Пейджър към фабрична аларма?
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
Пейджър към фабрична аларма?
Някой адаптирал ли е нещо такова и съществува ли случайно оригинален пейджър за е46?
- The Edge
- младши ентусиаст
-
- Кара: тъжно друга марка :(
- Мечтае да кара: Пак BMW
Re: Пейджър към фабрична аларма?
За оригинален не съм чувал, но със сигурност може да се сложи такъв на Gemini за около 250 -300 лв. Лови на прилично разстояние, друг е въпроса каква е ползата от файдата 

- TRR
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 320dA '02; Yamaha FZ6S ABS
sub_eleven написа:... и съществува ли случайно оригинален пейджър за е46?
Аз търсих, но не намерих признаци да съществува подобно нещо. Не че имам оригинална аларма, но ми се въртяха из главата идеи да монтирам някаква аларма + BMW пейджър.
В крайна сметка се спрях на Viper Responder 350 (аларма с пейджър). Това е пейджърът, но като му гледам цената само на него ми се струва, че е по-удачно цялата аларма да се смени ...
Ако имах фабрична аларма бих се насочил към някакъв GSM модул, надявам се е възможно да се добави. В такъв случай разстоянието не е от значение, пък и има възможност да праща географски координати за местоположението на колата. Мислил ли си над такъв вариант?
- dido0o```
- ентусиаст
-
- Кара: F10 530d 245
TRR написа:Ако имах фабрична аларма бих се насочил към някакъв GSM модул, надявам се е възможно да се добави. В такъв случай разстоянието не е от значение, пък и има възможност да праща географски координати за местоположението на колата. Мислил ли си над такъв вариант?
Колега за географски координати, ако не се лъжа трябва GPS модул.
Инак относно свързването така като се замисля ми се струва удачно да е към кабелите, които отиват към сирената. Когато тя започне да свири да сработва и модула.
- sub_eleven
- ентусиаст
-
мерси за мненията колеги. За GSM модул не се бях замислял в интерес на истината.
Идеята ми е да пазя навигация, волан и т.н., когато съм спрял колата през деня някъде и съм наблизо. Мисля да хвана два канала - през алармата от сирената и директно от вратите, без да минава през алармата - в случай, че някой успее да я деактивира и си влезе вътре.
До една седмица ще се занимая. До тогава, който желае може да се включи в темата.

Идеята ми е да пазя навигация, волан и т.н., когато съм спрял колата през деня някъде и съм наблизо. Мисля да хвана два канала - през алармата от сирената и директно от вратите, без да минава през алармата - в случай, че някой успее да я деактивира и си влезе вътре.
До една седмица ще се занимая. До тогава, който желае може да се включи в темата.
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
sub_eleven написа:мерси за мненията колеги. За GSM модул не се бях замислял в интерес на истината.![]()
Колега хубаво е това което си решил да правиш аз съм връзвал телефон към алармата на кола, лесно е има вариант да излезе на доста ниска цена като може да се направи и без тези модул които ги продават за вграждане на GSM, но и това няма да ти помогне волана и навигацията се свалят за секунди ти докато отидеш до колата няма да ги има вече най-много да изядеш някой бой ако си наблизо и ги завариш на мястото.
- sub_eleven
- ентусиаст
-
oci написа: но и това няма да ти помогне волана и навигацията се свалят за секунди ти докато отидеш до колата няма да ги има вече най-много да изядеш някой бой ако си наблизо и ги завариш на мястото.
трябва да се измисли начин да е максимално защитена колата и да мога да я спирам тук там за малко. Не ме плаши, че ще ги заваря - аз на това се надявам.
В противен случай по-добре да си махна и продам навигацията и волана и да си карам спокойно. То иначе колата става неизползваема.
- RaHzElChO
- младши ентусиаст
-
Re: Re: Пейджър към фабрична аларма?
sub_eleven написа:oci написа: но и това няма да ти помогне волана и навигацията се свалят за секунди ти докато отидеш до колата няма да ги има вече най-много да изядеш някой бой ако си наблизо и ги завариш на мястото.
трябва да се измисли начин да е максимално защитена колата и да мога да я спирам тук там за малко. Не ме плаши, че ще ги заваря - аз на това се надявам.
В противен случай по-добре да си махна и продам навигацията и волана и да си карам спокойно. То иначе колата става неизползваема.
Офф.
2 пъти сънувам как я заварвам без навигация, дори втория път си мислех за Dynavin...само гараж би ме успокоил.
Sent from my HTC Desire HD using Tapatalk
- sub_eleven
- ентусиаст
-
Re: Re: Пейджър към фабрична аларма?
RaHzElChO написа:Офф.
2 пъти сънувам как я заварвам без навигация, дори втория път си мислех за Dynavin...само гараж би ме успокоил.
моята си спи в гараж - през нощта въобще не я мисля, но ме е шубе да ида из града и да я оставя някъде, дори и за малко. И това заради тъпите български застрахователи. Хем плащаш, хем я мислиш... никъде го няма по света това.
- RaHzElChO
- младши ентусиаст
-
Re: Re: Re: Пейджър към фабрична аларма?
sub_eleven написа:RaHzElChO написа:Офф.
моята си спи в гараж - през нощта въобще не я мисля, но ме е шубе да ида из града и да я оставя някъде, дори и за малко. И това заради тъпите български застрахователи. Хем плащаш, хем я мислиш... никъде го няма по света това.
Истината е, че панелните гаражи не знам още колко ще ги държат, крайно време е да ги бутнат, но ако ми изпадне някой под наем няма да се замисля.
- iv4o9999
- ентусиаст
-
- Кара: e46 compact 320td
идята с GSM е добра защото момента на звънене съвпада с момента в който отворят вратата ако не си на 18 етаж и не си в банята определено има шанс да ги завариш и тогава

- alexsch
- ентусиаст
-
- Кара: на бира и кебапчета
- Мечтае да кара: М6-ца кабрио
има гсм-модули тук:
www.danhag.deособеното е, че командват печка, като алармата е като допълнителна опция в случая...аз ще си поръчвам такъв, така че ако има мераклии- да се обединим и да поръчаме колективно- за над 3 бр. правят остъпки....
за резервации и записвания- на лс
www.danhag.deособеното е, че командват печка, като алармата е като допълнителна опция в случая...аз ще си поръчвам такъв, така че ако има мераклии- да се обединим и да поръчаме колективно- за над 3 бр. правят остъпки....
за резервации и записвания- на лс

my mods:
tv function; lumbar support; front pdc; xenon fogs; harmon kardon audio; webasto park heater with gsm remote; rear power sun blind; rear camera; AC Schnitzer exhaust muffler; DVB-T tunner
tv function; lumbar support; front pdc; xenon fogs; harmon kardon audio; webasto park heater with gsm remote; rear power sun blind; rear camera; AC Schnitzer exhaust muffler; DVB-T tunner
- sub_eleven
- ентусиаст
-
на каква цена излизат и проверявал ли си дали е конкурентна?
- StelllsKi
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 318i m43
- Мечтае да кара: X6 --- ----
Колеги няма нужда от такъв модул,става без проблем и с обикновен стар апарат,утре ще ви дам обяснение и ще видите колко е елементарно а и евтино.Дори може да се направи и обратна връзка с колата пак чрез същия телефон,единствените условия са телефона да има функция вибрация и бързо избиране.
Може ако се заиграете повече да показва и отделни зони т.е каква е причината за сработване.
p.s ето и обяснението:
1.Намирате си произволен апарат с функция бързо избиране,запаметявате номера на който искате колата да ви ''потърси'' при нужда зпаметявате го да кажем на позиция 2.После разглобявате телефона и запоявате два проводника на контактните пътечки на клавиатурата на цифрата 2 като предварително отлепите слюдичката която кара бутона (в случая двойката) да изпъкне обратно след като сте го натиснали....под нея се виждат контактните пътечки върху които трябва да запоите проводниците.
2.Вземате си едно реле с нормално отворен контакт с бобина на 12 волта като бобината решавате вие къде да бъде свързана според това кога искате преработения телефон да ви набере и съобщи за нещо случващо се, а нормално отворения контакт го свързвате с вече запоените проводници на телефона.
За бобината на релето няма да описвам как да я свържете към колата понеже вариантите са доста и може да се измисли конкретно решение за всяко предпочитание.
Ето и др възможности които може да постигнете ако ви се играе толкова разбира се....може да разделите колата на различни известявани зони като броя им може да бъде до 8 или 9 зависи какъв телефон сте си сложили като процедурата е като с двойката запояване на проводници и свързване през релета и закупуване на сим карта за всяка зона като всяка сим карта се пренасочва към вашия номер а във вашия телефон се запаметяват номерата от сим картите с имена на зоните които искате да се охраняват и известяват,тук неудобството е че трябва да си закупите 2 или 3 сим карти на произволен оператор които ще трябва да презареждате всяка година с дадена сума мисля минимално беше 5 лева за да се удължи срока на картата,но пък за сметка на това ще знаете във всеки един момент от какво е алармирала колата.
3.Ако искате да си направите обратна връзка т.е да си включвате някакъв консуматор в колата през телефона е нужно апарата който сте избрали да има функция вибрация.Обикновено моторчето в телефона което създава вибрацията се захранва от телефона с някъде към 5 волта за целта е нужно да махнете моторчето и да запоите проводници на пистичките които го захранват след това с транзистор и едно съпротивление ще може да си управлявате 12 волтово реле и чрез неговите контакти да си пускате например печката в колата ако има такава разбира се.Начина е следния когато наберете номера на сим картата която е в телефона той подава напрежение на пистите за моторчето на вибрацията от там през транзистора и съпротивлението се подава маса на 12 волтовото реле което ви включва печката.За да няма фалшиви сработвания трябва номера на сми картата която е в телефона да го знаете само вие,също така трябва да изтриете и номера за получаване на смс-и за да не може никой да изпраща смс-и на този номер.
Ами колеги това е най-накратко казано,ако някой се интересува мога да давам идеи кое как да бъде изпълнено.
Може ако се заиграете повече да показва и отделни зони т.е каква е причината за сработване.
p.s ето и обяснението:
1.Намирате си произволен апарат с функция бързо избиране,запаметявате номера на който искате колата да ви ''потърси'' при нужда зпаметявате го да кажем на позиция 2.После разглобявате телефона и запоявате два проводника на контактните пътечки на клавиатурата на цифрата 2 като предварително отлепите слюдичката която кара бутона (в случая двойката) да изпъкне обратно след като сте го натиснали....под нея се виждат контактните пътечки върху които трябва да запоите проводниците.
2.Вземате си едно реле с нормално отворен контакт с бобина на 12 волта като бобината решавате вие къде да бъде свързана според това кога искате преработения телефон да ви набере и съобщи за нещо случващо се, а нормално отворения контакт го свързвате с вече запоените проводници на телефона.
За бобината на релето няма да описвам как да я свържете към колата понеже вариантите са доста и може да се измисли конкретно решение за всяко предпочитание.
Ето и др възможности които може да постигнете ако ви се играе толкова разбира се....може да разделите колата на различни известявани зони като броя им може да бъде до 8 или 9 зависи какъв телефон сте си сложили като процедурата е като с двойката запояване на проводници и свързване през релета и закупуване на сим карта за всяка зона като всяка сим карта се пренасочва към вашия номер а във вашия телефон се запаметяват номерата от сим картите с имена на зоните които искате да се охраняват и известяват,тук неудобството е че трябва да си закупите 2 или 3 сим карти на произволен оператор които ще трябва да презареждате всяка година с дадена сума мисля минимално беше 5 лева за да се удължи срока на картата,но пък за сметка на това ще знаете във всеки един момент от какво е алармирала колата.
3.Ако искате да си направите обратна връзка т.е да си включвате някакъв консуматор в колата през телефона е нужно апарата който сте избрали да има функция вибрация.Обикновено моторчето в телефона което създава вибрацията се захранва от телефона с някъде към 5 волта за целта е нужно да махнете моторчето и да запоите проводници на пистичките които го захранват след това с транзистор и едно съпротивление ще може да си управлявате 12 волтово реле и чрез неговите контакти да си пускате например печката в колата ако има такава разбира се.Начина е следния когато наберете номера на сим картата която е в телефона той подава напрежение на пистите за моторчето на вибрацията от там през транзистора и съпротивлението се подава маса на 12 волтовото реле което ви включва печката.За да няма фалшиви сработвания трябва номера на сми картата която е в телефона да го знаете само вие,също така трябва да изтриете и номера за получаване на смс-и за да не може никой да изпраща смс-и на този номер.
Ами колеги това е най-накратко казано,ако някой се интересува мога да давам идеи кое как да бъде изпълнено.
Последна промяна StelllsKi на 26 Ное 2011, 16:07, променена общо 1 път
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
StelllsKi написа:Колеги няма нужда от такъв модул,става без проблем и с обикновен стар апарат,утре ще ви дам обяснение и ще видите колко е елементарно а и евтино.Дори може да се направи и обратна връзка с колата пак чрез същия телефон,единствените условия са телефона да има функция вибрация и бързо избиране.
Колегата е прав много елементарно и за малко пари може да се вгради телефон към всяка аларма не е нужно копуване на модули и др. щуротии.
Нужен е един телефон, зарядно за кола, едно реле и малко познания по електротехника

Само, че и това няма да спре крадците те си идват със загрушител /тапа/ за телефони, GPS, даже елиминарат и алармата и реално колата се отваря без да сработи алармата а ако това не стане намя да звънне и ГСМ-а.
Телефона и като цяло алармата е за дребните крадци или наркомана който няма пари да се оборудва и играе на слука.
Според мен няма смисъл от тия работи реши ли някой ще ти направи мизерия просто да се молим да не е наща кола иначе няма спасение набележат ли я веднъж на един приятел преди време се опитаха да я разбият той ги видя и ги подгони и нищо и след месец, може би два вече колата беше разбита и зверски изтърбушена.
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2