ксенон

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320d
Мечтае да кара: Боинг 747

ксенон

Мнение от vortep » 11 Ное 2011, 1:45

Най-вероятно има тема в която са обяснени доста неща за ксенона, но аз не я намерих, а и никога не съм се интересувал понеже моята няма ксенон. Та на въпроса. Днес идва един приятел и ми вика абе не ми светка единия фар на къси. И аз му викам крушката ти е изгоряла бе и понеже моите съм ги сменял поне 3 пъти и се засилвам ама поглеждам към фара и се сещам че е с ксенон (фабричен). Погледнах го фара, но не искам да ровя без да знам какво правя. Та каъв е случая при ксеноновите фарове, какво може да му е?

P.S. Предварително се извинявам за идиотската тема, приятеля ми го беше срам да пише но аз се престраших. Щом с питане до Цариград се стига, би трябвало да може и да сменим крушка или там каквото им изгаря на ксеноните :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: само по празници

Re: ксенон

Мнение от Wolfen » 11 Ное 2011, 1:54

или крушката е изгоряла или баласта ... нека пробва да сложи крушката от работещия фар и да пробва дали ще светне :roll:

ентусиаст
Аватар
Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
Мечтае да кара: Z8

Мнение от Alexch » 11 Ное 2011, 2:32

Wolfen написа:или крушката е изгоряла или баласта ... нека пробва да сложи крушката от работещия фар и да пробва дали ще светне :roll:

Много добре го е обяснил колегата :yes: Слагаш работещата крушка и ако не светне, значи баласта е заминал - купувате китайски за 30-40 лв. и всичко заспива поне за година (горе-долу толкова издържат ментаците) ако имате късмет и повече :winky:
bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 - 540
Мечтае да кара: Trabant

Мнение от omegaart » 11 Ное 2011, 3:15

Може да пробвате да палите/гасите няколко пъти , но задължително тествайте и ужким строшената крушка на другия баласт.

Баластите като е топло работят по-добре и палят , но на по студено почват да дават ядове ако са тръгнали да си заминават ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от slitter » 11 Ное 2011, 10:42

A може стартера да е изгорял, той е отделно от баласта и се продава отделно! Между другото ето ви един сайт за продаващи се евтини детайли за ксенонов ОЕМ фар http://ravena.bg/bg/%D0%90%D1%80%D1%82% ... ch,-Denso/

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от vortep » 11 Ное 2011, 14:44

omegaart написа:Може да пробвате да палите/гасите няколко пъти , но задължително тествайте и ужким строшената крушка на другия баласт.

Баластите като е топло работят по-добре и палят , но на по студено почват да дават ядове ако са тръгнали да си заминават ;)

Това и на друго място го четох и може би е това защото точно като паднаха температурите спря да му работи фара. Довечера ще пробваме!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от vortep » 11 Ное 2011, 14:46

:bowdown: Благодаря за бързите отгови на всички колеги! :bchug:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530XI
Мечтае да кара: M5 f10

Мнение от Achkata_ci » 12 Ное 2011, 19:15

Нека използвам темата да попитам и за мой проблем с ксенона.. единият ми фар на късите започна да премигва и да се гаси , след което ги спирам и чакам 2-3 сек и ги пускам , за да се оправят.. но това започна да става доса често :(

старши ентусиаст
Аватар
Кара: G05 xdrive 40i
Мечтае да кара: трезвен

Мнение от S7 » 12 Ное 2011, 19:24

Achkata_ci написа:Нека използвам темата да попитам и за мой проблем с ксенона.. единият ми фар на късите започна да премигва и да се гаси , след което ги спирам и чакам 2-3 сек и ги пускам , за да се оправят.. но това започна да става доса често :(

Разръчкай кабелите дето влизат в баластите,може от клатенето да не контактува добре някои кабел ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от slitter » 12 Ное 2011, 19:47

S7 написа:
Achkata_ci написа:Нека използвам темата да попитам и за мой проблем с ксенона.. единият ми фар на късите започна да премигва и да се гаси , след което ги спирам и чакам 2-3 сек и ги пускам , за да се оправят.. но това започна да става доса често :(

Разръчкай кабелите дето влизат в баластите,може от клатенето да не контактува добре някои кабел ;)

... или по-скоро си заминава баласта! С китайски ксенон ако си е може би от това, ако си с оригинален - заминава си стартера!

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 12 Ное 2011, 19:50

Крушката свети ли малко по-виолетово/лилаво ??

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Achkata_ci » 12 Ное 2011, 20:08

свети малко по - жълто-зелено сякаш .. или ми се привижда.. а ксенона е оригинален ;) ..

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 12 Ное 2011, 20:15

Размени крушките.

Преди това си намали подписа !!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Achkata_ci » 12 Ное 2011, 20:47

ще пробвам утре.. дано не допрецакам нещо

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 530d

Мнение от meti_vd » 03 Дек 2011, 19:39

Колеги вчера си купих BMW 530d с фабричен ксенон!
Когато пътувах към вкъщи забелязах,че десния ми фар свети много по слабо и по жълто от левия.Какво мислите от крушката ли е или от баласта,пали си веднага и не премигва,но е слаб и жълт :(
Благодаря ви :)

Следваща

Назад към E46