ксенон
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- vortep
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320d
- Мечтае да кара: Боинг 747
ксенон
Най-вероятно има тема в която са обяснени доста неща за ксенона, но аз не я намерих, а и никога не съм се интересувал понеже моята няма ксенон. Та на въпроса. Днес идва един приятел и ми вика абе не ми светка единия фар на къси. И аз му викам крушката ти е изгоряла бе и понеже моите съм ги сменял поне 3 пъти и се засилвам ама поглеждам към фара и се сещам че е с ксенон (фабричен). Погледнах го фара, но не искам да ровя без да знам какво правя. Та каъв е случая при ксеноновите фарове, какво може да му е?
P.S. Предварително се извинявам за идиотската тема, приятеля ми го беше срам да пише но аз се престраших. Щом с питане до Цариград се стига, би трябвало да може и да сменим крушка или там каквото им изгаря на ксеноните
P.S. Предварително се извинявам за идиотската тема, приятеля ми го беше срам да пише но аз се престраших. Щом с питане до Цариград се стига, би трябвало да може и да сменим крушка или там каквото им изгаря на ксеноните

- Wolfen
- старши ентусиаст
-
- Кара: само по празници
Re: ксенон
или крушката е изгоряла или баласта ... нека пробва да сложи крушката от работещия фар и да пробва дали ще светне 

- Alexch
- ентусиаст
-
- Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
- Мечтае да кара: Z8
Wolfen написа:или крушката е изгоряла или баласта ... нека пробва да сложи крушката от работещия фар и да пробва дали ще светне
Много добре го е обяснил колегата

bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност
- omegaart
- ентусиаст
-
- Кара: E39 - 540
- Мечтае да кара: Trabant
Може да пробвате да палите/гасите няколко пъти , но задължително тествайте и ужким строшената крушка на другия баласт.
Баластите като е топло работят по-добре и палят , но на по студено почват да дават ядове ако са тръгнали да си заминават
Баластите като е топло работят по-добре и палят , но на по студено почват да дават ядове ако са тръгнали да си заминават

A може стартера да е изгорял, той е отделно от баласта и се продава отделно! Между другото ето ви един сайт за продаващи се евтини детайли за ксенонов ОЕМ фар http://ravena.bg/bg/%D0%90%D1%80%D1%82% ... ch,-Denso/
- vortep
- кандидат ентусиаст
-
omegaart написа:Може да пробвате да палите/гасите няколко пъти , но задължително тествайте и ужким строшената крушка на другия баласт.
Това и на друго място го четох и може би е това защото точно като паднаха температурите спря да му работи фара. Довечера ще пробваме!
- vortep
- кандидат ентусиаст
-

- Achkata_ci
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 530XI
- Мечтае да кара: M5 f10
Нека използвам темата да попитам и за мой проблем с ксенона.. единият ми фар на късите започна да премигва и да се гаси , след което ги спирам и чакам 2-3 сек и ги пускам , за да се оправят.. но това започна да става доса често 

- S7
- старши ентусиаст
-
- Кара: G05 xdrive 40i
- Мечтае да кара: трезвен
Achkata_ci написа:Нека използвам темата да попитам и за мой проблем с ксенона.. единият ми фар на късите започна да премигва и да се гаси , след което ги спирам и чакам 2-3 сек и ги пускам , за да се оправят.. но това започна да става доса често
Разръчкай кабелите дето влизат в баластите,може от клатенето да не контактува добре някои кабел

S7 написа:Achkata_ci написа:Нека използвам темата да попитам и за мой проблем с ксенона.. единият ми фар на късите започна да премигва и да се гаси , след което ги спирам и чакам 2-3 сек и ги пускам , за да се оправят.. но това започна да става доса често
Разръчкай кабелите дето влизат в баластите,може от клатенето да не контактува добре някои кабел
... или по-скоро си заминава баласта! С китайски ксенон ако си е може би от това, ако си с оригинален - заминава си стартера!
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
- Achkata_ci
- младши ентусиаст
-
свети малко по - жълто-зелено сякаш .. или ми се привижда.. а ксенона е оригинален
..

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
- Achkata_ci
- младши ентусиаст
-
ще пробвам утре.. дано не допрецакам нещо
- meti_vd
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 530d
Колеги вчера си купих BMW 530d с фабричен ксенон!
Когато пътувах към вкъщи забелязах,че десния ми фар свети много по слабо и по жълто от левия.Какво мислите от крушката ли е или от баласта,пали си веднага и не премигва,но е слаб и жълт
Благодаря ви
Когато пътувах към вкъщи забелязах,че десния ми фар свети много по слабо и по жълто от левия.Какво мислите от крушката ли е или от баласта,пали си веднага и не премигва,но е слаб и жълт

Благодаря ви

19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2