Въпроси за монтаж на навигация

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Аватар
Кара: Е46 320d
Мечтае да кара: F02 760Li individual

Въпроси за монтаж на навигация

Мнение от Stefan_666 » 29 Окт 2011, 13:19

Здравейте!
Колата е Е46 седан от 11.2000г. и е със оригинално BMW Buissnes CD.
Имам желание да си сложа голямата навигация(не искам dynavin) и имам няколко въпроса:
1.Колата донор трябва ли да е седан(заради дължина на инсталацията и тн.)?
2.Каква е разликата между МК3 и МК4 (този ли е най-новия)?
3.Мога ли да гледам филми от DVD дискове на нея и ако да къде се слага филма - зад монитора (ако е там ми трябва монитор със цд отвор :roll: ) или другаде?
4.Ако колата донор няма тв функция (удовлетворява ме качеството на сигнала и искам да гледам само BTV :mhihi: ) може ли да се добави допълнително или е най-добре да си има?
5.Имам мерак и за Harman Kardon, мога ли да си го сложа допълнително и да си работи нормално с навигацияла или е най-добре колата донор да си има Harman Kardon и от нея да е цялата инсталация?
6.Какви пари е нормално да ми искат за целия комплект?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Re: Въпроси за монтаж на навигация

Мнение от Gqbriel » 29 Окт 2011, 15:25

Stefan_666 написа:Здравейте!
Имам желание да си сложа голямата навигация(не искам dynavin) и имам няколко въпроса:
3.Мога ли да гледам филми от DVD дискове на нея и ако да къде се слага филма - зад монитора (ако е там ми трябва монитор със цд отвор :roll: ) или другаде?
4.Ако колата донор няма тв функция (удовлетворява ме качеството на сигнала и искам да гледам само BTV :mhihi: ) може ли да се добави допълнително или е най-добре да си има?
5.Имам мерак и за Harman Kardon, мога ли да си го сложа допълнително и да си работи нормално с навигацияла или е най-добре колата донор да си има Harman Kardon и от нея да е цялата инсталация?

http://www.bmwfanatics.co.za/showthread.php?tid=6225 + http://forum.e46fanatics.com/showthread.php?t=192883 :yes: ..надявам се можеш да си ги преведеш :mhihi:
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 M47N

Мнение от mustang1986 » 29 Окт 2011, 15:41

Stefan_666 написа:Здравейте!

1.Няма значение дали е седан или комби
2.Мк4 чете двд дискове а с най новият софтуер дори двуслойни
3.Не можеш да гледаш филми през навигацията-можеш през тв тунера с външен плеър но звукът ще е моно
4.Тв тунера е отделен модул от инсталацията
5.Най добре ще е от колата донор с навигацията-мисля че с друга можеш да имаш проблеми с дължината на кабелите
6.Виж в раздел продава има хора който продават цените около 700/800 за монитора и 300/400 за Мк4
7.По добре заложи на дайнавина голям е филма в който се вкарваш
Изображение

Да пишеш на български с латински букви е като да пишеш на стена с лайна....чете се,но не е красиво!!!

Аватар
Кара: Е46 320d
Мечтае да кара: F02 760Li individual

Мнение от Stefan_666 » 29 Окт 2011, 16:11

дайнавина има ли аналогов тв тунер в комплекта?И има ли го някаде по-евтин от 1150 лв.?

ентусиаст
Аватар

Мнение от mustang1986 » 29 Окт 2011, 17:34

колега има цяла тема за даинавина ето прочети или питай в нея viewtopic.php?p=2505828 :ok:
Изображение

Да пишеш на български с латински букви е като да пишеш на стена с лайна....чете се,но не е красиво!!!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 318i m43
Мечтае да кара: X6 --- ----

Мнение от StelllsKi » 30 Окт 2011, 11:23

Stefan_666 написа:дайнавина има ли аналогов тв тунер в комплекта?И има ли го някаде по-евтин от 1150 лв.?

Колега ако те спира цената на дайнавина искам да ти кажа че оригиналната навигация ще ти легне на повече пари от него,отделно е филма в който ще се вкараш докато тръгне всичко,все пак успех!
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: E46 320i Touring
Мечтае да кара: E91
Детайли за колата: харчи в несвест

Мнение от methood » 31 Окт 2011, 21:38

Колегите са прави за филма :D мн голяма занимавка е ама мн особено ако незнаеш кое как защо идват много непредведени разходи, и мн труд поне за мен беше..... бая зор докато тръгне, като пари да ще ти излезне по скъпо, и няма да има толкова възможности, но ако имам възможност пак да избирам пак бих сложил оригинална сега вече може би за доста по малко време ще го напрявя половин ден може би. но добре си помисли бая занимавка и и няма ТВ няма блутуут всичко е отделени модули, трябва ти и радиомодул нов. който също е към 300 400 лева...
но аз съм почитател на оригиналното, това не значи че динавина или както е е лошо... на практика има доста повече екстри за парите си

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от tngeorgiev » 01 Ное 2011, 21:56

-колеги, излагате се с тези азиатщини без никаква поддръжка..които са еднакви и за Лада, и за БМВ...я напишете "купувам оем навигация за е46" и да видим колко комплекта ще съберете за 1200лв, поне 1 малък и 1 голям :mrgreen:
E30 1986 318
E30 1993 318
E36 1991 320
E36 1997 328
E38 1997 735
Е46 2002 318

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 318i m43
Мечтае да кара: X6 --- ----

Мнение от StelllsKi » 02 Ное 2011, 0:20

tngeorgiev написа:-колеги, излагате се с тези азиатщини без никаква поддръжка..които са еднакви и за Лада, и за БМВ...я напишете "купувам оем навигация за е46" и да видим колко комплекта ще съберете за 1200лв, поне 1 малък и 1 голям :mrgreen:

Не съм казал че харесвам дайнавина даже напротив никога не бих го сложил в своя автомобил,и аз държа на оем-а но просто не ми се разправя с цялото това разглобяване... а и за 1200 лева разбира се че можеш да си купиш и оем нави но докато влезе и тръгне в колата цената от 1200 ще стане поне 1500 лв разправял съм се веднъж вече с това начинание...,Не ангажирам никой с мнението си!!!
Изображение

Слави
Аватар

Мнение от © » 02 Ное 2011, 7:42

Интересно каква точно е поддръжката на оригиналната навигация 10 години след пускането и? А определено ще има доста от нея докато настигне поне малко функциите на китайския боклук :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: 330хд

Мнение от JTD » 02 Ное 2011, 9:48

© написа:Интересно каква точно е поддръжката на оригиналната навигация 10 години след пускането и? А определено ще има доста от нея докато настигне поне малко функциите на китайския боклук :mhihi:

В същия ред на мисли интересно ми е колко от китайчетата ще са живи въобще след 10 години :mhihi:
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!

Слави
Аватар

Мнение от © » 02 Ное 2011, 10:04

аз не мисля да карам същата кола след 10 години, а за сега върши идеална работа
Като качество на изработка естествено оригиналната превъзхожда многократно китайският вариант, както при всяка друга стока, проблема е че е замислена преди 10 години и нещата доста се промениха. Излязоха нови стандарти за видео :mhihi: , нови програми за навигация, нови стандарти за телевизия (mpeg 4), а от БМВ не виждам да са променили нещо по навигацията за Е46.
Така че, казвайки че Dynavin е боклук, трябва да се има има предвид че оригиналната е дърво откъм функции.

между другото моят Dynavin стана на 1 година, всичко му работи, "щрака си като юност" :mhihi: има разни други проблеми които по начало си ги имаше, но нищо не е спряло да работи заради качество на изработка

ентусиаст
Аватар

Мнение от mustang1986 » 02 Ное 2011, 11:45

И какво толкова ви плаши че е китайско.Хората си пишат че няма проблеми.То всичко вече там се прави.Дайнавина си е супер добре за това което предлага.И е с операционна система като на смартфоните има възможност дори за Wi-Fi.Пс аз сам с оригинална 16Х9 навигация която за България е бедна.Тв тунера не е цифров което значи че след 1/2 години трябва да го хвърлям след като сме задължени от европа за цифровизиране.И сега какво остана един монитор с ниска резолюция и борд компютър за 1500лв :kuku:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: F10 530d 245

Мнение от dido0o``` » 03 Ное 2011, 0:00

mustang1986 написа:И какво толкова ви плаши че е китайско.Хората си пишат че няма проблеми.То всичко вече там се прави.Дайнавина си е супер добре за това което предлага.И е с операционна система като на смартфоните има възможност дори за Wi-Fi.Пс аз сам с оригинална 16Х9 навигация която за България е бедна.Тв тунера не е цифров което значи че след 1/2 години трябва да го хвърлям след като сме задължени от европа за цифровизиране.И сега какво остана един монитор с ниска резолюция и борд компютър за 1500лв :kuku:

Ако не се лъжа тунерът ти няма ли видео вход? Съответно не можеш ли да му сложиш допълнителен цифров тунер?

Слави
Аватар

Мнение от © » 03 Ное 2011, 9:35

да, това е вариантът, а иначе има хубави тунери под 200лв. в ибей, но ... минавате на китайско
Между другото аз съм много доволен от моя тунер - в града в който живея цифрово има само канал 1, но с две китайски антени не прекъсва никъде, независимо дали е в движение или не, дали минавам покрай високи сгради и т.н. Пък може и сигнала да е силен

Следваща

Назад към E46