде е стопено и пак ще пиша.
Ми тогава ще трябва да поразглобиш малко за да намериш проблема, едва ли ще можем от форума да те насочим вече се изброи всичко, което стандартно се разваля

23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2