проблем се температурата на E46 320D 1999г
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- stoyan_dr
- Потребител
-
- Кара: BMW 320D 1999г.
проблем се температурата на E46 320D 1999г
Вчера ми възникна следния облем се температурата на E46 320D 136 к.с. 1999г: при извънградско каране при изкачане на не много дълъг баир (около 500м) със скорост 120/130км.ч температурана на колата взе да минава средата, и мощността на колата намаля. След това намалих скороста на колата до 90 км/ч и температурата се нормализира. След това влязох в населено масто, след като излязох от населеното място реших пак да настъпя колата, като взех да минавам 110 км/ч температурата пак взе да се покачва, мощноста на колата намаля. Намалих скороста и температурата се нормализира. Някой може ли да помогне с идея от къде може да идва проблема. Искам да отбележа че досега никога съм нямал проблеми с температурата на колата: градско, извънградско, зиме, лете температурата на колата винаги държи средата.
Re: проблем се температурата на E46 320D 1999г
проблема може да е в термостата,виско съединителя,в датчиците......
темата е мн.обширна.моя съвете да отитеш в читав сервиз и да ти кажат точко какво е за смяна,а не да ти сменят всичко и накрая да пляскат с ръце
темата е мн.обширна.моя съвете да отитеш в читав сервиз и да ти кажат точко какво е за смяна,а не да ти сменят всичко и накрая да пляскат с ръце

- tani bojilov
- младши ентусиаст
-
- Кара: е 46 320д 136кс + чип
Колега първо направи една диагностика за да ти кажат перката дали работи като хората.Тия перки са консуматив при тоя мотор и доста често дават фира.Аз лично се съмнявам да е от нея.Щом в града не ти загрява а само на дълго при по високи обороти,проблема според мен е в гарнитурата или в самата глава.Аз сменях на мойта глава щото беше спукана.Дано при теб не е от това. 

- S7
- старши ентусиаст
-
- Кара: G05 xdrive 40i
- Мечтае да кара: трезвен
От тука надушвам термостат и от там крива глава
абсолютно същите симптоми имаше един приятел
маркучите твърди ли са при загрята кола,като отвориш капачката има ли гейзер??

- stoyan_dr
- Потребител
-
S7 написа:От тука надушвам термостат и от там крива главаабсолютно същите симптоми имаше един приятел
маркуча не е твърд, днес слетобет пробвах колата при високи скорости (140-180 км/ч) нямаше проблем с температурата. А вчера защо се получи така?
- S7
- старши ентусиаст
-
stoyan_dr написа:S7 написа:От тука надушвам термостат и от там крива главаабсолютно същите симптоми имаше един приятел
маркуча не е твърд, днес слетобет пробвах колата при високи скорости (140-180 км/ч) нямаше проблем с температурата. А вчера защо се получи така?
Някой боклук се е заплел в термостата

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
най вероятно е перката както каза колегата. С една или две перки си? Щом ти е минало средата значи си вдигнал над 105 градуса на водата - тогава минава средата.
- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
- Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
- Мечтае да кара: M3 CSL
Когато стрелката минава средата по каквато и да е причина има проблем в охладителната система и проблема не е за подценяване 

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
За да мине средата - температурата е над 110 градуса !
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
Dimitroff написа:За да мине средата - температурата е над 110 градуса !
Почва да мърда от средата на 105
- oTECa
- младши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 320д, 320и, 328и
Колега, преди 3 години, когато взех колата имах същия проблем. Оказа се че имам много боклуци между 2-та радиатора. Преди да тръгнеш да сменяш перки и термостати, свали само перката с пласмасата около нея и измии хубаво радиаторите откъм дигареля. При мен между 2-та радиатора имаше 2 налонови кесета, смачкани кутии от цигари и мноооого други боклуци. Съответно колата не се охлаждаше. Приди да сваля перката също я мих колата, но неможаха да паднат боклуците. За този проблем ми каза момче което работи на автомивка. Случвало се често при наще кколи.
- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
- Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
- Мечтае да кара: M3 CSL
oTECa написа:Колега, преди 3 години, когато взех колата имах същия проблем. Оказа се че имам много боклуци между 2-та радиатора. Преди да тръгнеш да сменяш перки и термостати, свали само перката с пласмасата около нея и измии хубаво радиаторите откъм дигареля. При мен между 2-та радиатора имаше 2 налонови кесета, смачкани кутии от цигари и мноооого други боклуци. Съответно колата не се охлаждаше. Приди да сваля перката също я мих колата, но неможаха да паднат боклуците. За този проблем ми каза момче което работи на автомивка. Случвало се често при наще кколи.

П.П.Пробай да измиеш радиаторите с Меглио-ако не друго поне няма да му навредиш.
И недей с водоструйка директо за да не прецакаш ламелите

- stoyan_dr
- Потребител
-
Днес смених термостат, водна помпа (че беше с пукнатина, скоро ще сдаде багажа), филтър на парите на мотора (че беше станал на тизек), масла филтри (че бяха за смяна) - и май отстраних проблема колата не загрява. Днес направих няколко скоростни теста стрелката на температурата цепи средата.
- S7
- старши ентусиаст
-
Честито колега
ама тези неща е хубаво да се сменят когато им дойде времето а не да чакаш да стане проблем и да се чудиш от къде е 

16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2