пуши бяло и това си е
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
56 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
пуши бяло и това си е
Колеги здравеите, имам малак проблем може и да не е проблем но ме дразни много. колата ми е 320д 150 коня с чип, като е студена докато не загрее пуши бяло всеки пат. загрее ли всичко е наред. всиака седмица сам на диагностика всичко е на 6 , турбо, диузи помпи и тн. никакви грешки. с изолиран егер съм, скъсени вакум патища вчера мих и кулера имаше малко масло. с спортен филтър съм, всичи други филтри ги сменям на 10х. нямам катализатори, един маистор ми каза че триабвало да се полират распрасквачите ма неми се вярва да е от това.
така е вече 2 години сутрин пуши и после краи, не харчи и масло сипвам и добавки в навтата, дебитомера е изчистен незнам какво става даите някъв савед че се побърквам вече
мерси предварително. 
така е вече 2 години сутрин пуши и после краи, не харчи и масло сипвам и добавки в навтата, дебитомера е изчистен незнам какво става даите някъв савед че се побърквам вече

- S7
- старши ентусиаст
-
- Кара: G05 xdrive 40i
- Мечтае да кара: трезвен
Re: пуши бяло и товасие
Dimitroff написа:В студено време при студен мотор пуши, но цвета не е синкав - бяло/сив е - от конденза!
Ако пуши синьо - масло!
Дали е турбина или мотор - трябва да се види, за да се каже!
При топло време и загрял мотор - ако пуши бяло - вода...проверете гарнитурите и главата!
При топло време и загрял мотор - ако пуши черно - лоша горивна смес - проверете дебитомер, ЕГР и след почистването им ако пак пуши - пробвайте да смените бензиностанцията.

- KARAIVANOV
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: БМВ 535д-06г;
Колега и, аз го имам тоя проблем,с нова турбина съм,4 бр. нови свещи,нов клапан регулатор,нова помпа под седалката,дебитомера диагностиран многократно(пробвал съм с друг дебитомер-няма разлика),агр -почистен,изолиран-пак няма ефект,дюзите ги правеха в Бош-Сф,после пак ги смъкваха на стенд казаха че са ОК,и няма оправия тая кола,докато не излезе от синия сектор пуши бяло и те та това е,няма значение от външната температура,дали е 5 и 35 градуса.Нямам топлообменник,антифриз съм налял около 200-300 гр за 1 г.и изминати 30 000 км.Маслото не го пипа.ЩО Е ТО никои не знае.
- KARAIVANOV
- кандидат ентусиаст
-
Колега имам съмнения че е от дюзите,мисля си че не са ми ги оправили както трябва,но докато не ги сменя с др.или нови няма как да разбера.ако имаш някаква възможност да ги смениш и да кажеш резултат,пиши при някакъв ефект,ако смениш каквото и да е
немисля че е от диузите, на диягностиката показва че са кото нови, почвам да се замислям сериозно за тези распръсквачи дали да неги дам за полиране. ниакои ако знае нещо за тия разпрасквачи нека да обясни.
- KARAIVANOV
- кандидат ентусиаст
-
Ми колега тия разпръсквачи не са ли на дюзите или за др разпръсквачи говориш.
- KARAIVANOV
- кандидат ентусиаст
-
Никои ли не може да помогне,много ме дразни това бушене а и е доста срамничко.На диагностиките нищо не излиза,единствено ми прави впечетление корекциите на дюзите на 1 цилиндар. 0,00, 2 цил. -0,27, 3 цил. -0,16, 4 цил. 0,00, тези нули на 1 и 4 ти цилиндър ме притесняват,колкото и да са добре дюзите чак 0,00 корекция да имат,вие какво мислите и при подаване на газ,корекциите си стоят 0,00 на 1 и 4,а на 2 и 3 се променят малко.?
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Няма как да са на 0.00 ... или по-скоро има как, но определено не е нормално 

- KARAIVANOV
- кандидат ентусиаст
-
Re: пуши бяло и това си е
Как мога да проверя дали влиза вода в цилиндрите дори и малко да сълзи,освен че ще пуши бяло по др.начин може ли да се провери без да се сваля главата.мерси
- BAHKATA_TDI
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 Touring/Е46 Coupe/ X3
- Мечтае да кара: new BMW
KARAIVANOV написа:Никои ли не може да помогне,много ме дразни това бушене а и е доста срамничко.....
Че е срамно, срамно е. Днес зареждам на бензиностанцията и съм я оставил колата да работи на място с включен климатик заради жената и детето и седя си на опашката да ми дойде реда, и гледам отвън пуши като комин през зимата

Не пипа ни вода ни масло вече 2 години. Ако някой каже от къде е ...

- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d
Ако ти губи антифриз и си със охладител на АГРа може би е от него ном. 1 от схемата : http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=11&fg=50
....ако влиза антифриз в цилиндрите ще имаш наличност на отработени газове в антифриза и липса на антифриз. има тестове за наличност на газове в антифриза... може да влизаи от охладителя на АГРа
Линка го пущам не като реклама, а като инфо!!!
http://www.profi.bg/show_product.php?pr_num=921
ето и още
http://www.profi.bg/show_product.php?pr_num=909
KARAIVANOV написа:Как мога да проверя дали влиза вода в цилиндрите дори и малко да сълзи,освен че ще пуши бяло по др.начин може ли да се провери без да се сваля главата.мерси
....ако влиза антифриз в цилиндрите ще имаш наличност на отработени газове в антифриза и липса на антифриз. има тестове за наличност на газове в антифриза... може да влизаи от охладителя на АГРа
Линка го пущам не като реклама, а като инфо!!!
http://www.profi.bg/show_product.php?pr_num=921
ето и още
http://www.profi.bg/show_product.php?pr_num=909
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.
- karnak
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Boeing
Имал съм подобен проблем на КР и се оказа крива биела, на 3ти цилиндър 2мм.Замерете компресията на студен мотор и ако има отклонения над 4-5 бар сваляйте главата и ще си покаже 

- KARAIVANOV
- кандидат ентусиаст
-
Нямам топлообменник на агр,и компресията ми я замерваха в НН Бош сервиз -Сф,няма никакви отклонения.остава да замеря за изгорели газове антифриза,а някои да ме посъветва в кой сервиз мога да сторя дази манипулация,в Русе,Варна или Бургас пътувам редовно да е някои от тези градове.Мерси
п.с. вчера пробвах номера с лист хартия на ауспуха дали ще се навлажни-резулата - СУХ
п.с. вчера пробвах номера с лист хартия на ауспуха дали ще се навлажни-резулата - СУХ
56 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4