Проблем с паленето

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

Проблем с паленето

Мнение от kibika91 » 01 Дек 2011, 11:34

Колеги имам сериозен проблем с паленето.....Сутрин колата пали всеки път почти перф като загрее пали но по трудно и като prestoi 1-2 4asa edinstveniq na4in da zapali e s butane....ima6e mn predpolojeniq za nalqgane,vazduh i tn... i vsi4ki se okazaha neverni v momenta nikoi neznae kakvo e... Posledno kazaha 4e moje da e elektronika na pompata i zvu4i nai logi4no osobeno kato se ima vpredvid 4e tva se slu4i sled remont na pompata колата е 1998 320 Д помагайте че не ми останаха майстори......

младши ентусиаст
Аватар
Кара: му се на вода

Проблем с паленето

Мнение от frizzante » 01 Дек 2011, 11:42

Явно много добре са ти ремонтирали помпата...Смени майстора, мини читава диагностика при някой който знае какво да гледа и ще си решиш проблема. Според мен може да зацепването...
Никой да не се качва на автобуса преди да е дошъл!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E61 530dA '04

Re: Проблем с паленето

Мнение от koleto_78 » 01 Дек 2011, 12:00

Пробвай с диагностика,помпата би трябвало да излезе

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 M54 '01

Мнение от jbankov » 01 Дек 2011, 12:18

Подкрепям колегите за това,че спешно трябва да смениш майстора :yes:
Според мен обаче проблемът ти се корени някъде другаде или някой датчик на вал или viewtopic.php?f=34&t=271521&hilit=%D0%BD%D0%B5+%D0%BF%D0%B0%D0%BB%D0%B8, въпреки,че не виждам какво е общото между ремонта на помпата и това,което ти подсказвам :dunno:

П.С. Ползвай търсачка и пиши на кирилица,че 5 пъти го четох ,докато разбера какво питаш :banghead:
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: e60
Мечтае да кара: М5

Мнение от fugo » 01 Дек 2011, 13:06

ниакой знае ли от каде взима информация помпата преди да запали

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 01 Дек 2011, 16:46

kibika91 написа:Колеги имам сериозен проблем с паленето.....Сутрин колата пали всеки път почти перф като загрее пали но по трудно и като prestoi 1-2 4asa edinstveniq na4in da zapali e s butane....ima6e mn predpolojeniq za nalqgane,vazduh i tn... i vsi4ki se okazaha neverni v momenta nikoi neznae kakvo e... Posledno kazaha 4e moje da e elektronika na pompata i zvu4i nai logi4no osobeno kato se ima vpredvid 4e tva se slu4i sled remont na pompata колата е 1998 320 Д помагайте че не ми останаха майстори......

Имах същия проблем колега, не палеше като престои а топла от раз. При мен се оказа че тече помпата и ми пада налягането. Къде прави твоята? Пиши на ЛС ако искаш да ти дам тел-а на моя майстор, при мен проблема се реши и вече 3 месеца нямам проблеми :yes:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от fugo » 01 Дек 2011, 17:08

при кибика91 проблема е че не пали топла.Колкото по студена е по лесно пали а и обиколи много майстори и сега помпаджията твърди че не е от него а тоя дето я зацепва казва че не е от него и няма оправия..А помпаджията го срещам по форума и не знам не го ли е срам да пише че електрониката се купува за 20-30лв.а той взима 250лв. при свалена помпа от мен.

royal jester
Аватар
Кара: ше Е46 на дизел
Мечтае да кара: X5 (E70) M 4.4 (555Hp)
Детайли за колата: " Колкото по- проходим джип караш, толкова по-далеч ходиш за трактор. "

Мнение от e 46 maniq » 01 Дек 2011, 19:48

fugo написа:при кибика91 проблема е че не пали топла.Колкото по студена е по лесно пали а и обиколи много майстори и сега помпаджията твърди че не е от него а тоя дето я зацепва казва че не е от него и няма оправия..А помпаджията го срещам по форума и не знам не го ли е срам да пише че електрониката се купува за 20-30лв.а той взима 250лв. при свалена помпа от мен.

:ranting: Офффффффф аман от маистори :bowdown: :bowdown: .Та по темата,колега наистина смени майстора ПОМПАТА след направата и отсраняването на проблема и (било то електронен-ел.блок наи често или механичен) самата помпа минава СТЕНД,до колкото съм запознат.Моята я правих преди година в БОШ сервиз и нямам проблем.

ПП-Ремонта ми струваше около 600 лв,как така за 250 ги правите нз. :roll:
!!! ВНИМАНИЕ !!! Изображение

Коню ми е шашав! Рита апе и налата на бой !!!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320d 2001г.

Мнение от vladobosh » 01 Дек 2011, 21:16

Айде и тук да питам, пък дано някой ми отговори :mhihi:
Моята пали трудно само сутрин когато е студено. Върти 2-3 оборота и нещо щраква и залепва, докато не върна ключа. Това нещо 1-2 пъти и пали. После нямам проблеми.
Давайте предложения от къде да започна :kuku: Стартер, бендикс, лоши връзки и т.н.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: G05 xdrive 40i
Мечтае да кара: трезвен

Мнение от S7 » 02 Дек 2011, 5:49

vladobosh написа:Стартер, бендикс

Провери си стартера :yes:
Последна промяна S7 на 02 Дек 2011, 15:54, променена общо 1 път

Потребител
Аватар

Мнение от fugo » 02 Дек 2011, 5:52

e 46 maniq написа:
fugo написа:при кибика91 проблема е че не пали топла.Колкото по студена е по лесно пали а и обиколи много майстори и сега помпаджията твърди че не е от него а тоя дето я зацепва казва че не е от него и няма оправия..А помпаджията го срещам по форума и не знам не го ли е срам да пише че електрониката се купува за 20-30лв.а той взима 250лв. при свалена помпа от мен.

:ranting: Офффффффф аман от маистори :bowdown: :bowdown: .Та по темата,колега наистина смени майстора ПОМПАТА след направата и отсраняването на проблема и (било то електронен-ел.блок наи често или механичен) самата помпа минава СТЕНД,до колкото съм запознат.Моята я правих преди година в БОШ сервиз и нямам проблем.

ПП-Ремонта ми струваше около 600 лв,как така за 250 ги правите нз. :roll:

колега четеш между редовете 250лв. струваше ел.блок а стенда още толкова и авансаторното бутало та общо 600лв.Само за инфо в бош не качват правен ел.блок на стенда а нов е900лв.Пожелавам ти да не ти се случва защото усещането е гадно.колата сега работи перфектно само че не пали на темп.50 -60градуса на ДВГ

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 1999 BMW 320D

Мнение от b_velev » 02 Дек 2011, 10:14

И аз имах подобен проблем преди години след ремонт на помпата. Правиха я в Супер Дизел. Палеше обаче след десетина завъртания, когато е топла. Според тях беше от акумулатора. Смених го и наистина се оправи. Вече 3 години нямам проблем с паленето.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobosh » 02 Дек 2011, 16:29

S7 написа:

Мерси колега, от там ще започна. Лошото е, че демонтажа - монтажа е доста труден и респективно не е евтин. Ако проблема не е там :banghead: Интерсното е, че го прави само един път сутрин и после няма следа :?: Но и аз мисля, че стартера не изхвърля добре.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: G05 xdrive 40i
Мечтае да кара: трезвен

Мнение от S7 » 02 Дек 2011, 19:35

vladobosh написа:
S7 написа:

Мерси колега, от там ще започна. Лошото е, че демонтажа - монтажа е доста труден и респективно не е евтин. Ако проблема не е там :banghead: Интерсното е, че го прави само един път сутрин и после няма следа :?: Но и аз мисля, че стартера не изхвърля добре.

То и аз така мисля ама и без това няма да е лошо да му направиш една профилактика и да го почистиш поне,ама съм на 80 % че там е проблема ;)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobosh » 02 Дек 2011, 20:17

S7 написа:...

Това "животно" стартера, знаеш ли от къде излиза по-лесно, от горе или от долу на 320d 136к.? Може да се пробваме с един приятел да спестим 80-100 лв. и после да се почерпим :bchug: ако успеем.
Изображение

Следваща

Назад към E46