Полиуретанови или гумени тампони за диференциала?
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- landolin
- младши ентусиаст
-
- Кара: 535ix, 2012
За носачите с такива тампони има доста мнения, но за диференциала не открих нищо
Интересува ме дали има някой, който е сложил от полиуретановите тампони отзад на диференциала - става въпрос за трите тампона на дифа към магарето и 4-те тампона на магарето към купето?
Цената е по надолу х3 спрямо оригинални, но понеже полиуретана е твърд не е ясно какви ще са вибрациите в купето и т.н

Интересува ме дали има някой, който е сложил от полиуретановите тампони отзад на диференциала - става въпрос за трите тампона на дифа към магарето и 4-те тампона на магарето към купето?
Цената е по надолу х3 спрямо оригинални, но понеже полиуретана е твърд не е ясно какви ще са вибрациите в купето и т.н

- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Re: Полиуретанови или гумени тампони за диференциала?
Има едни плътни усилени на Мейле - аз съм с такъв. Сложи си такъв и няма да има проблеми.
Si non confectus, non reficiat.
- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
- Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
- Мечтае да кара: M3 CSL
Zagy написа:Има едни плътни усилени на Мейле - аз съм с такъв. Сложи си такъв и няма да има проблеми.
Според мен полуретана е мн як за такъв тампон,ако има усилен както казва Заги взимай него

- fedoracore
- старши ентусиаст
-
- landolin
- младши ентусиаст
-
- Кара: 535ix, 2012
Днес гледах тези на meyle и не изглеждат изобщо зле, но сега пък си мисля дали нарочно оригиналния има отвори - да поема повече и да намалява напрежението на тези тампони към купето?
Ако смяната не беше толкова гадна и скъпа нямаше да се вкарвам в такива размисли и страсти, ама сега не ми се мисли ако след 6 месеца трябва пак същия филм за същия или друг тампон по магарето
Ако смяната не беше толкова гадна и скъпа нямаше да се вкарвам в такива размисли и страсти, ама сега не ми се мисли ако след 6 месеца трябва пак същия филм за същия или друг тампон по магарето

- anton mutafchiev
- ентусиаст
-
- Кара: всичко що е с гуми
тези плътните предават повече вибрации към копето а оригиналния е с тези дупки те потушават част от вибрациите
- GTI driver
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e39
При мен е скъсан големия тампон на дифа, имам страхотни вибрации "тупкане" при рязко ускорение и ще го сменям, но съм пред дилема дали да е полиуретанов или гумен. Приреснявам се от вибрации от полиуретана. Някой да сподели нещо?
- RaHzElChO
- младши ентусиаст
-
GTI driver написа:При мен е скъсан големия тампон на дифа, имам страхотни вибрации "тупкане" при рязко ускорение и ще го сменям, но съм пред дилема дали да е полиуретанов или гумен. Приреснявам се от вибрации от полиуретана. Някой да сподели нещо?
Аз бях с полиуретанови на носачите и преди седмица ги махнат! Съветвам те да не се занимаваш с компоненти предназначени за състезателни автомобили и си вземи гумен тампон.
- basko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 2004/330xd автомат
- Мечтае да кара: bumer ...
- Детайли за колата: ноо яка
Сигурно ще се смеете, но къде са тези тампони. При дифа, то е ясно. Аз също имам едно притупване, при наистина рязко ускоряване /като при колегата GTI driver/, но си мислех да не е от висящ лагер ли, какво му казват. Исках да го погледна този лагер, но не се вижда от корите и сега не я сритвам колата. А как ме разпъва понякога!!! Щото ... Сега ще трябва да погледна поне тези тампони. В Дару казаха, че тампоните на скоростите са здрави, значи те отпадат.
Жега е!
Жега е!

Не съм претенциозен, ... най-доброто ми е предостатъчно!!!
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
За дифа спокойно слагайте полиуретан. Аз съм с е36 (разликата е единствено, че при мен отпред има само един тампон, а при е46 са два). Никакво тупкане, вибрации и прочие. Не вярвам и точно тези тампони да почнат да скърцат, за разлика от тампоните по ходовата част.
- plachkov
- Потребител
-
- Кара: печка
Колега вкарай колата на канал оставия на скорост и слез долу, накарай някой да клати колата на пред на зад, а ти слушай долу. Ако чуваш тупкането някъде към средата на купето, там е лагера. Не се вижда заради топлоизолацията.basko написа:Сигурно ще се смеете, но къде са тези тампони. При дифа, то е ясно. Аз също имам едно притупване, при наистина рязко ускоряване /като при колегата GTI driver/, но си мислех да не е от висящ лагер ли, какво му казват. Исках да го погледна този лагер, но не се вижда от корите и сега не я сритвам колата. А как ме разпъва понякога!!! Щото ... Сега ще трябва да погледна поне тези тампони. В Дару казаха, че тампоните на скоростите са здрави, значи те отпадат.
Жега е!
- mitaka7
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е90
fedoracore написа:има и на LEMFORDER малко по добри .
И аз съм на това мнение

- IKN
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 /316i
landolin написа:Днес гледах тези на meyle и не изглеждат изобщо зле, но сега пък си мисля дали нарочно оригиналния има отвори - да поема повече и да намалява напрежението на тези тампони към купето?
За задния /големия/ тампон на дифа ли става въпрос колега?
При мен стои още оригиналния и не виждам да има някакви отвори по него . В магазина съм държал в ръцете си
тампон на лемфьордер и също е плътен отвсякъде .
Иначе и аз морално се готвя за смяна на задния тампон на дифа , и всякакво инфо относно тези тампони е
интересно и полезно.
Относно полиуретан за дифа ,някой може ли да пусне линк .
- dido0o```
- ентусиаст
-
- Кара: F10 530d 245
IKN написа:Относно полиуретан за дифа ,някой може ли да пусне линк .
Какъв линк по точно те интересува?
Две причини поради, които можете да си сложете полиуретанов тампон:
1. Евтин е
2. Ако не ви хареса как се държи колата с него, може да се махне доста по-лесно, защото няма външен метален пръстен (втулка)
- Skip_209
- младши ентусиаст
-
- Кара: e46 328ti
- Мечтае да кара: лястовица с рамка
аз съм с полиуретан навсякъде,но аз съм пристрастен
между другото оригиналния тампона на капака на дифа е маслен,затова е плътен

между другото оригиналния тампона на капака на дифа е маслен,затова е плътен
www.Steroid-X.com
0887 474 880
Автосервиз SDP
Sofia DRIFT port
гр. София ул. акад. Дмитрий Лихачов 33
0887 474 880
Автосервиз SDP
Sofia DRIFT port
гр. София ул. акад. Дмитрий Лихачов 33