Мнение и помощ
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- Ivanov24391
- Потребител
-
- Кара: Турбо печка
Мнение и помощ
Здравейте колеги имам е46 320д от 3 години преди 2 месеца турбото ми не ставаше за нищо и така и така го сменям купих турбо от 330 сложиха го с малко повече зор...двете лапи които държат мотора едната я одрязахме защото турбото не влиза на място и направихме една самоделка но не в това е проблема ...колата върви добре но когато излезна извън градско и я напъна влиза все едно в авариен режим спира да върви не иска да се изцепва но загася ли я и пак да запаля се оправя ..... дали ни и стига сместа в големите обороти не съм сигорен .... казаха ми че с чип щяло да си настрои и проблема да изчезне а и колата трябвало да литне ....моля за помощ хората които са се сблъсквали с подобен проблем ...даите мнение
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Re: Мнение и помощ
Има проблем и ако не го разрешите и тази турбина ще си замине.
Много вероятно е да пренадува турбината.
Вижте турбо пътищата и кулера, гледайте турбината с диагностика в движение - обърнете внимание на показателите при пълна газ на 4та и на 5та!
Вижте турбо пътищата и кулера, гледайте турбината с диагностика в движение - обърнете внимание на показателите при пълна газ на 4та и на 5та!
- Ivanov24391
- Потребител
-
Dimitroff написа:Има проблем и ако не го разрешите и тази турбина ще си замине.
Турбо пътища всичко е окей еми освен да я карам в пловдив и чип и там вече да я настроиват
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Тая турбина не е ли малко голяма за двулитрова печка? 

Si non confectus, non reficiat.
И защо не си рециклира твойта турбина, ами хвърли една камара пари за друга, която не е за твойта кола, а са допълнително се налагат още простотий. Действително чип би отстранил проблема с режима, ама колко ще кара не е ясно. Тук ще имаме пренатоварване както на турбината, така и пренадуване за самия двигател. Не знам... Колкото до софта - той е направен да управлява опредени турбини, ето защо за всеки двигател се избира подходящ софт, който да управлява конкретната турбина. В случая има несъвместимост и за тва влиза в тоя режим. Ако колата се чипне действително ще могат да я направят така, че да не влиза в аварийния режим. Отделно е ясно, че ще имаш и повече коне под капака, но до колко ще бъде полезно за турбината, а и за двигателя като цяло е друг въпроса. Не разбирам толкова от тунинг, но ако си решил да предприемеш това ще е добре да се посъветваш с някой тунинг човек, ама който разбира в действителност, за да прецене дали няма да има нужда да се направят още някои промени конструктивни, така че да не скъсяваш живота на детаилите. Другият вариант е просто да рециклираш твоята и тази да я продадеш на някой нуждаещ се... вярвай ми все ще изкочи някой!
Третият вариант е - чипосваш и колкото издържат нещата! Де да знае човек, може и да няма проблеми! Тва е игра на сухо така малко, но...!

- iv4o9999
- ентусиаст
-
- Кара: e46 compact 320td
Нормално е да пренадува, все пак това турбо е за 6 не за 4 цилиндъра, предполагам че не си сменил и турбопътищата, и всичко това съчетано с високо налягане кара колата да изпадав авариен режим, според мен без човъркане по софта няма да стане, но внимавай защото съм виждал дизели буквално разтопени поради калпаво нагодена смес, прекаленото много въздух вдига температурата на горене в цилиндрите и може да изпечеш двигателя
- Ivanov24391
- Потребител
-
Няма да изпека мотора има едно момче което кара така от доста време ......пътищата нарочно са същите кулера и тои......нз някои които се занимава с чипове от форума дано да се включи и даде мнение ...с чипа мисля че ще пипна 180-190 може и 200 да ощипе .... 
сигорно и пренадува защото много навива направо запищява и хората по улиците се обръщат има сила много на 3-та и светят яко блокажите с тия 15-ки доста ги развърта излезна ли 140-150 и влиза ...тези дни ще кача и снимков материал

сигорно и пренадува защото много навива направо запищява и хората по улиците се обръщат има сила много на 3-та и светят яко блокажите с тия 15-ки доста ги развърта излезна ли 140-150 и влиза ...тези дни ще кача и снимков материал
- Ivanov24391
- Потребител
-
slitter написа:И защо не си рециклира твойта турбина, ами хвърли една камара пари за друга, която не е за твойта кола, а са допълнително се налагат още простотий. Действително чип би отстранил проблема с режима, ама колко ще кара не е ясно. Тук ще имаме пренатоварване както на турбината, така и пренадуване за самия двигател. Не знам... Колкото до софта - той е направен да управлява опредени турбини, ето защо за всеки двигател се избира подходящ софт, който да управлява конкретната турбина. В случая има несъвместимост и за тва влиза в тоя режим. Ако колата се чипне действително ще могат да я направят така, че да не влиза в аварийния режим. Отделно е ясно, че ще имаш и повече коне под капака, но до колко ще бъде полезно за турбината, а и за двигателя като цяло е друг въпроса. Не разбирам толкова от тунинг, но ако си решил да предприемеш това ще е добре да се посъветваш с някой тунинг човек, ама който разбира в действителност, за да прецене дали няма да има нужда да се направят още някои промени конструктивни, така че да не скъсяваш живота на детаилите. Другият вариант е просто да рециклираш твоята и тази да я продадеш на някой нуждаещ се... вярвай ми все ще изкочи някой!Третият вариант е - чипосваш и колкото издържат нещата! Де да знае човек, може и да няма проблеми! Тва е игра на сухо така малко, но...!
Тя старата турбина си е при мен колко е едно рециклиране
- Ivanov24391
- Потребител
-
Колеги чипосах колата но сега ще слагаме по големи дюзи.....тия му идват малки ...някои ако знае какви може да му сложа да каже .....макар че събота влиза в бокса и човека ще и слага ще сам благодарен ако видя и вашите мнения ...колата ще скочи 200 коня ще я качим на диното в пловдив ...в прочем и там ще се прави ....ако някои е правил това с дюзите да сподели впечатленията ....

9 мнения
• Страница 1 от 1