проблем с оборотите M52TUB25
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
- torbalan5560
- кандидат ентусиаст
-
проблем с оборотите M52TUB25
Значи историята е следната един ден започна да дърпа отнякъде въздух и да мени оборотите, дори понякога и гаснеше отворих капака и ясно се чуваше, че дърпа въздух някъде под всмукателните колектори близо до датчика на разпределителния вал на ваноса. Колата се разглоби и се смени филтъра на картерните газове и 2-та маркуча (единият отива във ваноса,а другият отива над всмукателните колектори отгоре) само 3-тия маркуч който отива мисля че в картера той не е сменян почистихме дросела и стъпковото моторче и уж всичко беше наред 2-3 дена оборотите не мръднаха ,но вчера пак започна да го прави тоя номер с тия обороти и като отворих капака пак ясно се чуваше, че дърпа отново някъде до филтъра на картерните газове откъм ваноса и направо побеснях
та има ли вероятност да има някое друго маркуче до тоя филтър и да не съм го забелязал, понеже няма как да е от филтъра нито от маркъчите, които влизат във филтъра при положение, че са чисто нови.

- vitaliss
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 325i
Re: проблем с оборотите M52TUB25
колега аз съм със м54б25 и имам същия проблем..дарпа някаде от 0-пръстените на колекторите...поне от там се чува...понякога падат оборотите и след това застават стъбилно...вкарал съм я във сервиза но оправят др проблем и след това ще ги свалят да видят дали е от оплатненията...
- landolin
- младши ентусиаст
-
- Кара: 535ix, 2012
Провери вакумните маркучи около гофрирания маркуч, също така и самия гофриран маркуч да няма сцепвания. Иначе какъв филтър за картерните газове сложи - оригинален или друг?
- torbalan5560
- кандидат ентусиаст
-
Филтъра струваше около 80лв и човекът ме убеждаваше, че няма фалшиви такива филтри, а били само оригинални,но не искам и да го разглобявам отново да гледам пак филтъра,защото се бях побъркал
сложили са го тоя филтър на най - хубавото място. Ще проверя пак всички маркучи и около колектора най - вече, понеже някъде от там се чува дърпането на въздуха,

- vitaliss
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 325i
къде е този фитлтър и как изглежда ? може ли снимка да дадете?
- isarki
- Потребител
-
- Кара: E46-320i-Facelift-2001
И аз имам същия проблем! Това явно си е заболяване при всички! Има ли някой който окончателно е решил проблема с клатенето на оборотите и как ?

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
6 мнения
• Страница 1 от 1