bmw 320d e46 136к.с. странен проблем с вървенето

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: E46
Мечтае да кара: BMW M6 Gran Coupe
Детайли за колата: 320d/sedan/year 2000

bmw 320d e46 136к.с. странен проблем с вървенето

Мнение от Asgard » 20 Апр 2011, 14:45

Привет колеги! Наскоро смених дебитомер и разликата в ускорението се усеща , само когато мотора е студен (в синия сектор на термометара) ... загрее ли малко повече и край - все едно няма турбо - никаква тяга , много слабо набира се едно се воза в кола без турбо точно, а турбината се чува , че съска , само че го няма онова мощно свирене след влизане във висок оборот. Колата е без катализатори. На диагностика излизат грешки само за еърбег системата и никакви други. Абе с 2 колата ми върви както трябва, само когато е студена - качи ли се над синьото стрелката за температурата и коня умира. Моля помогнете ходих на ляво надясно ,но немогат да ми кажат откъде идва този проблем. Имам термостат за смяна ,но той няма как да е проблем, защото повтарям - колата не става за нищо след като загрее мотора.

Благодаря Ви предварително! Знам , че все някой съфорумец ще изкаже предположение.

П.С. Единият катализатор е празно гърне (някой майстор го е оглозгал преди мен) , а на мястото на другия има права тръба.

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Re: bmw 320d e46 136к.с. странен проблем с вървенето

Мнение от Dimitroff » 20 Апр 2011, 17:30

Адаптиран ли е новия дебитомер ?

Потребител
Аватар

Мнение от Asgard » 20 Апр 2011, 18:04

Да , при колегата milennyc го направих. Не е в дебитомера проблема май. Мисля ,че е някакъв проблем с горивоподаването ,но дано не е... щото разбрах ,че ГНП-тата в Пловдив се правят само на 1 място и дерат яко - в БОШ на Кукленско шосе.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: G05 xdrive 40i
Мечтае да кара: трезвен

Мнение от S7 » 20 Апр 2011, 18:49

Виж дали надува маркучите,като загрее колата провери дали е твърд най горния дебел маркуч ако е това,термостата ти е най малкия проблем ;) питам щото на един приятел ей така изкриви главата и не можеше да ускорява колата като загрее,дано е само до адаптация :yes:

Потребител
Аватар

Мнение от Asgard » 20 Апр 2011, 19:22

S7 написа:Виж дали надува маркучите,като загрее колата провери дали е твърд най горния дебел маркуч ако е това,термостата ти е най малкия проблем ;) питам щото на един приятел ей така изкриви главата и не можеше да ускорява колата като загрее,дано е само до адаптация :yes:

Ok, излизам сега и ще проверя .. ще напиша по-късно, какво е дириджето

Аватар
Кара: Другите да му завиждат.....
Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
Детайли за колата: MNOGO BARZA

Мнение от milennyc » 20 Апр 2011, 19:51

Dimitroff написа:Адаптиран ли е новия дебитомер ?

Да :winky:
Ама ГНП-то му е правено и има масло към дебитомера.....

ентусиаст
Аватар
Кара: Дизели

Мнение от VRPerformance » 20 Апр 2011, 22:12

сетих се и за друг проблем :arrow: трябва и майстор :)

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 20 Апр 2011, 22:51

milennyc написа:

Това на какво се дължи, Милене?

Мой познат имаше, смени филтър картерни газове и пак има ... от какво може да бъде ?

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: Boeing

Мнение от karnak » 20 Апр 2011, 23:18

Аз пък мисля че не е зацепена правилно,колега обясни от кога е така колата!След ремонт ли се прецака,пуши ли?Дай повече инфо :idea:
REDBULL ДАВА КРИЛА
Изображение

Аватар

Мнение от milennyc » 21 Апр 2011, 7:10

Dimitroff написа:
milennyc написа:

Това на какво се дължи, Милене?

Мой познат имаше, смени филтър картерни газове и пак има ... от какво може да бъде ?

От турбото пръска няма от къде другаде.... т.е има си проблем с турбото. А на този колега турбото въобще не надува. Не съм я гледал много обстойно сменяхме дебитомер и слагах ръчка за БК.....

ентусиаст
Аватар

Мнение от VRPerformance » 21 Апр 2011, 12:34

milennyc написа: А на този колега турбото въобще не надува. Не съм я гледал много обстойно сменяхме дебитомер и слагах ръчка за БК.....
е как очаквате да върви тогава тая кола :?:

Потребител
Аватар

Мнение от Asgard » 21 Апр 2011, 14:12

Да ама ако турбото неработи няма да върви и кат е студена ,а тя си та лепи на седалката кат не е загряла и турбото много цвили на високите обороти, докато като загрее и съм на голям оборот не се чува тва цвилене се ено не работи турбото .. казаха ми ,че е възможно от клапан на турбо да е...

Не съм я ремонтирал - вървежа си е така е откакто я взех .. преди да сменя дебитомера имаше малка разлика в тягата на студен/загрял мотор а и като цяло нямаше мн тяга беше куца колата, а сега с новия се усеща много голяма разлика само при студен мотор.

П.С. Колега маркучите не се твърди , когато е топла, като изключим тоя дебелия маркуч дето се слива с метална тръба(нз какво беше май за турбото) той си е малко по-твърд по-принцип щото е дебел много ,иначе като го натиснеш на загрял мотор пак си е същия. Маркучите са проверявани , имах 1 спукан но го сменихме и се усети много малка разлика. Но според мен ако е развалено турбото няма как като е студена да са пържи... много ме съмнява тоя клапан на турбото. Преди 3-4 месеца чистихме АГР клапана и сменихме филтъра на картерните газове.

ентусиаст
Аватар

Мнение от VRPerformance » 21 Апр 2011, 18:56

колега виж някой които му разбира в твоя град да ти я погледне,така един вика турбото не надувало,друг вика надувало...да се чуди човек на кой да вярва :)

Потребител
Аватар

Мнение от Asgard » 21 Апр 2011, 19:55

VRPerformance написа:колега виж някой които му разбира в твоя град да ти я погледне,така един вика турбото не надувало,друг вика надувало...да се чуди човек на кой да вярва :)

Аз като собственик на колата и човек , който я е карал най-много ти казвам ,че колата набира с яко тяга и мощно , както трябва да бъде , само когато е студен мотора след тва се ено не баца турбото (като загрее) - мисля така защото няма никаква тяга и набира мн бавно.... а и както споменах горе - дига бавно оборот и не се чува турбото на високите обороти ,за разлика от същата ситуация ,но при студен двигател. - затова си правя изводи ,че нещо пречи на турбото да работи ,когато мотора загрее. НЕ мога да си го обясня и няма логика , затова се обърнах към вас.

PS: Колегата Milennyc ти каза така, защото той я кара при загрял мотор. Сиреч като не баца турбокомпотника :D

Аватар

Мнение от milennyc » 21 Апр 2011, 20:37

VRPerformance написа:колега виж някой които му разбира в твоя град да ти я погледне,така един вика турбото не надувало,друг вика надувало...да се чуди човек на кой да вярва :)

Вярва се на живите данни който показва диагностиката...... колегата си беше купил дебитомер аз само го сложих и го програмирах..... но колата не вървеше и не набираше. Той колегата ще дойде и ще гледаме турбото топла, студена, ГНП..... :smoke:

Следваща

Назад към E46