Сензори ниворегулатори за ксенонова система
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Сензори ниворегулатори за ксенонова система
Колеги, във връзка с малоумната тема за фаровете в "Извън темата" се присетих за нещо, което отдавна съм решил да направя. Да си сложа ниворегулатори, за да ми се задейства автоматичното регулиране на фаровете. Пускам темата за ценни насоки в това, защото единственото нещо, което мен лично живо ме интересува е къде отива сигнала от датчиците. Предполагам в лайтмодула на някой свободен пин, всъщност свободен би трябвало да е при мен, защото колата е без фабричен ксенон. Та ей такива неща ме интересуват, че да стане DIY, за всеки, който иска да си подкара автореглажа. Ето я и картинката с датчиците, за която говоря: 
Сега просто да видим дали ще има кой да помогне или пак ще съм сам

Сега просто да видим дали ще има кой да помогне или пак ще съм сам

Re: Сензори ниворегулатори за ксенонова система
И аз съм се замислил за същото нещо, ето защо посъбрах малко инфо:
- ретрофит pdf-a:
http://www.kneb.net/bmw/E46/Xenon%20headlight%20retrofit%20with%20auto%20leveling.pdf
- малко помощ от фанатиците:
http://forum.e46fanatics.com/showthread.php?t=272486&highlight=xenon+auto+level
От тук мисля, че те интересува това:
LCM/LKM PIN LAYOUT (auto-level sensors)
PIN 19: Ground signal for FRONT auto-level sensor
PIN 22: Singal for FRONT auto-level sensor
PIN 23: 5+ volt for FONT auto-level sensor
PIN 14: Signal for REAR auto-level sensor
PIN 26: 5+ volt for REAR auto-level sensor
PIN 46: Ground signal for REAR auto-level sensor
LCM/LKM PIN LAYOUT (actuator/auto-level motor)
PIN 39 Q22 LEFT headlight actuator/motor
PIN 40 Q11 LEFT headlight actuator/motor
PIN 41 Q12 LEFT headlight actuator/motor
PIN 42 Q21 LEFT headlight actuator/motor
PIN 51 Q22 RIGHT headlight actuator/motor
PIN 52 Q11 RIGHT headlight actuator/motor
PIN 53 Q12 RIGHT headlight actuator/motor
PIN 54 Q21 RIGHT headlight actuator/motor
- ретрофит pdf-a:
http://www.kneb.net/bmw/E46/Xenon%20headlight%20retrofit%20with%20auto%20leveling.pdf
- малко помощ от фанатиците:
http://forum.e46fanatics.com/showthread.php?t=272486&highlight=xenon+auto+level
От тук мисля, че те интересува това:
LCM/LKM PIN LAYOUT (auto-level sensors)
PIN 19: Ground signal for FRONT auto-level sensor
PIN 22: Singal for FRONT auto-level sensor
PIN 23: 5+ volt for FONT auto-level sensor
PIN 14: Signal for REAR auto-level sensor
PIN 26: 5+ volt for REAR auto-level sensor
PIN 46: Ground signal for REAR auto-level sensor
LCM/LKM PIN LAYOUT (actuator/auto-level motor)
PIN 39 Q22 LEFT headlight actuator/motor
PIN 40 Q11 LEFT headlight actuator/motor
PIN 41 Q12 LEFT headlight actuator/motor
PIN 42 Q21 LEFT headlight actuator/motor
PIN 51 Q22 RIGHT headlight actuator/motor
PIN 52 Q11 RIGHT headlight actuator/motor
PIN 53 Q12 RIGHT headlight actuator/motor
PIN 54 Q21 RIGHT headlight actuator/motor
Златен си колега
Знаех си аз, че тука има и много качествени хора новодошли!
С един коментар направи темата за ключ - благодаря!

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Не е за ключ докато не се похвалиш, че всичко е на колата и работи
Успех в начинанието

Успех в начинанието

slitter написа:Златен си колега![]()
![]()
![]()

Радвам се че съм помогнал.
Gedo написа:slitter написа:Златен си колега![]()
![]()
![]()
Абе аз много новодошъл не съм
, просто не обичам да пиша, само заради самото писане
![]()
Радвам се че съм помогнал.
Не обърнах внимание на датата, а само на бройката мнения... та затова! Както и да е... предлагам ти да правиме снимки, кой както се движи. За момента ще съм на вълна търсене на части, ще се пробвам да намеря секънд хенд - за сензорите говоря, че не ми се дават 300 лв., че по 150 жълтици са в дару. Планки и кабеляци иначе могат да се купуват, не са толкова скъпи.
значи аз минах през тази операция, но не докарах нещата до край и се отказах. Имам кабела, датчиците втора употреба, свързани са, кодиран е модула - но греда. Не стана.
Кой знае къде е проблема... между другото кабела го взех от немският ибей и беше доста евтин. Оригинален май не открих. Пазя си още схемата с която дойде, ще я потърся и ще ти я пусна тук ако върши някаква работа
п.с. сега видях, че фанатиците са дали връзка към моя кабел т.е. същия купих и аз преди време
Кой знае къде е проблема... между другото кабела го взех от немският ибей и беше доста евтин. Оригинален май не открих. Пазя си още схемата с която дойде, ще я потърся и ще ти я пусна тук ако върши някаква работа
п.с. сега видях, че фанатиците са дали връзка към моя кабел т.е. същия купих и аз преди време

имайте предвид, че някои кабели леко се различават преди фейслифта, а аз най-вероятно съм събирал информация за след фейслифта, така че тези схеми май са за тях. Забравил съм

A пробва ли да видиш през ДИС дали ЛАЙТ модула вижда датчиците и дали може да ги чете? Много ми е интересно защо не се е получило! Даже това малко ме притесни. Не ми се наливат пари в нещо, което няма да стане! Много ме заинтригува...
ДИС дава грешка в двата датчика, трябва да видя каква точно беше
Свързването го проверих няколко пъти, обаче като че ли не открих нищо нередно. Като действах на принципа проба-грешка
купих чисто нов преден датчик, защото си помислих, че понеже са втора употреба може би не са наред. Пак нищо.
Обаче моят лайт модул има грешка в километрите т.е. записани са едни километри които не мърдат. Това стана когато карах около 3000км с друг модул и после като върнах този - край, грешка и не се изтрива. Дори Dimitroff я пробва със скенера - пак нищо не стана.
Ако бях някъде по-близо до вас можеше да се пробвам още веднъж при някой от знаещите (вкл. и при теб) да ги подкарам, но ...за сега (може би вече 2г.) нещата са така
Свързването го проверих няколко пъти, обаче като че ли не открих нищо нередно. Като действах на принципа проба-грешка

Обаче моят лайт модул има грешка в километрите т.е. записани са едни километри които не мърдат. Това стана когато карах около 3000км с друг модул и после като върнах този - край, грешка и не се изтрива. Дори Dimitroff я пробва със скенера - пак нищо не стана.
Ако бях някъде по-близо до вас можеше да се пробвам още веднъж при някой от знаещите (вкл. и при теб) да ги подкарам, но ...за сега (може би вече 2г.) нещата са така
- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...

по принцип нямам проблеми с нищо друго, дори добавянето на ретрофитс за ксеноновите светлини минава гладко всеки път
дневните светлини също се активират без проблем, но това с километрите за сега стои
нямам представа дали е свързано с датчиците, но за по-сигурно може би е добре да се изчисти (ако въобще може)

дневните светлини също се активират без проблем, но това с километрите за сега стои
нямам представа дали е свързано с датчиците, но за по-сигурно може би е добре да се изчисти (ако въобще може)
Да, ама той казва, че му е кодиран модула, обаче са се сещам какво може да се е омазало - разлика между табло и лайт модул не само в километрите, но и в СА кода. Като активираш ксенона променя СА кода навсякъде, после като е сложил стария лайт модул и са има несъвместимост между модулите, реално затова е замръзнал. Трябва нново да се прекодират всички модули или по-лесно е да се прекодира СА кода, за да се възприеме от всички модули, които го касаят, след това наново да се прекодира лайтмодула към ксенон, за да активира датчиците. Възстанови ли се правилната комуникация между модулите ще се възстановят и километрите в светлините. Малко е играчка, ама според мен може да стане!
доста сложно го обясни
тоя са код как се променя?
иначе проблема при мен беше следния - взех ксеноновите фарове, монтирах ги, обаче тогава никой не беше чувал за ДИС, нито пък за прекодиране на модули. Дару, Камор и всички официални сервизи отказаха да правят прекодиране без да съм си купил ретрофит китс. Тогава от чудене какво да правя си поръчах един лайт модул от кола с ксенон от немският ибей, като си мислех, че след като го сложа ще ми тръгне биксенона и няма да ми гасне десният фар от време на време
Дойде модула, сложих го, карах 3000км докато не разбера че разлика няма. Върнах си стария оригинален модул, изчаках една година, появи се темата "Софтуер" и си прекодирах успешно лайтмодула към ксенон. От тогава не съм имал никакви проблеми с него. Но след като продължих с датчиците нещата не се получиха

тоя са код как се променя?
иначе проблема при мен беше следния - взех ксеноновите фарове, монтирах ги, обаче тогава никой не беше чувал за ДИС, нито пък за прекодиране на модули. Дару, Камор и всички официални сервизи отказаха да правят прекодиране без да съм си купил ретрофит китс. Тогава от чудене какво да правя си поръчах един лайт модул от кола с ксенон от немският ибей, като си мислех, че след като го сложа ще ми тръгне биксенона и няма да ми гасне десният фар от време на време

Това, което обясни променя нещата! Айде да изчетеш колата и да пуснеш точните наименования на грешките и да помислим... Нема причина да не иска да тръгнат, ще трябва да му намерим решението! Много ми е интересно - да знам да купувам ли джаджите...
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2