автомат на 330д
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
автомат на 330д
Здравейте имам е46 330д. Предстой ми смяна на маслото на автом.скоросна кутия.
Вапросчето ми колко маселце сабира котията ми?
Някакво инфо как трябва да подходя за смяната на маслото?
Блогодаря предварително
Блогодаря предварително

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Re: автомат на 330д
сока написа:Здравейте имам е46 330д. Предстой ми смяна на маслото на автом.скоросна кутия.
Блогодаря предварително
Отиди в оторизиран сервиз,за ръчна скоростна кутия бе към 50-а лв с труд и маслото..обади се и ги питай.По-добре 20-а лева отгоре но поне ще има гаранция за смяната и мисля е литър и малко

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- virtualchild
- младши ентусиаст
-
- Кара: F11 LCI 530xd / E46 330xda M57N
- Мечтае да кара: по-малко на пътна помощ
- Детайли за колата: +VRPerformance+eco-tuning auto+ново BMW X5 турбо
Gqbriel написа:сока написа:Здравейте имам е46 330д. Предстой ми смяна на маслото на автом.скоросна кутия.
Блогодаря предварително
Отиди в оторизиран сервиз,за ръчна скоростна кутия бе към 50-а лв с труд и маслото..обади се и ги питай.По-добре 20-а лева отгоре но поне ще има гаранция за смяната и мисля е литър и малко

Маслото колега е към 8 литра. Разликата идва от там, че то си има охлаждане в радиатор само за автоматичната скоростна кутия.
Аз лично неуспях да сменя цялото, но голяма част от него. Гледах, че има някакъв уред в ТИС с които се вади маслото от радиатора.
Както и да е .. добре е да смениш и филтъра на скоростната кутия.
Успех
Един съвет и от мен - не сменявай маслото! Вече трети човек ми се оплака, че след смяната нещата не са същите! Имам предвид по-зле са! От къв зор ще го сменяваш???!!! Дават го лонг лайф, няма горене там, че да има съприкосновение с лоши горива, просто си маже зъбчаките и не на последно място първоначално вградените части са с няй-доброто качество. Тва, което ще сложиш е в пъти по-зле от това, което е в момента, нищо, че ще ти дадат фактура и луксозна опаковка! Ти си решаваш!
- jumjumski
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 04' 330ci M-sport 2
slitter написа:Един съвет и от мен - не сменявай маслото! Вече трети човек ми се оплака, че след смяната нещата не са същите! Имам предвид по-зле са! От къв зор ще го сменяваш???!!! Дават го лонг лайф, няма горене там, че да има съприкосновение с лоши горива, просто си маже зъбчаките и не на последно място първоначално вградените части са с няй-доброто качество. Тва, което ще сложиш е в пъти по-зле от това, което е в момента, нищо, че ще ти дадат фактура и луксозна опаковка! Ти си решаваш!

Напълно съм съгласен колега,вече няколко майстора ми го казват това,като няма проблем със смяната на скоростите и не преритва е по-добре да не се пипа.
- virtualchild
- младши ентусиаст
-
- Кара: F11 LCI 530xd / E46 330xda M57N
- Мечтае да кара: по-малко на пътна помощ
- Детайли за колата: +VRPerformance+eco-tuning auto+ново BMW X5 турбо
Има два вида етикети на кутиите:
с черен и зелен цвят.
Ако е със зелен го дават да не се сменя, но аз съм с такъв и излезе доста мръсотия от филтъра.
Дано да нямам проблем с кутията за напред. Минал съм 2000км от тогава.

с черен и зелен цвят.
Ако е със зелен го дават да не се сменя, но аз съм с такъв и излезе доста мръсотия от филтъра.
Дано да нямам проблем с кутията за напред. Минал съм 2000км от тогава.

- omegaart
- ентусиаст
-
- Кара: E39 - 540
- Мечтае да кара: Trabant
Няма нещо като вечено ( сори че пиша в е46 форума а съм с е39 ).
В момента съм закарал колата при доверен майстор за смяна на маслото на автомата. Цялото може да се смени само с нужния инструмент иначе трябва се прави псевдо смяна. т.е. на 2-3 пъти се излива и долива докато стане чисто.
Ако се купят качествени части и маслото е качествено, колата трябва да тръгне даже и по-добре. Един приятел си сменя сам маслото и разликата е осезаема. Много по-добро поведение и по-бързи и "мазно" превключване ( е38 има ).
Като се свали картера се изхвърля 1 тон боклуци дето са се събирали с времето и се чистят и магнитите дето са залепили стружките. Има защо да се прави смяната и на едни 100 000км е добре да се прави + диф-а поне там нещата са много по-лесни и не е скъпо.
p.s. взех колата.
промяна има и във вървежа и в превключването. Всичко става много по-мазно и бързо, видях и какво е било старото масло на реални 300 000км на колата. Просто не ми се мисли за хората дето си мислят че това масло не се сменя никога. Вероятно 5 години ( на колкото си сменят колите немците ) ще е перфектно , но на 10 и нагоре ... заеби ти тая работа. + това се почистват и магнитите които обират стружките защото непременно и това го има.
Доверен майстор + читави части и ще ви е наред и кола и всичко.
кутията е - > 5HP24 (A5S440Z)
ето едно линкче което може се ползва информативно ( от е38 ) за да видите за какво говоря. http://www.bimmerboard.com/forums/posts/462269
В момента съм закарал колата при доверен майстор за смяна на маслото на автомата. Цялото може да се смени само с нужния инструмент иначе трябва се прави псевдо смяна. т.е. на 2-3 пъти се излива и долива докато стане чисто.
Ако се купят качествени части и маслото е качествено, колата трябва да тръгне даже и по-добре. Един приятел си сменя сам маслото и разликата е осезаема. Много по-добро поведение и по-бързи и "мазно" превключване ( е38 има ).
Като се свали картера се изхвърля 1 тон боклуци дето са се събирали с времето и се чистят и магнитите дето са залепили стружките. Има защо да се прави смяната и на едни 100 000км е добре да се прави + диф-а поне там нещата са много по-лесни и не е скъпо.
p.s. взех колата.
промяна има и във вървежа и в превключването. Всичко става много по-мазно и бързо, видях и какво е било старото масло на реални 300 000км на колата. Просто не ми се мисли за хората дето си мислят че това масло не се сменя никога. Вероятно 5 години ( на колкото си сменят колите немците ) ще е перфектно , но на 10 и нагоре ... заеби ти тая работа. + това се почистват и магнитите които обират стружките защото непременно и това го има.
Доверен майстор + читави части и ще ви е наред и кола и всичко.
кутията е - > 5HP24 (A5S440Z)
ето едно линкче което може се ползва информативно ( от е38 ) за да видите за какво говоря. http://www.bimmerboard.com/forums/posts/462269
- ангелски
- младши ентусиаст
-
- Кара: 330xdА
- Детайли за колата: Става все още.
Здравейте колеги, маслото се сменя, защото има триещи се части има филтър и с времето маслото остарява. Питал съм най-малко в десетина гаража на БМВ / Франция / и всички казват, че е препорачително да се сменя на 100 000 км. като се има предвит, че те минават средно по 20 000км. годишно.
Сега аз какво правя с моята кола, сменям си го сам на 5 години и смея да ви го препоръчам, защото виждам какво масло изтича. Смяната не е никак сложна има я описана тук във форума, спази ли се процедурата никакви проблеми. И накрая изкам да кажа, че всеки сам решава какво да прави с колата си.
Успех на всички.
Сега аз какво правя с моята кола, сменям си го сам на 5 години и смея да ви го препоръчам, защото виждам какво масло изтича. Смяната не е никак сложна има я описана тук във форума, спази ли се процедурата никакви проблеми. И накрая изкам да кажа, че всеки сам решава какво да прави с колата си.
Успех на всички.
Ако имаш проблем, не трябва да се безпокоиш. Вариантите са два:
Или намираш начин да го решиш, без да се нервираш, или просто той не е по твоите възможности и няма защо да се ядосваш.
Или намираш начин да го решиш, без да се нервираш, или просто той не е по твоите възможности и няма защо да се ядосваш.
8 мнения
• Страница 1 от 1