пуши бяло и това си е

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

пуши бяло и това си е

Мнение от aleke » 14 Авг 2011, 11:11

Колеги здравеите, имам малак проблем може и да не е проблем но ме дразни много. колата ми е 320д 150 коня с чип, като е студена докато не загрее пуши бяло всеки пат. загрее ли всичко е наред. всиака седмица сам на диагностика всичко е на 6 , турбо, диузи помпи и тн. никакви грешки. с изолиран егер съм, скъсени вакум патища вчера мих и кулера имаше малко масло. с спортен филтър съм, всичи други филтри ги сменям на 10х. нямам катализатори, един маистор ми каза че триабвало да се полират распрасквачите ма неми се вярва да е от това.
така е вече 2 години сутрин пуши и после краи, не харчи и масло сипвам и добавки в навтата, дебитомера е изчистен незнам какво става даите някъв савед че се побърквам вече :kuku: мерси предварително. :help:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: G05 xdrive 40i
Мечтае да кара: трезвен

Re: пуши бяло и товасие

Мнение от S7 » 14 Авг 2011, 14:40

Dimitroff написа:В студено време при студен мотор пуши, но цвета не е синкав - бяло/сив е - от конденза!

Ако пуши синьо - масло!
Дали е турбина или мотор - трябва да се види, за да се каже!

При топло време и загрял мотор - ако пуши бяло - вода...проверете гарнитурите и главата!

При топло време и загрял мотор - ако пуши черно - лоша горивна смес - проверете дебитомер, ЕГР и след почистването им ако пак пуши - пробвайте да смените бензиностанцията.

:roll:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ 535д-06г;

Мнение от KARAIVANOV » 14 Авг 2011, 17:46

Колега и, аз го имам тоя проблем,с нова турбина съм,4 бр. нови свещи,нов клапан регулатор,нова помпа под седалката,дебитомера диагностиран многократно(пробвал съм с друг дебитомер-няма разлика),агр -почистен,изолиран-пак няма ефект,дюзите ги правеха в Бош-Сф,после пак ги смъкваха на стенд казаха че са ОК,и няма оправия тая кола,докато не излезе от синия сектор пуши бяло и те та това е,няма значение от външната температура,дали е 5 и 35 градуса.Нямам топлообменник,антифриз съм налял около 200-300 гр за 1 г.и изминати 30 000 км.Маслото не го пипа.ЩО Е ТО никои не знае.

Потребител
Аватар

Мнение от aleke » 14 Авг 2011, 17:55

дилемата е голяма :banghead: маи ще трябва да се криеме докато не ни загреят колите :dunno:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от KARAIVANOV » 16 Авг 2011, 13:15

Колега имам съмнения че е от дюзите,мисля си че не са ми ги оправили както трябва,но докато не ги сменя с др.или нови няма как да разбера.ако имаш някаква възможност да ги смениш и да кажеш резултат,пиши при някакъв ефект,ако смениш каквото и да е

Потребител
Аватар

Мнение от aleke » 16 Авг 2011, 20:56

немисля че е от диузите, на диягностиката показва че са кото нови, почвам да се замислям сериозно за тези распръсквачи дали да неги дам за полиране. ниакои ако знае нещо за тия разпрасквачи нека да обясни.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от KARAIVANOV » 17 Авг 2011, 20:12

Ми колега тия разпръсквачи не са ли на дюзите или за др разпръсквачи говориш.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от KARAIVANOV » 22 Авг 2011, 13:34

Никои ли не може да помогне,много ме дразни това бушене а и е доста срамничко.На диагностиките нищо не излиза,единствено ми прави впечетление корекциите на дюзите на 1 цилиндар. 0,00, 2 цил. -0,27, 3 цил. -0,16, 4 цил. 0,00, тези нули на 1 и 4 ти цилиндър ме притесняват,колкото и да са добре дюзите чак 0,00 корекция да имат,вие какво мислите и при подаване на газ,корекциите си стоят 0,00 на 1 и 4,а на 2 и 3 се променят малко.?

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 23 Авг 2011, 21:52

Няма как да са на 0.00 ... или по-скоро има как, но определено не е нормално :idea:

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: пуши бяло и това си е

Мнение от KARAIVANOV » 28 Авг 2011, 22:34

Как мога да проверя дали влиза вода в цилиндрите дори и малко да сълзи,освен че ще пуши бяло по др.начин може ли да се провери без да се сваля главата.мерси

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 Touring/Е46 Coupe/ X3
Мечтае да кара: new BMW

Мнение от BAHKATA_TDI » 28 Авг 2011, 22:46

KARAIVANOV написа:Никои ли не може да помогне,много ме дразни това бушене а и е доста срамничко.....

Че е срамно, срамно е. Днес зареждам на бензиностанцията и съм я оставил колата да работи на място с включен климатик заради жената и детето и седя си на опашката да ми дойде реда, и гледам отвън пуши като комин през зимата :mhihi: срам

Не пипа ни вода ни масло вече 2 години. Ако някой каже от къде е ... :bchug:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 '02 530d

Мнение от LUCIFER'S » 29 Авг 2011, 14:39

Ако ти губи антифриз и си със охладител на АГРа може би е от него ном. 1 от схемата : http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=11&fg=50

KARAIVANOV написа:Как мога да проверя дали влиза вода в цилиндрите дори и малко да сълзи,освен че ще пуши бяло по др.начин може ли да се провери без да се сваля главата.мерси

....ако влиза антифриз в цилиндрите ще имаш наличност на отработени газове в антифриза и липса на антифриз. има тестове за наличност на газове в антифриза... може да влизаи от охладителя на АГРа

Линка го пущам не като реклама, а като инфо!!!
http://www.profi.bg/show_product.php?pr_num=921
ето и още
http://www.profi.bg/show_product.php?pr_num=909
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: Boeing

Мнение от karnak » 29 Авг 2011, 23:22

Имал съм подобен проблем на КР и се оказа крива биела, на 3ти цилиндър 2мм.Замерете компресията на студен мотор и ако има отклонения над 4-5 бар сваляйте главата и ще си покаже :yes:
REDBULL ДАВА КРИЛА
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от v_V_v » 30 Авг 2011, 0:46

Щеше да работи неравноморно докато загрее ако беше от крива биела

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от KARAIVANOV » 30 Авг 2011, 15:52

Нямам топлообменник на агр,и компресията ми я замерваха в НН Бош сервиз -Сф,няма никакви отклонения.остава да замеря за изгорели газове антифриза,а някои да ме посъветва в кой сервиз мога да сторя дази манипулация,в Русе,Варна или Бургас пътувам редовно да е някои от тези градове.Мерси
п.с. вчера пробвах номера с лист хартия на ауспуха дали ще се навлажни-резулата - СУХ

Следваща

Назад към E46