Дистанционно палене на кола

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: E46 320d по две
Мечтае да кара: Mustang Shelby GT500

Дистанционно палене на кола

Мнение от jboss » 20 Окт 2011, 1:31

Колеги някои да знае сервиз за поставяне на дистанционно палене на кола в София?Модула е ясен намира се за 90 лв ,търси се добър жичкаджия,даваите идеи. :bchug:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е46 136к.с.
Мечтае да кара: х5

Re: Дистанционно палене на кола

Мнение от stoimenov_1958 » 20 Окт 2011, 9:40

Ако колата не е автоматик забрави!

ако

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320d 02'
Мечтае да кара: e90 m3
Детайли за колата: Сива и лоша

Мнение от P.Markovski » 20 Окт 2011, 9:58

Какво пречи ако е с ръчка, ясно е че ако е оставена на скорост и се запали дистанционно какво ще стане но все пак :dunno:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от jboss » 20 Окт 2011, 10:50

Колега колата е Е46 320 автомат.Спасяваите ме колеги,че жената ме изяде що моита имала а неината не? :banghead: :bang:

Слави
Аватар

Мнение от © » 20 Окт 2011, 12:37

P.Markovski написа:Какво пречи ако е с ръчка, ясно е че ако е оставена на скорост и се запали дистанционно какво ще стане но все пак :dunno:

ще може ли да си сигурен, че е паркирана винаги на свободна и ръчната е дръпната?
Самата мисъл да паркирам на свободна ми изглежда адски опасна. Няма да разказвам пак моята случка преди две години да не ставам банален :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 20 Окт 2011, 13:11

Без да искам да засягам жената на колегата , но - жена е много вероятно да си остави колата на скорост . Не им е приоритет техниката на жените . Да не говорим за веселите последствия от опъната ръчна зимно време :lol:

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 compact 320td

Мнение от iv4o9999 » 20 Окт 2011, 14:51

не че искам да ти давам акъл ма защо просто не ги транпите возилата, иначе порови в търсачката имаше един сервиз всестранно развит но името не помня

Потребител
Аватар

Мнение от jboss » 20 Окт 2011, 18:12

Така явно няма жичкаджи в форума :lol: .Значи ще се справяме сами,след голямо четене по различни форуми се установи следното:Модула е елементарен за поствяне,стига да имаш малко познания за ел.системите,но идва друг проблем как да заобиколим имобилаизера? Значи понеже наще колици се водят за дост умни :kuku: (не че им пречи това на крадците) полвината имобилаизер бил в компа а другата на гривната (поне така си преведох).Вариантите са 2:
1 Лепим 1 чип на гривната.
2 Софтуерно премахване на имобилаизера.
:banghead: :banghead:
И понеже не ни устроива нито един от двата ние ще търсим трети и четвърти. Някои ако може да помага и после ще направя 1 хубава темичка по въпроса с снимков матерял,според мен това е една добра екстра.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 318i m43
Мечтае да кара: X6 --- ----

Мнение от StelllsKi » 21 Окт 2011, 18:03

jboss написа:Така явно няма жичкаджи в форума :lol: .Значи ще се справяме сами,след голямо четене по различни форуми се установи следното:Модула е елементарен за поствяне,стига да имаш малко познания за ел.системите,но идва друг проблем как да заобиколим имобилаизера? Значи понеже наще колици се водят за дост умни :kuku: (не че им пречи това на крадците) полвината имобилаизер бил в компа а другата на гривната (поне така си преведох).Вариантите са 2:
1 Лепим 1 чип на гривната.
2 Софтуерно премахване на имобилаизера.
:banghead: :banghead:
И понеже не ни устроива нито един от двата ние ще търсим трети и четвърти. Някои ако може да помага и после ще направя 1 хубава темичка по въпроса с снимков матерял,според мен това е една добра екстра.

3 и 4 стават много сложни да не кажа почти невъзможни,мислил съм доста неща по този въпрос.И не е чак толкова лесен монтажа на този модул има няколко вериги които трябва да се захранят освен контакта.Но да си ''скопиш'' имото не е много удачно
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от slitter » 22 Окт 2011, 9:51

Значи, те хората са си го измислили. Ако оставиш колата на скорост просто не пали и толкова. Следващото нещо е че, за толкова години и няколко БМВта досега никога не ми е замръзвала ръчната спирачка. Тва да не е ОПЕЛ! Направили са го хората качествено и ръчната си работи при всякакви атмосферни условия та дрънка! Единственият проблем е в имобилайзера. Ключа е проблема - за да разблокира запалването ключа трябва да се намира в близост до патрона на запалването. Единият вариант е да си оставиш резервния ключ някъде в близост до патрона за зимата, предполагам за подгряване ти трябва тая простотия :), другият е действително да се изключи ЕВС проверката на ключа, ама все пак аз лично не ти го препоръчвам. Тъпото е, че така зимно време някой може да ти запали колата и с отвертка :mhihi: :mhihi: :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 320D

Мнение от Amatior4o » 22 Окт 2011, 13:54

:OT: То ако е за топлене най-удачният вариант е слагане на печка, но доколкото разбрах екстрата била, защото неговата кола имала тази екстра, а на съпругата му е46-цата я няма.
Това за ключа в колата изобщо не е за препоръчване. Нали точно, ако не дай си боже автомобил бъде откраднат, а не дадеш на застрахователите пълният комплект ключове които си описал не ти се плаща нищо :idea:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 318i m43
Мечтае да кара: X6 --- ----

Мнение от StelllsKi » 22 Окт 2011, 15:27

slitter написа:Значи, те хората са си го измислили. Ако оставиш колата на скорост просто не пали и толкова. Следващото нещо е че, за толкова години и няколко БМВта досега никога не ми е замръзвала ръчната спирачка. Тва да не е ОПЕЛ! Направили са го хората качествено и ръчната си работи при всякакви атмосферни условия та дрънка! Единственият проблем е в имобилайзера. Ключа е проблема - за да разблокира запалването ключа трябва да се намира в близост до патрона на запалването. Единият вариант е да си оставиш резервния ключ някъде в близост до патрона за зимата, предполагам за подгряване ти трябва тая простотия :), другият е действително да се изключи ЕВС проверката на ключа, ама все пак аз лично не ти го препоръчвам. Тъпото е, че така зимно време някой може да ти запали колата и с отвертка :mhihi: :mhihi: :mhihi:

И с другия ключ не става ако се остави около рингчето на имото.Тогава ще стане така че ще може да си запали колата само от модула не и от втория ключ.Просто ако има два чипа един до друг независимо че са еднакви и за съответната кола имото не ги приема ако са заедно.Лично на мен много ми харесва екстрата затова съм се задълбочавал толкова направил съм над десетина коли да палят с дистанционните дори и да се гасят пак от него, но тук идва момента свързан точно с имобилайзера а него не ми се пренебрегва както и на колегата пуснал темата.
Едно време се занимавах с монтаж на автоаларми и си бях разработил модул за палене и гасене на двигателя приложим за всяка афтърмаркет аларма,като блокировка най често ползвах сигнала от ръчната ако не е опъната не пали но съм правил и блокировка на скоростния лост с два изключвателя един за 1,3и5 и един за 2,4и задна но това вече е по трудно за изпълнение защото не на всеки автомобил пасва да се сложат изключватели.
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: BMW X5

Мнение от martobossa » 23 Окт 2011, 22:39

един приятел сложи на 320 с рачни скорости и свали жратата на един гараж така4е задалжително трябва да е автоматик :) поздрави на всички :mrgreen:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e46 2002 330ci Convertible
Мечтае да кара: BMW F10 M5

Мнение от Ganchetty » 11 Окт 2012, 21:33

Малко да възродя темата... идва зима и от сега гъза ми залепва за кожата, а докато подгревателите стоплят и топките ми се свиват :) Става въпрос за 330ci Automat има ли вариант да се сложи дистанционно палене?
Изображение
Live and learn... Life is a lesson and i'm the teacher!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 12 Окт 2012, 9:34

Ganchetty написа:Малко да възродя темата... идва зима и от сега гъза ми залепва за кожата, а докато подгревателите стоплят и топките ми се свиват :) Става въпрос за 330ci Automat има ли вариант да се сложи дистанционно палене?

Нещо подгрева ти не е в час да знаеш,тва нещо при Е46 незнам при другите може да ти подпали дупето след 3-тата минута и загряват доста бързо...еднкаво ли е на 2-те седалки - направи си един тест,при мен е така моята загрява доста по-бавно от на половинката,но при мен е ясен проблема и скоро ще се оправи :yes:
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

Следваща

Назад към E46