Лятото и летите джанти!

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото си иска
Детайли за колата: Обикновенно много бърза

Лятото и летите джанти!

Мнение от lyu_records » 28 Мар 2011, 19:20

Ха така здравейте колеги, пускам тази тема защото не съм запознат с това, какво трябва да се гледа при избор на лети джанти за нашите Е46. Мисля, че ще е полезна за много колеги не запознати като мен.
1. Какво трябва да е ЕТ-то (и при различно ЕТ колко е изнасянето на джантата от калника, също така и какви трябва да са и другите размери)
2. Реплика "оргиналдъ" или оригинални, джанти (наблюдения от гледна точка на качество)
3. Има ли проблем с дупките при по-голям цолаж или е мит при, да речем 18" на горе (кривене на джанти, пукане на гуми и много поздрави на нашите "държавници")
4. По какво се познава, че една джанта е "истинска" оригинална или реплика.
5. Кой модел джанта стои наш добре според вас на Е46 (различни вкусове, различни интереси).
6. И не на последно место къде е изгодно да се купят нови джанти из БГ, (също така нови или 2-ра ръка).
Ще е интересно за много хора, защото предполагам не само мен ме касае тази тема :yes:
Коментари от всякакъв тип биха били полезни, също така и снимки на вашите джанти, пък може и да го направим като шолрум на джанти Е46
Последна промяна lyu_records на 28 Мар 2011, 20:08, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар
Кара: лоша F30-ка

Re: Лятото и летите джанти!

Мнение от kozela » 28 Мар 2011, 19:47

lyu_records написа:Ха така здравейте колеги, пускам тази тема защото не съм запознат с това, какво трябва да се гледа при избор на лети джанти за нашите Е46. Мисля, че ще е полезна за много колеги не запознати като мен.
1. Какво трябва да е ЕТ-то (и при различно ЕТ колко е изнасянето на джантата от калника, също така и какви трябва да са и другите размери)
2. Реплика "оргиналдъ" или оригинални, джанти (наблюдения от гледна точка на качество)
3. Има ли проблем с дупките при по-голям цолаж или е мит при, да речем 18" на горе (кривене на джанти, пукане на гуми и много поздрави на нашите "държавници")
4. По какво се познава, че една джанта е "истинска" оригинална или реплика.
6. Кой модел джанта стои наш добре според вас на Е46 (различни вкусове, различни интереси).
7. И не на последно место къде е изгодно да се купят нови джанти из БГ, (също така нови или 2-ра ръка).
Ще е интересно за много хора, защото предполагам не само мен ме касае тази тема :yes:
Коментари от всякакъв тип биха били полезни, също така и снимки на вашите джанти, пък може и да го направим като шолрум на джанти Е46

Ехааа, колега, сериозна работа си решил да си създадеш...а имай и едно наум, че тази "база данни" е адски трудна за стандартизиране....би било интересно, ама не знам дали ще има живот тая тема - както и да е, ето моите отговори:
това е моето лятно изпълнение:
Изображение
1.Нормалното, минимално (по книжка) ЕТ е 35 - при мен отпред е 34 а отзад 40. Другото, което трябва да гледаш е J или ширината на джантата - при мен 8 отпред и 9 отзад. Джантите са OZ ultraleggera 18''
2.Оригинал
3.Колкото по-голямо, толкова по-твърдо, по-трудно и по-болезнено за БГ...с други думи ще изправяш често или ще си :paranoid: така постоянно..но м*** красиво е :)
4. Тук пак е много широко - гледай дали отговаря на оригиналните размери..оттам има и други съвети
5. Видно е от снимката какво е моето лично мнение!
6. Моите са купувани от обява в Продава, един човечец с автокъща беше продал БМВ-то с тия джанти и некой ненормален не ги искал тия джанти..благослових го наум и ги купих!
Последна промяна kozela на 28 Мар 2011, 19:57, променена общо 2 пъти

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от uCnaHeTcA » 28 Мар 2011, 19:53

1) От ЕТ35 нагоре, по принцип, хехе :mrgreen:
2) Оригинални, разбира се. Има и други неоригинални, но "маркови" джанти за BMW, които също са качествени и красиви... Някои дори леки...
3) Има проблем, да... По-често кривене, пукане на гумите и джантите, чупене на части по ходавата част и т.н. ... Разбира се, ако не си караш колата от вас до магазина или до кафето... "Въртящото" тегло в повечето случаи се увеличава => по-бавен вървеж и по-висок разход (тук всичко е индивидуално и различно, взависимост от джантите и гумите)
4) По щампата на BMW и номерата
5) Пропуснал си го :mhihi:
6) Въпрос на вкус... Style 68, Style 32, Style 5, Brock, Borbet и т.н. (Style 5 в повечето случаи е с ЕТ20 и е малко играчка, докато влезе, но си заслужава, според мен... Брокове и Борбети с различни ЕТ и J... и много други видове и марки джанти)
7) Тук не мога да помогна... Имай предвид, че ако са нови - едва ли ще са оригинални... Ако са - цената грам няма да ти хареса
Надявам се да съм бил полезен :yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от lyu_records » 28 Мар 2011, 20:05

На мен много ми харесва това колеги
Изображение
Изображение
не знам какво се води иначе е 18", ЕТ-35 и не знам какво ще рече разстояние 120.
5-та точка вярно съм пропуснал сега ще оправя номерацията.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kozela » 28 Мар 2011, 20:10

Дааа, и аз я гледах тази, но в повечето случаи тук е реплика..оттам чисто визуално минимум-а е 18'', иначе изглежда абсурдно....120 ти е междуболтовото разстояние..гледай да е 5 (болта) х 120....
Ето ти инфо:
http://www.margel.info/lang_bg/rim.php?id=882
марка и модел джанта бмв 101, написано по тоя начин си е чиста, брутална реплика :mhihi: :mhihi: ...има си база данни бмв джанти, виж там кой модел е 101 :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46
Мечтае да кара: T-72 само направо и с пълна газ

Мнение от gromovich » 28 Мар 2011, 20:52

Ето и един линк за моделите http://www.angelfire.com/biz7/bmwheelie/

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от lyu_records » 28 Мар 2011, 21:03

Колеги супер сте :yes: иначе джантата която се води "101" репликата я видях на едно черно БМВ със стария фейс и седи направо убийствено, на мен много ми харесва, май е на някой нов комшия, че се навърта се пред блока.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на ток
Мечтае да кара: по пътища без дупки

Мнение от nik4o_83 » 28 Мар 2011, 22:17

И аз да се включа към питането на колегата, понеже и аз скоро сложих 18" имам следните въпроси:
1. В момента съм с гуми 225/40/18 - индексът "40" означава, че гумата е висока 40% от широчината, което прави точно 90мм. Зимните ми гуми бяха 205/55/16 - тоест високи са 112,75мм.
Въпросът ми е - до каква степен ще се облекчи окачването, ако примерно си сложа 225/45/18 (височина на гумата 101,25мм) или 225/50/18 (височина на гумата 112,75мм)
2. Ако височината на гумата е еднаква (в примера от т. 1 - 112,75мм), но с размер на джантата 16" и 18" - еднакво ли ще товари окачването?
3. Прави ми впечатление, че зимните ми гуми с джанти 16" (стил 43) тежат колкото сега 18" с гумите - нормално ли е?

Прилагам малко снимки, за да видите как стоят джантите:

П.П. Току що направих снимките и не се вижда много добре
Изображение
Изображение
Изображение
Последна промяна nik4o_83 на 29 Мар 2011, 8:38, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше BMW F36 420xD GC, E90 320d
Мечтае да кара: изтребител F16 но ще се задоволя с F36 (за сега)
Детайли за колата: Сега се радвам на G11 740d XDrive LCI

Мнение от tosh » 28 Мар 2011, 22:35

nik4o_83 написа:П.П. Току що направих снимките и не се вижда много добре
Изображение

Ей това е джантата която супер много ме кефи (само че black версията), но имам два комплекта чисто нови гуми 16", а джантата е 18". Намерих реплика 16" но е с ЕТ 15 което не е подходящо :(
ИзображениеИзображениеИзображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от uCnaHeTcA » 28 Мар 2011, 22:45

Тази джанта (М6) едва я възприемам 17 цолова, а какво остана за 16''... По-добре недей, колега... Дори и да са били с правилното ЕТ... Лично мнение :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330D
Мечтае да кара: ///M power
Детайли за колата: BMW - Bought My Wife

Мнение от Next » 28 Мар 2011, 23:00

Преди бях така.
Джанти ЕТ35 16" За 2 години не съм имал проблеми с тях оказаха се много здрави! Нищо, че си бяха реплика.

Изображение

Сега съм така. Оригинални 17" на втория ден огънах задната. Не ми се струват много здрави :dunno:

Изображение

Карах с 50 извънградско зад един ТИР и на видях дупката на връщане я видях малка и дълбока :shock:
Хубаво, че бях отпред още с 15ките :mhihi:
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kozela » 28 Мар 2011, 23:22

uCnaHeTcA написа:Тази джанта (М6) едва я възприемам 17 цолова, а какво остана за 16''... По-добре недей, колега... Дори и да са били с правилното ЕТ... Лично мнение :yes:

+ 1, изцяло подкрепям колегата...тази джанта е много добра...но както казах и по-горе...всяка една си има оптимални размери, за да изглежда добре....под 18 този стил е абсурден!!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше BMW F36 420xD GC, E90 320d
Мечтае да кара: изтребител F16 но ще се задоволя с F36 (за сега)
Детайли за колата: Сега се радвам на G11 740d XDrive LCI

Мнение от tosh » 28 Мар 2011, 23:31

Ами честно казано не бях се замислял как ще изглежда 16" M6 джанта. На живо съм я виждал само от разтояние и не бях обръщал внимание на цолажа. Благодаря за съвета. Темата е полезна. Ще я следя за да видя други решения за 16" джанти и евентуално да си харесам нещо.
ИзображениеИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kozela » 28 Мар 2011, 23:49

Колега, това си е лично мое мнение :) всмисъл аз си има някакви разбирания - аз лично си търсих подходящи джанти някъде около две години..и да ти кажа се спуках да разглеждам тъй наречените симулатори, където си задаваш марка, модел и цвят на кола..после и джанта и размери и ще видиш какво стои за теб самия...защото както казах вече по-горе на автора на темата: всичко е много лично - моя съвет е да пробваш подобни сайтове и да видиш кое ти харесва....ето ти един, щатски, който не е за оригинални бмв а афтърмаркет....http://www.tirerack.com/index.jsp

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330D
Мечтае да кара: ///M power
Детайли за колата: BMW - Bought My Wife

Мнение от Next » 28 Мар 2011, 23:57

kozela колега няма ли да е по добре да са ти сиви джантите така черни много се затварят и се губи големината им.
Изображение

Следваща

Назад към E46