Проблем с нов фар
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Soultaker
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: G30 540xD M
Проблем с нов фар
Здравейте колеги,
поради катастрофа ми се наложи да се сменят фаровете с нови. Отидох в сервиз и там ми сложиха DEPO фарове.
Става въпрос за 2002ра година Е46. Проблема е че от ниските температури вънка и по високата температура вътре във фара се получава конденз и се изпотява отвътре целия фар. Това си знам, че не е нормално и я върнах да ми го сменят. Те ми сложиха уж нов пак, който пак прави същия проблем... явно проблема е в марката ли не знам. Майсторите ми викат че ставало 1 път на 100 фара но при мен вече 2/2.
Сега се чудя какво да правя защото това не е нормално, няма смисъл да ходя 3ти път да ми слагат фар DEPO, изглежда са прекалено големи боклуци.... Това е недопустимо за чисто нов фар....
Бих искал да попитам дали има малко по-скъпи и по-добри от DEPO, например тези TYC ?
Защото оригиналните ZKW са 400лв нови...
поради катастрофа ми се наложи да се сменят фаровете с нови. Отидох в сервиз и там ми сложиха DEPO фарове.
Става въпрос за 2002ра година Е46. Проблема е че от ниските температури вънка и по високата температура вътре във фара се получава конденз и се изпотява отвътре целия фар. Това си знам, че не е нормално и я върнах да ми го сменят. Те ми сложиха уж нов пак, който пак прави същия проблем... явно проблема е в марката ли не знам. Майсторите ми викат че ставало 1 път на 100 фара но при мен вече 2/2.
Сега се чудя какво да правя защото това не е нормално, няма смисъл да ходя 3ти път да ми слагат фар DEPO, изглежда са прекалено големи боклуци.... Това е недопустимо за чисто нов фар....
Бих искал да попитам дали има малко по-скъпи и по-добри от DEPO, например тези TYC ?
Защото оригиналните ZKW са 400лв нови...
- UBAH5
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 320d; BMW E30 318i cabrio
Re: Проблем с нов фар
TYC е по-зле от Депо. Защо не си вземеш втора ръка?

When people ask you what car you drive and you say a BMW and they get all excited until they see it...
- Soultaker
- кандидат ентусиаст
-
Защото 2ра ръка едва ли ще намеря 2 еднакви. Все единия ще е по-остарял от другия, знам ли...не е ли по-добре чисто нови
?
Само да не са DEPO...

Само да не са DEPO...
- UBAH5
- ентусиаст
-
Разбира се, че е по-добре, но при положение, че за 100лв ще си намериш фар, срещу 400лв за нов...

When people ask you what car you drive and you say a BMW and they get all excited until they see it...
- Soultaker
- кандидат ентусиаст
-
Ясно еми ще си помисля, все пак не е ли странно да прави 2 пъти поред конденз от лявата страна при 2 различни нови фара ? Да не би да не го слагат правилно ? Например някакви уплътнения, макар че то би трябвало да е херметик... ама примерно фасунката на късите светлини да пропуска влага
- UBAH5
- ентусиаст
-
Може да е съхраняван неправилно самия фар и да има остатъчна влага, може би ако се остави гуменото уплътнение отзад за 1 ден, може и да изчезне влагата. Нямам идея.

- IKN
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 /316i
Soultaker написа:Ясно еми ще си помисля, все пак не е ли странно да прави 2 пъти поред конденз от лявата страна при 2 различни нови фара ? Да не би да не го слагат правилно ? Например някакви уплътнения, макар че то би трябвало да е херметик... ама примерно фасунката на късите светлини да пропуска влага
От задната страна фара трябва да има отвори за вентилация ,виж да не са затапени .
По принцип от един китайски фар може всякакви чудеса да изкочат в бъдеще.
- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
- Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
- Мечтае да кара: M3 CSL
провери отзад тапите за конденз както ти каза колегата но мой съвет по-добре втора ръка оригинални отколкото нови китайски.Имай в предвид че китайските няма да светят и хубаво както оригинален фар
П.П.ZKW нови са доста над 400лв.за бр.

П.П.ZKW нови са доста над 400лв.за бр.
- overclock
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 316 96', Е46 316 03'
Покарай една седмица и ще се оправи 

Да влагаш чувства не е като да чувстваш влага!
- Soultaker
- кандидат ентусиаст
-
Карах една седмица, малко намаля но проблема си остана с пъвия DEPO фар като ми сложиха... а сега втория е още по-зле. Ще гледам да направя бартер с тях за оригинални 2ра ръка ZKW или BOSCH
Вече 3 години карам с фарове на Депо, дори съм ги отварял, за да вградя лупа биксенонова в тях и до сега никога не ми се е запотявал. Дори в много теми съм писал колко учудващо качествени са фаровете на ДЕПО. Отварял съм и оригинален, и Депо и не виждам ама никаква разлика в детайлите, всичко изглежда едно и също. И още една подробност, колкото и да прозвучи страскащо, но фаровете ДЕПО имат ментаци, които наистина са китайски и на тях действително пише ДЕПО, ама не са. Оригинални фарове на ДЕПО можеш да си вземеш от фирма КОСЕР, които са официален вносител за БГ. По някаква причина си попаднал на нещо гадно. Освен за БМВ правят и за почти всички други марки, да не говорим, че и за С класа мрседес. Много пъти съм се сблъсквал с ДЕПО, доста съм се занимавал с фарове и трябва да кажа, че са изключително качествена автърмаркет марка. Другият вариант е посто да има проблем някъде - било то в отворите за дишане, както казаха колегите, билот то нещо друго! Много странна работа!
- Soultaker
- кандидат ентусиаст
-
Тапите са си наред. Ами много хора ми казаха да я карам и че щяло да се оправи, но не виждам как това може да стане. Нямам и успех да намеря 2 еднакви оригинални ZKW фарове. Ще ида да ги сменя за 3ти пореден път освен, независимо че от сервиза им причернява като ме видят вече.
Що се отнася до колегата, който хвали ДЕПО фаровете, хич не ми се вярва
Искаш да кажеш че на китайския фар си има по-китайски вариант ?
Дори и да е така аз как мога да го докажа това, цената ли е различна ?
Що се отнася до колегата, който хвали ДЕПО фаровете, хич не ми се вярва

Искаш да кажеш че на китайския фар си има по-китайски вариант ?

Дори и да е така аз как мога да го докажа това, цената ли е различна ?
Aма кой ви е казал, че ДЕПО са китайса марка!!!??? Депо е тайванска марка, а в Тайван се произвеждат супер качествени стоки - От телевизорите на всички марки, дет си ги купувате, до фотоапарати, телефони и всекакви там други джунджорий!!! Depo включително произвеждат до колкото разбрах наскоро дори фарове за първоначално вграждане!!! А дали има ментета ДЕПО, да има, защото, както казах се рових преди време толкова детаилно, че установих, че в ebay се предлагат автърмаркет фарове с лупа, които са китайски и действително на тях пише, че са ДЕПО, а в оригиналния каталог на ДЕПО такъв фар изобщо нямаше. Каталогът може да се види тук http://www.depo.com.tw/show_product.asp?pageno=1. Не случайно казах, че официалния вносител на ДЕПО е фирма К и ако ти доставят фаровете от там съм почти на 100% сигурен, че няма да се поти и няма да му има нищо. Колкото до ZKW фаровете, не ти ги препоръчвам, особено тези с лупите ксеноновите, защото имат фабричен дефект и им изгарят рефлекторите и след това светлината е много жалка. Ще е необходимо да се рециклират, което си е още една разправия! Ти ако искаш ми вярвай, аз след 3 години каране на ДЕПО съм супер доволен, фаровете все още изглеждат чудесно, стъклата им все още не са матирали, а блестят, моторчетата им работят и не дават проблеми, както много пъти съм забелязвал на хора, идващи при мен на диагностика - записани грешки за денивелация на фаровете в лайт модула! Нямам какво да се оплача от тях и това е самата истина. Освен да са свалили качеството в последните 3 години, с друго не мога да си го обясня, ако наистина са ДЕПО, но не ми се вярва! пак ти казвам, аз мойте фарове съм ги отварял дори няколко пъти и никога до сега не ми се е зпотявал някой от тях!
- mitaka7
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е90
Тук говориме какви пари му се дават на човек. Хубавите марки са ясни на всички.
Лично аз фарове Депо не бих си сложил.
Лично аз фарове Депо не бих си сложил.
- gugichamp
- младши ентусиаст
-
Аз съм с DEPO и в началото имах проблем със запотяване,
но изчезна без да съм му правил нищо
И така
вече пета година нямам проблем.
Иначе при първа възможност си слагам оригинални ксенони
п.с. Не че не съм доволен от DEPO-то,но като оригиналното