монтаж и активация на круз-контрол на Е46-М43
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
монтаж и активация на круз-контрол на Е46-М43
Колеги помагайте, монтирах си круз-контрол(моторче,дросел и модул) на кошницата, свързал съм ги правилно по схема, даже някой път като го включа от копчето работи нормално, но след гасене на колата не иска, полсе след няколко часа пак работи
Значи, знам че трябва да се активира с Дис, от менюто ретрофит, купих си Дис от склад 66, влязох в ретрофита и за моя изненада нямаше опция круз-контрол, търсих из другите под-менюта-не и не
Ако някой може да ме светне, какво се прави в такива случай

Значи, знам че трябва да се активира с Дис, от менюто ретрофит, купих си Дис от склад 66, влязох в ретрофита и за моя изненада нямаше опция круз-контрол, търсих из другите под-менюта-не и не

Ако някой може да ме светне, какво се прави в такива случай

Последна промяна bmw20009 на 21 Сеп 2011, 20:38, променена общо 1 път
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Re: Активация на круз-контрол на Е46-М43
Обади се ако си от София да видим какво можем да направим..., че и на мен ми е интересно ще го преборя ли автопилота при бензинка, която е нямала автопилот...
пак предположения - да пробва първо със софта, може пък в по-късните версии да се появи този автопилот
Абе ей!!!Я по-сериозно, мотора му е с жило.Кой да го дърпа?
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Драгоо - не четеш
Колегата е сложил и модула с моторчето 

Si non confectus, non reficiat.
Абе пичове, има си и кит за двигатели с жило! Всичко си е истинско!

- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
Колегата да даде малко повече инфо за кита? Ако му е удобно разбира се?
Удобно е разбира се, винаги
Значи пускам ви един линк в който е описан всичко, и схеми дори, кое къде се свързва
Аз да поясня, трябват ви моторче с буксата, жилото и стойката, модолчето на круз-контрола, стоп машинката на съйденителя, Дроселовата клапа със държач за две жила и кабелчета с пинчета за свързването
Моторчето и стоп машинката на педала на сйденителя стават и от Е39-(могат да се намерят от форума)но модулчето трябва да е от Е46-318-316 с круз конттрол(няма страшно има ги в ибей по 20-паунда
После трябва да се пуснат някой кабеляци от
моторче-модул
табло-модул
волан модул
стоп машинка съйденител-модул
машинката на спирачката-модул(машинката на спирачката си я имаме, взема се плюс от единят и кабел)
А, иначе днеска ходих до БМВ-плевен, и след 3-часа ми казаха, че не могат да го подкарат, инсталацията не била вярна, колата неразпознавала волана и някви такива
И пак греда, че на всичкото и от горе ми върнаха колата със светещ беГ
, опитах се да го изтрия с ИМПА, но ми показва, че няма грешки и утре ще я карам да си я опрявят(дано могат)
Та да поясня до къде съм стигнал, монтирал съм го(както е на схемите на Поляка в линка) само единствено може някой кабел да е с друго сечение(понеже ползвах кабели каквито имах-оригинал от БМВ) и, не знам дали е проблем
И какво става, работи понякога(поне до преди да го оставя в БМВ), като го пробвам с Дис-ми покава, че няма круз контрол колата и не мога да го активирам!
Днеска тия в БМВ- ми казах, че волана(сцепения лъч) не го разпознавала колата и от там таблото и някви такива, демек трябва някой по на вътре с Диса за да го пусне в движение!
Да знаете някой такъв да си пойграем
п.с. малко нещо линка не йска да тръгне 
след женска намеса, линка вече работи
http://dox.bg/files/dw?a=5b51fd23b7

Значи пускам ви един линк в който е описан всичко, и схеми дори, кое къде се свързва

Аз да поясня, трябват ви моторче с буксата, жилото и стойката, модолчето на круз-контрола, стоп машинката на съйденителя, Дроселовата клапа със държач за две жила и кабелчета с пинчета за свързването

Моторчето и стоп машинката на педала на сйденителя стават и от Е39-(могат да се намерят от форума)но модулчето трябва да е от Е46-318-316 с круз конттрол(няма страшно има ги в ибей по 20-паунда

После трябва да се пуснат някой кабеляци от
моторче-модул
табло-модул
волан модул
стоп машинка съйденител-модул
машинката на спирачката-модул(машинката на спирачката си я имаме, взема се плюс от единят и кабел)
А, иначе днеска ходих до БМВ-плевен, и след 3-часа ми казаха, че не могат да го подкарат, инсталацията не била вярна, колата неразпознавала волана и някви такива

И пак греда, че на всичкото и от горе ми върнаха колата със светещ беГ

Та да поясня до къде съм стигнал, монтирал съм го(както е на схемите на Поляка в линка) само единствено може някой кабел да е с друго сечение(понеже ползвах кабели каквито имах-оригинал от БМВ) и, не знам дали е проблем
И какво става, работи понякога(поне до преди да го оставя в БМВ), като го пробвам с Дис-ми покава, че няма круз контрол колата и не мога да го активирам!
Днеска тия в БМВ- ми казах, че волана(сцепения лъч) не го разпознавала колата и от там таблото и някви такива, демек трябва някой по на вътре с Диса за да го пусне в движение!
Да знаете някой такъв да си пойграем

след женска намеса, линка вече работи

http://dox.bg/files/dw?a=5b51fd23b7
Последна промяна bmw20009 на 21 Сеп 2011, 21:55, променена общо 4 пъти
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
Dimitroff написа:Ти май не четеш ?
За младежите от ВиА Интеркар ли имаш предвид

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
Не, но и не разбрах, че не си от София.
На срещата на Е46-ците - намери Марто от Плевен и идвайте в София - трябва да се пребори тая шитня!
На срещата на Е46-ците - намери Марто от Плевен и идвайте в София - трябва да се пребори тая шитня!

- shalashaska
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39
- Мечтае да кара: e46 М3
Dimitroff написа:Обади се ако си от София да видим какво можем да направим..., че и на мен ми е интересно ще го преборя ли автопилота при бензинка, която е нямала автопилот...
Колега поне 10 човека от форума знам които са пуснали автопилота на 6-таците,ако искаш мога да ти кажа към кой да се обърнеш ще ти даде инфо за 10 мин и за минимални пари как става

поздрави

... с тая разлика, че на двайските е заложено като оборудване в СА шифъра предполагам, а на първите Е46 с м43 в оборудването има само екстра МИГАЧИ
Диса тва не го и търси, заради таблото и оборудването. Демек таблото още не е чувало, че има такава маймуна круз контрол
Тва идва от версията на софта на таблото!

20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2