Какви са симптомите на разбито гумено каре - 320д
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- plamsy_8805
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 320d Touring '00
- Мечтае да кара: Самолет...
Какви са симптомите на разбито гумено каре - 320д
Здравейте колеги,
какви са симптомите на разбито гумено каре на кардана?
Защото при мен при ускорение и като върна газта се чува някъкво потропване и вибрации.
Колата е 320 дизел 136 коня
какви са симптомите на разбито гумено каре на кардана?
Защото при мен при ускорение и като върна газта се чува някъкво потропване и вибрации.

Колата е 320 дизел 136 коня

- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Re: Какви са симптомите на разбито гумено каре - 320д
Защо си мислиш, че е от каре - може да е от 100 неща. Примерно тампон на дифа, тампон на някой амортисьор, счупена пружина...
Качи я на подемник или канал и огледайте внимателно
Качи я на подемник или канал и огледайте внимателно

Si non confectus, non reficiat.
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
A, ръчка или автомат е колата ?
- ka4i
- ентусиаст
-
- Кара: Е46 touring
- plamsy_8805
- кандидат ентусиаст
-
Колата е с ръчни скорости. Тампона на дифернциала , на амотрисьорите, на двигателя съм си сменял гледах я на канал няма нищо видимо. Единствено ме съмнява това каре защото е напукано но не е скъсано и като го натискам с ръце не мърда
И аз вече се чудя от какво може да е.

И аз вече се чудя от какво може да е.
- S7
- старши ентусиаст
-
- Кара: G05 xdrive 40i
- Мечтае да кара: трезвен
Ако вибрациите са в зоната под скоростния лост значи е заминало карето,виж също така дали всички болтове са си на място,че на мене преди ми беше паднал единия болт от карето и вибрираше ама само от 40 км до към 45 км при ускорение после си изчезваше.
- plamsy_8805
- кандидат ентусиаст
-
Болтовете са на мястото си. Вибрациите са около кардана не мога да определя точно 

- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Да не е от висящия лагер? Погледни го и него.
Si non confectus, non reficiat.
- scipo
- младши ентусиаст
-
- Кара: нормално
Колега гуменото каре е трудно да се види на пръв поглед дали е заминало.. Аз го сменях преди месец. Симптомите бяха- яко тропане и вибрации от кардана на 2 и 3та при рязко подаване на газ... та качихме колата на подемник, висящите лагери са сменени, само гуменото каре не, гледаме го леко тръгнало да се къса... викам ех мама му стара кво да се прави, и му казах на майстора сваляй, та познайте свалихме го и от вътрешната страна(към скоростите) карето беше толкова скъсано, че даже конците му висяха...
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Да се включа по темата..не искам да отварям нова- нещо мноооого ме дразни като паля и гася колата - само тогава:
- при палене и гасене на колата,се чува и усеща като удър отзад
Първоначално мислех,че е тампон на генерацията (скобата) преди крайни гърно - чисто нов оригинален - първите няколко пъти по-добре..сега е същия ужас.
Не сим ходил да я гледат мисля събота да ида,поне да знам от какво е че ме дразни.Определено обаче се усеща отзад,не са тампони мотор - нови са и са си оргинлдЪ - колата не се усеща на място.
Та евентуално си мисля :
*каре
*висящ лагер
*тампон скоростна кутия (че и в лоста има вибрации не са кой знае какво но) предполагам,че този тампон на толкова години и км е отишъл няма вечни.
*някъде да има вибрации и удъри откъм генерацията
Друго евентуално
тампон на дифа мисля е отишъл но още незнам,къде могат да го направят като хората освен в Дару срещу близо 400лв с труд и части.
Дурго - тампона скоростна кутия лесно ли се сменя или се сваля скоростна кутия ?
И ако някой знае симптомите на карето и висящия лагер,поне да добия представа
- при палене и гасене на колата,се чува и усеща като удър отзад
Първоначално мислех,че е тампон на генерацията (скобата) преди крайни гърно - чисто нов оригинален - първите няколко пъти по-добре..сега е същия ужас.
Не сим ходил да я гледат мисля събота да ида,поне да знам от какво е че ме дразни.Определено обаче се усеща отзад,не са тампони мотор - нови са и са си оргинлдЪ - колата не се усеща на място.
Та евентуално си мисля :
*каре
*висящ лагер
*тампон скоростна кутия (че и в лоста има вибрации не са кой знае какво но) предполагам,че този тампон на толкова години и км е отишъл няма вечни.
Друго евентуално

Дурго - тампона скоростна кутия лесно ли се сменя или се сваля скоростна кутия ?

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- TRR
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 320dA '02; Yamaha FZ6S ABS
Gqbriel написа:- при палене и гасене на колата,се чува и усеща като удър отзад
Та евентуално си мисля :
*каре
*висящ лагер
При мен имаше подобен проблем (не при всяко палене и гасене), освен това като минавах през неравности пак потропваше отзад. Оказа се че е от това червеното, тръбата се удряше в едно желЕзо, защото при махането на оригиналните катализатори не беше монтирана под правилния ъгъл. Заедно с това имах монтирани два десни тампона на мотора, така че тази допълнителна вибрация помагаше за тропането при палене и гасене.
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
TRR написа:Gqbriel написа:- при палене и гасене на колата,се чува и усеща като удър отзад
Та евентуално си мисля :
*каре
*висящ лагер
При мен имаше подобен проблем (не при всяко палене и гасене), освен това като минавах през неравности пак потропваше отзад. Оказа се че е от това червеното, тръбата се удряше в едно желЕзо, защото при махането на оригиналните катализатори не беше монтирана под правилния ъгъл. Заедно с това имах монтирани два десни тампона на мотора, така че тази допълнителна вибрация помагаше за тропането при палене и гасене.
И аз на това се надявам,средния катализатор 100% не е оригинален,но това с генерацията,единственото което ми идва друго наум,което не съм видял е планката свързваща горния катализатор след турбото към скоростната кутия - май събота ,ще видя.
Отделно от друга странс съм с ляв и десен и изрично съм казал кой тампон къде е (от опит),просто ми се струват,повече от нормално вибрациите ,но не на място а като давам газ

Интересно ми бе,какви са симптомите на другите дали е възможно ,те да допринасят за + вибрации

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
Gqbriel написа:Дурго - тампона скоростна кутия лесно ли се сменя или се сваля скоростна кутия ?![]()
Тампоните на скоростите се сменят елементарно.
Симптомите на карето - удар при тръгване назад след като си се движил напред и обратно, при превключване от задна на първа.
Симптомите на висящият лагер - вибрации (при все още здрав лагер) достигащи до блъскане в купето при много разбит лагер при ускорение.
- RaHzElChO
- младши ентусиаст
-
Re: Re: Какви са симптомите на разбито гумено каре - 320д
ifcho написа:Gqbriel написа:Дурго - тампона скоростна кутия лесно ли се сменя или се сваля скоростна кутия ?![]()
Тампоните на скоростите се сменят елементарно.
Симптомите на карето - удар при тръгване назад след като си се движил напред и обратно, при превключване от задна на първа.
Симптомите на висящият лагер - вибрации (при все още здрав лагер) достигащи до блъскане в купето при много разбит лагер при ускорение.
Аз съм за лагерче явно.
Sent from my HTC Desire HD A9191 using Tapatalk
Така не може да се каже със сигурност.
Но проверката на канал е елементарна.
Но проверката на канал е елементарна.
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2