bmw 320d e46 136к.с. странен проблем с вървенето
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
29 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Asgard
- Потребител
-
- Кара: E46
- Мечтае да кара: BMW M6 Gran Coupe
- Детайли за колата: 320d/sedan/year 2000
bmw 320d e46 136к.с. странен проблем с вървенето
Привет колеги! Наскоро смених дебитомер и разликата в ускорението се усеща , само когато мотора е студен (в синия сектор на термометара) ... загрее ли малко повече и край - все едно няма турбо - никаква тяга , много слабо набира се едно се воза в кола без турбо точно, а турбината се чува , че съска , само че го няма онова мощно свирене след влизане във висок оборот. Колата е без катализатори. На диагностика излизат грешки само за еърбег системата и никакви други. Абе с 2 колата ми върви както трябва, само когато е студена - качи ли се над синьото стрелката за температурата и коня умира. Моля помогнете ходих на ляво надясно ,но немогат да ми кажат откъде идва този проблем. Имам термостат за смяна ,но той няма как да е проблем, защото повтарям - колата не става за нищо след като загрее мотора.
Благодаря Ви предварително! Знам , че все някой съфорумец ще изкаже предположение.
П.С. Единият катализатор е празно гърне (някой майстор го е оглозгал преди мен) , а на мястото на другия има права тръба.
Благодаря Ви предварително! Знам , че все някой съфорумец ще изкаже предположение.
П.С. Единият катализатор е празно гърне (някой майстор го е оглозгал преди мен) , а на мястото на другия има права тръба.
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Re: bmw 320d e46 136к.с. странен проблем с вървенето
Адаптиран ли е новия дебитомер ?
- Asgard
- Потребител
-
Да , при колегата milennyc го направих. Не е в дебитомера проблема май. Мисля ,че е някакъв проблем с горивоподаването ,но дано не е... щото разбрах ,че ГНП-тата в Пловдив се правят само на 1 място и дерат яко - в БОШ на Кукленско шосе.
- S7
- старши ентусиаст
-
- Кара: G05 xdrive 40i
- Мечтае да кара: трезвен
Виж дали надува маркучите,като загрее колата провери дали е твърд най горния дебел маркуч ако е това,термостата ти е най малкия проблем
питам щото на един приятел ей така изкриви главата и не можеше да ускорява колата като загрее,дано е само до адаптация 

- Asgard
- Потребител
-
S7 написа:Виж дали надува маркучите,като загрее колата провери дали е твърд най горния дебел маркуч ако е това,термостата ти е най малкия проблемпитам щото на един приятел ей така изкриви главата и не можеше да ускорява колата като загрее,дано е само до адаптация
Ok, излизам сега и ще проверя .. ще напиша по-късно, какво е дириджето
- milennyc
-
-
- Кара: Другите да му завиждат.....
- Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
- Детайли за колата: MNOGO BARZA
Dimitroff написа:Адаптиран ли е новия дебитомер ?
Да

Ама ГНП-то му е правено и има масло към дебитомера.....
- VRPerformance
- ентусиаст
-
- Кара: Дизели
сетих се и за друг проблем
трябва и майстор 

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
milennyc написа:Dimitroff написа:Адаптиран ли е новия дебитомер ?
Да![]()
Това на какво се дължи, Милене?
Мой познат имаше, смени филтър картерни газове и пак има ... от какво може да бъде ?
- karnak
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Boeing
Аз пък мисля че не е зацепена правилно,колега обясни от кога е така колата!След ремонт ли се прецака,пуши ли?Дай повече инфо 

- milennyc
-
-
Dimitroff написа:milennyc написа:Dimitroff написа:Адаптиран ли е новия дебитомер ?
Да![]()
Това на какво се дължи, Милене?
Мой познат имаше, смени филтър картерни газове и пак има ... от какво може да бъде ?
От турбото пръска няма от къде другаде.... т.е има си проблем с турбото. А на този колега турбото въобще не надува. Не съм я гледал много обстойно сменяхме дебитомер и слагах ръчка за БК.....
- VRPerformance
- ентусиаст
-
е как очаквате да върви тогава тая колаmilennyc написа: А на този колега турбото въобще не надува. Не съм я гледал много обстойно сменяхме дебитомер и слагах ръчка за БК.....

- Asgard
- Потребител
-
Да ама ако турбото неработи няма да върви и кат е студена ,а тя си та лепи на седалката кат не е загряла и турбото много цвили на високите обороти, докато като загрее и съм на голям оборот не се чува тва цвилене се ено не работи турбото .. казаха ми ,че е възможно от клапан на турбо да е...
Не съм я ремонтирал - вървежа си е така е откакто я взех .. преди да сменя дебитомера имаше малка разлика в тягата на студен/загрял мотор а и като цяло нямаше мн тяга беше куца колата, а сега с новия се усеща много голяма разлика само при студен мотор.
П.С. Колега маркучите не се твърди , когато е топла, като изключим тоя дебелия маркуч дето се слива с метална тръба(нз какво беше май за турбото) той си е малко по-твърд по-принцип щото е дебел много ,иначе като го натиснеш на загрял мотор пак си е същия. Маркучите са проверявани , имах 1 спукан но го сменихме и се усети много малка разлика. Но според мен ако е развалено турбото няма как като е студена да са пържи... много ме съмнява тоя клапан на турбото. Преди 3-4 месеца чистихме АГР клапана и сменихме филтъра на картерните газове.
Не съм я ремонтирал - вървежа си е така е откакто я взех .. преди да сменя дебитомера имаше малка разлика в тягата на студен/загрял мотор а и като цяло нямаше мн тяга беше куца колата, а сега с новия се усеща много голяма разлика само при студен мотор.
П.С. Колега маркучите не се твърди , когато е топла, като изключим тоя дебелия маркуч дето се слива с метална тръба(нз какво беше май за турбото) той си е малко по-твърд по-принцип щото е дебел много ,иначе като го натиснеш на загрял мотор пак си е същия. Маркучите са проверявани , имах 1 спукан но го сменихме и се усети много малка разлика. Но според мен ако е развалено турбото няма как като е студена да са пържи... много ме съмнява тоя клапан на турбото. Преди 3-4 месеца чистихме АГР клапана и сменихме филтъра на картерните газове.
- VRPerformance
- ентусиаст
-
колега виж някой които му разбира в твоя град да ти я погледне,така един вика турбото не надувало,друг вика надувало...да се чуди човек на кой да вярва 

- Asgard
- Потребител
-
VRPerformance написа:колега виж някой които му разбира в твоя град да ти я погледне,така един вика турбото не надувало,друг вика надувало...да се чуди човек на кой да вярва
Аз като собственик на колата и човек , който я е карал най-много ти казвам ,че колата набира с яко тяга и мощно , както трябва да бъде , само когато е студен мотора след тва се ено не баца турбото (като загрее) - мисля така защото няма никаква тяга и набира мн бавно.... а и както споменах горе - дига бавно оборот и не се чува турбото на високите обороти ,за разлика от същата ситуация ,но при студен двигател. - затова си правя изводи ,че нещо пречи на турбото да работи ,когато мотора загрее. НЕ мога да си го обясня и няма логика , затова се обърнах към вас.
PS: Колегата Milennyc ти каза така, защото той я кара при загрял мотор. Сиреч като не баца турбокомпотника

- milennyc
-
-
VRPerformance написа:колега виж някой които му разбира в твоя град да ти я погледне,така един вика турбото не надувало,друг вика надувало...да се чуди човек на кой да вярва
Вярва се на живите данни който показва диагностиката...... колегата си беше купил дебитомер аз само го сложих и го програмирах..... но колата не вървеше и не набираше. Той колегата ще дойде и ще гледаме турбото топла, студена, ГНП.....

29 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2