320 Д преди фейса не тръгва темпомата.Помоооощ!

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46,330D,300 bhp
Мечтае да кара: 535 D

320 Д преди фейса не тръгва темпомата.Помоооощ!

Мнение от викентии70 » 25 Юли 2011, 12:50

Здравейте,колеги!От няколко дена с колегата Oci се мъчим да отключим темпомата на 320 Д,136 к.с.Сложих бег с копчета,смених лостчето на мигачите с такова с БК и сложих ориг. компакт диск.Управлението към компакт диска си тръгна,БК колегата го отключи и си тръгна,обаче този темпомат.....мама миа!Oci го гледа през DIS,IMPA,CAR SOFT....През Car soft видяхме за проверка на копчетата на темпомата (бяхме си помислили,че са развалени),тествахме ги-работят,но най отгоре има изписано:
"TEMPOMAT BUILT IN : NO".Сложихме волана на колегата на моята кола-показва същото.Уточнявам,че всички кабели са закачени,където трябва(на пин 8,на пин 27,......).Стигнахме до извода,че темпомата трябва да се отключи софтуерно.Въпроса ми е някой знае ли с коя от програмите и как се отключва тоя темпомат?Как пък точно моята кола се оказа,че трябва да се отключва от компа :dunno: от 100 коли сигурно 1 е заключена?Ако някой знае,моля да помогне!?
Ако вече трети ден не ти се работи,значи е сряда!

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Re: 320 Д преди фейса не тръгва темпомата.Помоооощ!

Мнение от Zagy » 25 Юли 2011, 14:25

Сигурни ли сте, че сте свързали допълнителния кабел по правилния начин? Иначе не би трябвало да изисква софтуерна намеса - тръгва от раз без каквито и да било интервенции...
Si non confectus, non reficiat.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от викентии70 » 25 Юли 2011, 14:42

Абсолютно е сигурно,колегата е правил това упражнение,доста пъти,след това на моята кола проверявахме пак,вкл. дали не е скъсан кабела.Oci се консултира няколко пъти с колегата Милен от Пловдив,но както споменах този надпис "tempomat built in-NO",трябва да се промени на "tempomat built in-OK".Но през CAR SOFT-a не става.С коя програма може?Добре де,всички ли с 320 Д 136к. досега не им се е случвало такова нещо?Аз ли съм каръка?

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 25 Юли 2011, 15:11

Много интересно... аз преди време като си слагах моя волан доста рових и разбрах, че няма нужда от софтуерно кодиране. Може да пробвате да ъпдейтнете твоя софт на колата до последния възможен - може просто твоя да е някакъв бъгав... :dunno:
Si non confectus, non reficiat.

Аватар
Кара: Другите да му завиждат.....
Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
Детайли за колата: MNOGO BARZA

Мнение от milennyc » 25 Юли 2011, 15:42

Аз тук се изчерпах с идеи.... толкова проста работа е това но уви не тръгва при този колега

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от викентии70 » 25 Юли 2011, 15:53

Колегата,Dimitroff предложи през DIS ретрофит опциите да се махне това "NO".Имате ли идея,че може да се получи?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 320D`03

Мнение от Iskren_ » 25 Юли 2011, 17:04

И при мен не тръгва колега, но на диагностика ми излиза clutch switch (ключ на съединителя) и всички колеги, с които се консултирах бяха категорични, че зареди него не тръгва. Натискам копчето за включване и на таблото светва зеления индикатор на темпомата но не реагира по никакъв начин. При теб светва ли лампичката на таблото когато натиснеш копчето?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от викентии70 » 25 Юли 2011, 18:21

Нито с моя,нито с на колегата волана светна индикатора.Моя волан е "квадратния"(4-лъчевия),а на колегата е цепнатия 3-лъчев.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320dA 525xd

Мнение от pazokolarov » 25 Юли 2011, 18:49

АКО сте свързали всчико правилно, не би трябвало да има проблем. Не се изисква софтуерно ретрофитване. Няма как да се деактивира и пак да се активира, зашото го няма като опция.
Проверете пак и пин 21 на лайт-модула.
Заги посъветва ъпдейт на софтуера. Ако и това не помогне, причината 98% е в ДДЕ-то. Пак проверете двата пина на буксата му.
Възможно е да се налага добавяне на темпомата като оборудване в списъка с оборудването на колата. Въпреки, че и това не е задължително, за да тръгне темпомата.
Като краен вариант, някой от колегите с НЦС-експерт може да хвърли едно око дали функцията е "актив"-на.
Изображение
ИзображениеИзображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от викентии70 » 25 Юли 2011, 19:10

И през експерта минахме,като активира функцията на колата (не беше активна),сменихме SA-то номера.2 пъти проверява и кабелчетата в лайт модула.Май утре ще сменим софта на колата.Ще пиша какво е станало.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от викентии70 » 27 Юли 2011, 20:37

Здравейте!Стана мамка му и волан!Ама днес цял ден прекарах във ВАРНА КАРС.Казаха и даже ме вкараха вътре да ми покажат,за какво става дума.Работата е там,че трябвало да се прекодира SA номера,за да се отключи екстрата през "експерта",но ние с Oci не можахме да го направим,защото/най вероятно/точно там тези функции са заключени и МАЙ могат да се ровят само официални дилъри.Друго се сещам,като казвам официални дилъри,че звънях в Мюнхен преди 2 години /бях се ядосал на ВАРНА КАРС за цените на частите/и от там ми казаха,че единствения сервиз,оторизиран от тях е в София,но те кого са оторизирали :dunno: .....Та така,де.Моята кола се оказа,че трябва да се отключи от компа,за да има темпомат.Благодаря на всички,които се опитаха да помогнат!!!!

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 29 Юли 2011, 17:31

Значи все пак попадна в онзи кофти 0.1% :mhihi:
Важното е, че сега всичко е ок :yes:

Назад към E46