? за смяна на филтъра на картерните газове!
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- ka4i
- ентусиаст
-
- Кара: Е46 touring
? за смяна на филтъра на картерните газове!
Препоръчайте сервиз, където освен масло и стандартните филтри, ще могат да ми сменят и филтъра на картерните газове. На наколко места питах и ми казаха, че никога не са сменяли и не могат! За района на София става на ?
Благодаря!
Благодаря!
- landolin
- младши ентусиаст
-
- Кара: 535ix, 2012
Re: ? за смяна на филтъра на картерните газове!
Колега не знам с какъв двигател си, но за смяната на този филтър се разглобяват доста неща.
В нета има много писано и доста процедури DIY, ако нямаш проблеми с правенето на разни неща по колата си можеш и сам да си го смениш - ето една тема със снимки http://www.bimmerfest.com/forums/showth ... p?t=258503, има и доста други.
Иначе за сервизи виж в някой от препоръчаните, по добре да не ти ръчка, който и да е че има разни крехки тръбички.
В нета има много писано и доста процедури DIY, ако нямаш проблеми с правенето на разни неща по колата си можеш и сам да си го смениш - ето една тема със снимки http://www.bimmerfest.com/forums/showth ... p?t=258503, има и доста други.
Иначе за сервизи виж в някой от препоръчаните, по добре да не ти ръчка, който и да е че има разни крехки тръбички.
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Разглобяването е абсолютно същото като за смяна на въздушен филтър - намират се под един и същ капак. Смяната е елементарна - не знам какви са тия сервизи, дето са ти отказали... 

Si non confectus, non reficiat.
- g_mihalev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: с удоволствие
- Мечтае да кара: по хубави пътища
- Детайли за колата: G30 520 xDrive 2017
Смяната може да се окаже доста сложна, в зависимост какъв двигател си.
Ако си 6 цилиндров бензин, този филтър се намира под колекторните тръби и се сваля доста нещо преди да стигнеш до него, а и като стигнеш пак си е доста тясно за работа. На повечето места го правят със сваляне на колекторите и съм чувал че искат от рода на около 200-300 лв за труд.
Както каза колегата по-горе, има доста писано по въпроса и с един хубав DIY можеш да го направиш (лично аз съм си го сменял на моята 320i 1999г).
Ако ще сменяш филтъра , моя съвет е сменяй всички тръбички към него (общо 4 бр.), понеже в тях има доста мизерия и са "леко" позатлачени.
Ако си 6 цилиндров бензин, този филтър се намира под колекторните тръби и се сваля доста нещо преди да стигнеш до него, а и като стигнеш пак си е доста тясно за работа. На повечето места го правят със сваляне на колекторите и съм чувал че искат от рода на около 200-300 лв за труд.
Както каза колегата по-горе, има доста писано по въпроса и с един хубав DIY можеш да го направиш (лично аз съм си го сменял на моята 320i 1999г).
Ако ще сменяш филтъра , моя съвет е сменяй всички тръбички към него (общо 4 бр.), понеже в тях има доста мизерия и са "леко" позатлачени.
- landolin
- младши ентусиаст
-
g_mihalev написа:Смяната може да се окаже доста сложна, в зависимост какъв двигател си.

става и без сваляне на колектора, ама си трябва играчка и нерви.
На шестаците е малко тесничко, при мен смяната на филтъра я комбинирах със смяна на уплътнението на стойката на масления фитър (по необходимост

Zagy написа:Разглобяването е абсолютно същото като за смяна на въздушен филтър - намират се под един и същ капак. Смяната е елементарна - не знам какви са тия сервизи, дето са ти отказали...
най-сетне намерихме нещо, което е по-трудно при бензинките

- Zagy
- нафтения
-
Е не знаех, че колегата е с бензинка 

- Krasimir19
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 320 136hp И BMW 530XiA 258hp
А на дизелите, по лесно ли е? 

- ka4i
- ентусиаст
-
- Кара: Е46 touring
- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
- Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
- Мечтае да кара: M3 CSL
Zagy написа:Разглобяването е абсолютно същото като за смяна на въздушен филтър - намират се под един и същ капак. Смяната е елементарна - не знам какви са тия сервизи, дето са ти отказали...
Съгласен съм ,смяната е елементарна
- Zagy
- нафтения
-
Е той колегата бил с кюмбе...
Точно на печките смяната е елементарна. 15 минути.

- S7
- старши ентусиаст
-
- Кара: G05 xdrive 40i
- Мечтае да кара: трезвен
А защо решихте че е с бензинова горелка
Иначе и на печката си е играчка 

- NIKMAN
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46i
Колеги, а на малките бензинови горелки пак ли трудно се сменя филтъра на карт. газове
.

- landolin
- младши ентусиаст
-
S7 написа:А защо решихте че е с бензинова горелкаИначе и на печката си е играчка
Трябваше да направя снимки или филм може би (ама щеше да е пълнометражен

Когато извадих най накрая тая гадост изпод колектора му дадох най доброто си воле от тинейджърските си години, когато за последно тренирах футбол

- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
Колеги, може ли някой да ми обясни как конкретно работи тоя клапан за картерни газове при м52. Аз също съм го сменил, но първо не видях никаква разлика между стария и новия и второ уж е клапан пък откъдето и да го надувам въздуха си минава без проблем. При смяната сваляхме колектора. Голяма мъка беше.
Хм,хм...
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2