Моля помогнете !!! проблем с отключването
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- radison11
- Потребител
-
- Кара: e46
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: e46 320d
Моля помогнете !!! проблем с отключването
Колеги моля ви за малко помощ.Значи проблема ми е следния заключи ми се колата и по принцип ми прави проблем с отключването от ключа и следователно я отварям от бравата но за съжаление вчера като се опитах да отворя от бравата нещо щракна и ключа си върти напразно нито отключва нито заключва а до преди това си отваряше само шофиорската врата другите след това ги отварях от копчето вътре но с много опити.моля ви който има мнение по въпроса нека го сподели, колата е е46 320д 99г 136 к.с.
Благодаря !!!
Благодаря !!!
- drllxr
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ше тройка
Re: Моля помогнете !!! проблем с отключването
Ползвай търсачката колега.Там има много теми които ще ти отговорят на въпросите.И все пак-проблема ти е в релетата на отключването.Това си е детска болест при е46.Иди в някой сервиз за автоелектроника да ти сменят релетата или да ти ги презапоят. 

- NikVanov
- ентусиаст
-
- Кара: X3 E83 2.0d 2006; 316 i 1999;
Може да има и механичен проблем, в Княжево има сервиз за автобрави.
- StelllsKi
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 318i m43
- Мечтае да кара: X6 --- ----
Направо,си е за ключар колегата!Щом му се е заключила колата и не може да я отвори.
Релетата са ясни от тях е в този случай.
Към автора,ако имаш ски отвор в задната седалка можеш да се опиташ да бръкнеш през него с някакъв тел и да се опиташ да дръпнеш дръжката на задната врата,въпреки че малко ме съмнява да се отвори понеже когато заключиш стават неактивни и вътрешните дръжки,но все пак от този опит нищо няма да загубиш.
Релетата са ясни от тях е в този случай.
Към автора,ако имаш ски отвор в задната седалка можеш да се опиташ да бръкнеш през него с някакъв тел и да се опиташ да дръпнеш дръжката на задната врата,въпреки че малко ме съмнява да се отвори понеже когато заключиш стават неактивни и вътрешните дръжки,но все пак от този опит нищо няма да загубиш.
- shaterhand
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F11 520 D
Колега, отвори си багажника. При мен той се отваря независимо от вратите, оттам можеш да проникнеш в автомобила.
Относно релетата - не всеки сервиз може да го направи. Калая е оловен и се топи много трудно и с риск да се разлепи цялата платка.
Относно релетата - не всеки сервиз може да го направи. Калая е оловен и се топи много трудно и с риск да се разлепи цялата платка.
F11, 520 D
- radison11
- Потребител
-
а тия релета мога ли да си ги поръчам от някъде или от някой колега ? те май се намират зад жабката в една платка или бъркам ?
- jbankov
- ентусиаст
-
- Кара: e46 M54 '01
а не е ли възможно да е механичен проблема ,като е щракнало нещо както казваш да се е счупило нещо в самия механизъм 

- radison11
- Потребител
-
след дълго мъчение отключи но с много опити... бравата не действа остава да сменя тия релета но незнам дали ще мога да ги намеря 

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
jbankov написа:а не е ли възможно да е механичен проблема ,като е щракнало нещо както казваш да се е счупило нещо в самия механизъм
Повечето случаи е реле - само незнам защо е детска болест

А релетата мисля те насочиха колегите,дано да са те,по спомен не бяха цифромания

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- radison11
- Потребител
-
Колеги казаха ми че в Бг релета е нямало само от щатите
какво да правя
Ако се презапоят дали ще станат щото едва ли ще намеря други релета ? то всъщност какво се случва с тези релета горят ли или какво ?

Ако се презапоят дали ще станат щото едва ли ще намеря други релета ? то всъщност какво се случва с тези релета горят ли или какво ?
- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
Сега и ако разберем от къде си мое и да те насочим към тунела за релета! 

- radison11
- Потребител
-
От Гоце Делчев съм
- bark
- Потребител
-
- Кара: e46 140hp
- Мечтае да кара: e46 m3 343hp
аз имах същият проблем.Изпращаш ми платката на алармата(намира се зад жабката) и след ден два ти я пращам с работещо реле.
с времето контактите които отговарят за отварянето на вратите и затварянето нагарят и така.
без отваряне на алармата няма да минеш,а за ключалката търси ключар.Звънни ми на тел 0894367800 Пламен да се разберем
с времето контактите които отговарят за отварянето на вратите и затварянето нагарят и така.
без отваряне на алармата няма да минеш,а за ключалката търси ключар.Звънни ми на тел 0894367800 Пламен да се разберем
- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
bark написа:аз имах същият проблем.Изпращаш ми платката на алармата(намира се зад жабката) и след ден два ти я пращам с работещо реле.
Колега нещо не те разбрах? Каква платка, каква аларма?
frizzante написа:DIY: как се сменят релетата на централното на е46 преди фейса.
1. Нужно е да се свали цялата жабка. При отворена жабка се виждат 6 бр. видии звезда, които се развиват и цялата жабка се издърпва към седалките.
http://tronixxxx.snimka.bg/automobiles/releta.571770.22447184
2. След това откачаме от буксите двата кабела, съответно за фенерчето и осветлението на жабката.
http://tronixxxx.snimka.bg/automobiles/releta.571770.22447188
3. След като се махне жабката зад нея се вижда модула на който са релетата. Бяла кутия с 3 големи снопа кабели влизащи в нея. Реже се опашката и се освобождава самия модул от щипката на шейната. Откачат се внимателно кабелите. След това цялата шейна с модула се накланя към пода и модула се издърпва.
http://tronixxxx.snimka.bg/automobiles/releta.571770.22447189
4. Бялата кутия се отваря от едната страна освобождавайки тези чопчета.
http://tronixxxx.snimka.bg/automobiles/releta.571770.22447190
5. Като се отвори кутията се вижда платката вътре. Освобождава се и от щипките на буксите и се издърпва цялата платка през отвора.
http://tronixxxx.snimka.bg/automobiles/releta.571770.22447191
http://tronixxxx.snimka.bg/automobiles/releta.571770.22447192
6. Сменят се ето тези две релета.
http://tronixxxx.snimka.bg/automobiles/releta.571770.22447196
7. Старите са Сименс, заместени са от Тико.
http://tronixxxx.snimka.bg/automobiles/releta.571770.22447195
Аз лично дадох платката за разпояване на старите и запояване на новите в сервиз за ГСМ-и. Там имат нужната апаратура. Трябва фин поялник с топъл въздух. Не е нищо сложно, но ако не сте в час със запояването и нямате такъв поялник, ви съветвам да не се захващате вие за да не прецакате платката.
После всичко по обратния ред. При мен като закачих обратно модула, алармата (фабрична) издаде тон за около 5 сек. Казвам го да не се стреснете, че беше доста гръмогласна в гаража![]()
![]()
Не знам някакъв ресет сигурно направи. Сега всичко работи супер и релетата се чуват как цъкат, преди не ги чувах. Отне ми около 2 часа с чакането в сервиза за спойките.
А иначе в Пан сервиз, София. Намираш ги в гугъл и питаш!
- radison11
- Потребител
-
Аз си купих въпросните релета и като тръгнах да ги сменям извадих платката от бялата кутия и реших да пробвам дали отключва и какво да ви кажа...отключва и заключва без пропуск! отказах се да ги сменям щото мисля че си работят.след това пак ми направи проблем с отключването но сега е по рядко,дали да ги сменям и дали изобщо е от тях??
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2