320d 136к.с. На 4-та и 5-та няма тяга.

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

320d 136к.с. На 4-та и 5-та няма тяга.

Мнение от dtinkov » 22 Юни 2011, 13:12

Здравейте колеги! Преди време смених дебитомер. След което естествено се наложи препрограмиране. Във ВИА Интеркар Плевен ми смениха софтуеъра, но колата набира мудно на 4-та и 5-та предавка. При това при подаване на газ радходомера не се качва на повече от 12-14 литра. Не може да си подаде пълна газ на 4-та и 5-та. На място се форсира, но не се включва прекъсвача. Колата обаче си върви и си достига 190-200. От какво може да е проблема? На диагностика нищо на показва. Не съм правил жива диагностика, понеже не знам кой в Плевен може да ми направи такава. Аз лично се съмнявам в датчика за налягането на турбината. И ЕГР- клапана и клапана на турбото според мен си работят коректно. ПОМАГАЙТЕ!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 330Ci
Мечтае да кара: M3
Детайли за колата: Mtech, Manual, Black Sapphire

Re: 320d 136к.с. На 4-та и 5-та няма тяга.

Мнение от DoesNot » 22 Юни 2011, 14:09

С колко km/h караш на 4-та и ускоряваш :?: Този мотор няма прекъсвач :confused: Според мен щом си прави 200km/h е добре колата :yes:

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 22 Юни 2011, 14:11

DoesNot написа:С колко km/h караш на 4-та и ускоряваш :?: Този мотор няма прекъсвач :confused: Според мен щом си прави 200km/h е добре колата :yes:

Що реши, че няма прекъсвач ? :roll:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 330Ci
Мечтае да кара: M3
Детайли за колата: Mtech, Manual, Black Sapphire

Мнение от DoesNot » 22 Юни 2011, 14:16

Dimitroff написа:
DoesNot написа:С колко km/h караш на 4-та и ускоряваш :?: Този мотор няма прекъсвач :confused: Според мен щом си прави 200km/h е добре колата :yes:

Що реши, че няма прекъсвач ? :roll:

Имах предвид че не е като при бензинов мотор, а стига определени обороти и до там. Ако на това пак се казва прекъсвач ОК :)

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 22 Юни 2011, 14:23

Прекъсвача е на 4700 оборота.

Автора - я кажи притриса ли ти понякога на първа като потегляш? Защото ме съмнява съединителя да не дава фира и да приплъзва...
Si non confectus, non reficiat.

Потребител
Аватар

Мнение от dtinkov » 22 Юни 2011, 14:26

Преди изключваше на 4700 об. Сега не. Не знам какво и стана на тая кола. Всичко стана от това че мина малко вода през колекторите и намокри дебитомера. За голям късмет обаче не направи воден удар. Или поне аз така си мисля. Двигатела пали веднага и работи перфектно. Равномерно и тихо. Няма тресене вибрации и др. и това ме навежда на мисълта че не е воден удар. Пък и аз якарам вече 2000 км и нищо не и е станало на колата. То ако имаше нещо досега да съм разбрал. Не гори и грам масло. Не грее. Нещо дребно е според мен ама няма един свестен майстор да даде акъл. Затова се обръщам към вас. Само понякога претриса на задна като тръгна с по-малко газ. Ама какво общо има съединителя с подаването на газ?

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 compact 320td

Мнение от iv4o9999 » 24 Юни 2011, 9:26

ако разбирам правилно, даваш и пълна гас и разходомера стига само до 14???? На останалите предавки1-2-3 като я напънеш ускорява ли нормално?

Потребител
Аватар

Мнение от dtinkov » 24 Юни 2011, 11:49

Да. От 1-ва до 3-та разходомера си стига до края, но сякаш при повече подаване на газ от преди. Вчера я напъвах до дупка и при натиснат педала на газта до край набира с прекъсване - набира - заглъхва, набира - заглъхва и така, но бързо - на пресекулки. Да не би като ми смениха софтуеъра в БМВ пак да са сложили картата на стария модел? Не знам вече. Мисля да пробвам и с нов датчик на налягането на турбината, въпреки че при диагностиката не ми го дава като дефектен.

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 compact 320td

Мнение от iv4o9999 » 24 Юни 2011, 17:03

аз лично си мисля че проблема е в дебитомера , може и да греша но ми звучи като липса на точна информация за горивната смес, ако искаш свали дебитомера и сложи някакъв друг или стария ако е си го изхвърлил за да отхвърлиш или потвърдиш теорията ми. Иначе ЕГРа ако е отворил колата ще е спъната постоянно(личен опит) за клапана на турбото ако не работи то не трябва да я чуваш че работи, пък и приклецването не би трябвало да е на къси пресекулки а самия интервал на спад и после на ускорение би трябвало да е по дълъг.

Потребител
Аватар
Кара: Е46

Мнение от Jelqqzkow » 04 Яну 2014, 19:05

Имам BMW 320d 150 к.с. имам същия проблем на 4-та и 5-та като я смачкам икономайзера стига до средата и от там започва колата да губи мощност, започва да набира и на няколко пъти връща разходомера, сменил съм дибитумера и ми го програмираха диагностиката показва, че всичко е наред и някои път и на по малка скорост заглъхва, но почти не се усеща, а на голяма се усеща много, спъва се майсторите ми казват така ще е, някой да помогне.

Потребител
Аватар

Мнение от Little_90 » 18 Фев 2014, 1:44

Здравейте колеги аз съм нов във форума видях темата и исках да взема участие,защото имам същия проблем при моята кола 320д 136к.с. Преди два месеца абсолютно същия проблем на 4та и 5та закарах я на майстор обясни ми някакви работи какво е сменял после тормозил колата било добре взеха ми 400лв и на връщане пак продължава по същия начин и не се върнах обратно при майстора щото ги знам техните филми и от тогас насам почна лека по лека и на 2ра и 3та да ми прави проблема и хептен няма тяга колата колата но пък пак си прави 200км обаче бавно.Моля ви се кажете къде е проблема че не ми се вярва на майстори.

Потребител
Аватар
Кара: е46

Мнение от bloodGod » 18 Фев 2014, 14:01

здравеите колата е 320д 136к.с. 98г. имам и аз някакав подобен проблем понякога варви супер понякога глъхне подавам и газ и непоема минава 2500 о.б и немърда се едно се вклу4ва блукажа на задния мост и отнема газта смених филтри горивен ваздушен и си е съшата мислих 4е има недостик на гориво но и след смяната на филтара си е така.Знае ли някои за цетката на резервоара има ли вариант за е запушена и трудна маниполация ли е достига до тази цетка.Даите някжи савети..

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е46 136к.с.
Мечтае да кара: м3

Мнение от Тодориев » 18 Фев 2014, 19:09

има една тема около 32стр. изписано и в краина сметка при доста колеги се оказва клапана които оправлява геометрията на турбото, при мен беше сащото между 2500 и 3000 се осещаше много при почистване на този ел. клапана на турбото колата се подобри значително и другата седмица ще го сменям с нов и ще пиша.Първо и аз си мислих за датчика за налягане на турбото но го смених без никаква промяна не е от него.ако някои има от каде да вземе за проба може да пробва и да пише аз мога ама другата седмица

Потребител
Аватар

Мнение от pitbull_power » 21 Фев 2014, 22:08

bloodGod написа:здравеите колата е 320д 136к.с. 98г. имам и аз някакав подобен проблем понякога варви супер понякога глъхне подавам и газ и непоема минава 2500 о.б и немърда се едно се вклу4ва блукажа на задния мост и отнема газта смених филтри горивен ваздушен и си е съшата мислих 4е има недостик на гориво но и след смяната на филтара си е така.Знае ли някои за цетката на резервоара има ли вариант за е запушена и трудна маниполация ли е достига до тази цетка.Даите някжи савети..

Колега нещата както ги описваш ми звучат 1:1 с моя проблем дълго се опитвам да го отстраня но без успех, просто опитай като запалиш да изключиш ASC-то и покарай така. В този режим моята не е така лагава в ниските и този проблем все едно ти отнема газта доста по-рядко или дори не се усеща, ако и при теб е така почваме да се борим заедно аз ще ти кажа какво съм пробвал за да не минаваш по моя път ... но първо пробвай дали и при теб проблема почти изчезва .. почти казвам защото няколко пъти за доста каране така ми го е правила дори и с изключено ASC. ще чакам да кажеш при теб как е и ще му мислим. Поздрави на всички и безаварийно.

Потребител
Аватар
Кара: е46

Мнение от bloodGod » 23 Фев 2014, 10:59

До pitbull_power Колега пробвал сам го това не е от ASC.Забелязал сам 4е го прави като е скоро запалена 4ета в форома 4е има някакви клапани на турбото.Преди няколко дни бях в сервиз за смяна на тампони и амонтесиори и се заговориг с монтиора тои веднага ми каза за тези клапани на турбото и още един вариант 4е трябва да се по4исти турбото което струва горе доло 250лв.Драсни ако имаш някакво развитие по проблема :yes:

Следваща

Назад към E46