Проблем с предните прозорци

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ 535д-06г;

Проблем с предните прозорци

Мнение от KARAIVANOV » 25 Сеп 2011, 13:28

Колеги проблема ми е следния,понякога не ми работи втората степен на предните ел.стъкла,ако искам да вдигна прозореца и вдигам копчето нагоре единия прозорец се вдига до горе,а другия не иска,трябва да задържа копчето докато прозореца не стигне до доре,понякога левия прави проблем,а друг път десния,а има и случеи когато нямам проблеми.Мерси,Колата е 320 д 2003г.седан

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Re: Проблем с предните прозорци

Мнение от Gqbriel » 25 Сеп 2011, 23:47

KARAIVANOV написа:Колеги проблема ми е следния,понякога не ми работи втората степен на предните ел.стъкла,ако искам да вдигна прозореца и вдигам копчето нагоре единия прозорец се вдига до горе,а другия не иска,трябва да задържа копчето докато прозореца не стигне до доре,понякога левия прави проблем,а друг път десния,а има и случеи когато нямам проблеми.Мерси,Колата е 320 д 2003г.седан

Аз лично нищо не разбрах:

* не ти работи комфорта (автоматичното вдигане на ел стъклото след като щракне бутона за нагоре и надолу ли )
* или ,че понякога и на ляв и на десен бутон ,като щракне за нагоре не вдига прозореца автоматично а само ако задържаш копчето нагоре?

:dunno:
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

старши ентусиаст
Аватар
Кара: G05 xdrive 40i
Мечтае да кара: трезвен

Мнение от S7 » 26 Сеп 2011, 21:45

Тука по скоро проблема е в копчетата,нещо не ти сработват с машинките :roll: щом се затварят напълно макар и когато си искат значи проблема е в тях,поне аз така мисля :mrgreen:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от KARAIVANOV » 27 Сеп 2011, 21:19

ми колеги вдигам копчето нагоре прозореца започва да се вдига,пискам копчето прозореца спира,трябва да задържа копчето докато се вдигне прозореца догоре,но понякога вдигам копчето и прозореца се вдига пускам копчето прозореца продължава да се вдига докато се затвори.тоя проблем го нямам когато трябва да свалям прозореца,това за двете степени на копчетп го знам,не е проблема в мен.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gqbriel » 27 Сеп 2011, 21:48

KARAIVANOV написа:ми колеги вдигам копчето нагоре прозореца започва да се вдига,пискам копчето прозореца спира,трябва да задържа копчето докато се вдигне прозореца догоре,но понякога вдигам копчето и прозореца се вдига пускам копчето прозореца продължава да се вдига докато се затвори.тоя проблем го нямам когато трябва да свалям прозореца,това за двете степени на копчетп го знам,не е проблема в мен.

Я свали конзолката около скоростния лост,изкарай копчетата ,отвори ги и виж как е вътре да не би да се е строшило нещо..и пусни една снимка :yes:
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от KARAIVANOV » 16 Сеп 2012, 13:41

Установих къде е проблема,дефакто няма такъв,когато вратите са отворени прозорците се вдигат само ако държа копчето,за смъкването няма проблем,при затворени врати всичко си работи нормално-при 2-ра степен на копчето прозорците се вдигат-в момент на вдигане ако отворя вратата спират и трябва да държа копчето натиснато за да се довдигнат.или така е програмирана моята кола или така са заводско,защото на бащата е 39 не е така,отворени затворени врати,прозорците се вдигат и смъкват.споделете как са вашите коли.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: f11 m550d
Мечтае да кара: 911 turbo s

Мнение от xexoral » 16 Сеп 2012, 22:37

Хах и при мен го има тоя "проблем". Точно така понякога спираше да се вдига от копчето. Това понякога се оказа, точно когато вратата е отворена. Не знам каква е идеята да го направят така.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 /316i

Мнение от IKN » 17 Сеп 2012, 0:05

KARAIVANOV написа:Установих къде е проблема,дефакто няма такъв,когато вратите са отворени прозорците се вдигат само ако държа копчето,за смъкването няма проблем,при затворени врати всичко си работи нормално-при 2-ра степен на копчето прозорците се вдигат-в момент на вдигане ако отворя вратата спират и трябва да държа копчето натиснато за да се довдигнат.или така е програмирана моята кола или така са заводско,защото на бащата е 39 не е така,отворени затворени врати,прозорците се вдигат и смъкват.споделете как са вашите коли.

При мен се вдигат сами до горе и на отворени/затворени врати.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gqbriel » 17 Сеп 2012, 12:02

IKN написа:
KARAIVANOV написа:Установих къде е проблема,дефакто няма такъв,когато вратите са отворени прозорците се вдигат само ако държа копчето,за смъкването няма проблем,при затворени врати всичко си работи нормално-при 2-ра степен на копчето прозорците се вдигат-в момент на вдигане ако отворя вратата спират и трябва да държа копчето натиснато за да се довдигнат.или така е програмирана моята кола или така са заводско,защото на бащата е 39 не е така,отворени затворени врати,прозорците се вдигат и смъкват.споделете как са вашите коли.

При мен се вдигат сами до горе и на отворени/затворени врати.

Aко това което казваш е така,колаа е прекодирвана за тази функция,дали в дилър първоначално или след това :dunno:

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 compact 320td

Мнение от iv4o9999 » 17 Сеп 2012, 12:28

при мен на отворени врати само е не се вдигат но могат да се свалят, отделно дори при затворени врати ако не работи комфорт функцията може да се корегира с експерта, проблема не е в бутона. При мен го имаше проблема с дясната врата не искаше да се вдига автоматично, а слизаше автоматично

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gqbriel » 17 Сеп 2012, 12:55

iv4o9999 написа:при мен на отворени врати само е не се вдигат но могат да се свалят, отделно дори при затворени врати ако не работи комфорт функцията може да се корегира с експерта, проблема не е в бутона. При мен го имаше проблема с дясната врата не искаше да се вдига автоматично, а слизаше автоматично

За отварянето ,може при отворена врата но не и вдигането....и точно с експерта гледах,че има възможност за корекции :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от KARAIVANOV » 18 Сеп 2012, 21:54

ами добре колеги,поне установих че не е дефект а и при вас е така,ще видя някои с тая програма да ми ги препрограмира да се вдигат и при отворени врати.

Назад към E46