проблем с оборотите M52TUB25

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

проблем с оборотите M52TUB25

Мнение от torbalan5560 » 02 Дек 2011, 13:48

Значи историята е следната един ден започна да дърпа отнякъде въздух и да мени оборотите, дори понякога и гаснеше отворих капака и ясно се чуваше, че дърпа въздух някъде под всмукателните колектори близо до датчика на разпределителния вал на ваноса. Колата се разглоби и се смени филтъра на картерните газове и 2-та маркуча (единият отива във ваноса,а другият отива над всмукателните колектори отгоре) само 3-тия маркуч който отива мисля че в картера той не е сменян почистихме дросела и стъпковото моторче и уж всичко беше наред 2-3 дена оборотите не мръднаха ,но вчера пак започна да го прави тоя номер с тия обороти и като отворих капака пак ясно се чуваше, че дърпа отново някъде до филтъра на картерните газове откъм ваноса и направо побеснях :banghead: та има ли вероятност да има някое друго маркуче до тоя филтър и да не съм го забелязал, понеже няма как да е от филтъра нито от маркъчите, които влизат във филтъра при положение, че са чисто нови.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 325i

Re: проблем с оборотите M52TUB25

Мнение от vitaliss » 02 Дек 2011, 19:28

колега аз съм със м54б25 и имам същия проблем..дарпа някаде от 0-пръстените на колекторите...поне от там се чува...понякога падат оборотите и след това застават стъбилно...вкарал съм я във сервиза но оправят др проблем и след това ще ги свалят да видят дали е от оплатненията...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 535ix, 2012

Мнение от landolin » 04 Дек 2011, 0:21

Провери вакумните маркучи около гофрирания маркуч, също така и самия гофриран маркуч да няма сцепвания. Иначе какъв филтър за картерните газове сложи - оригинален или друг?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от torbalan5560 » 04 Дек 2011, 8:52

Филтъра струваше около 80лв и човекът ме убеждаваше, че няма фалшиви такива филтри, а били само оригинални,но не искам и да го разглобявам отново да гледам пак филтъра,защото се бях побъркал :) сложили са го тоя филтър на най - хубавото място. Ще проверя пак всички маркучи и около колектора най - вече, понеже някъде от там се чува дърпането на въздуха,

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 325i

Мнение от vitaliss » 04 Дек 2011, 17:06

къде е този фитлтър и как изглежда ? може ли снимка да дадете?

Потребител
Аватар
Кара: E46-320i-Facelift-2001

Мнение от isarki » 10 Дек 2011, 22:31

И аз имам същия проблем! Това явно си е заболяване при всички! Има ли някой който окончателно е решил проблема с клатенето на оборотите и как ? :bowdown: :dunno: :(
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Назад към E46