Плафони в багажника
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
- ludia
-
-
- Кара: Бързо
- Мечтае да кара: М3 Е92
Плафони в багажника
Здравейте колеги.
От три дни насам не ми светят плафоните в багажника
Имам спомен че преди 2-3 дни изпратих брат ми да донесе едно нещо от колата но той по погрешка е натиснал бутона за багажника и не се е усетил, така е седяла цяла вечер. На сутринта нямах никакви проблеми с паленето, незнам дали са светели или не но може би от тогава (не съм много сигурен) не ми светят плафоните. Чудех се дали има бушон само за тях за да го погледна първо него или да сваля плафоните и да проверя крушките?
Ако имате идей предлагайте

От три дни насам не ми светят плафоните в багажника

Имам спомен че преди 2-3 дни изпратих брат ми да донесе едно нещо от колата но той по погрешка е натиснал бутона за багажника и не се е усетил, така е седяла цяла вечер. На сутринта нямах никакви проблеми с паленето, незнам дали са светели или не но може би от тогава (не съм много сигурен) не ми светят плафоните. Чудех се дали има бушон само за тях за да го погледна първо него или да сваля плафоните и да проверя крушките?
Ако имате идей предлагайте

БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!
http://clip4e.com/play.php?id=45143
- unikalen88
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW 330cd
Re: Плафони в багажника
колега само да ти кажа че багажника като е отворен плафоните не светят цяла нощ-поне при мене е така,един ден забелязах че около 5-10 минути на отворен багажник и плафоните гаснат,след това затварям -отварям и светват пак,така че надали са светели цяла нощ.затова си си запалил без проблем на сутрнта,проблема ще е другане,а пак и двете крушки да изгорят едновременно 

- ludia
-
-
И аз сега като се замислчм се сещам че след 10мин. се гасят автоматично
Сега се чудя дали може да е защото често задържам средното копче на централия плафон който изключва плафоноте дори и да се отвори вратата
Но пък ми се струва малко верочтно.

Сега се чудя дали може да е защото често задържам средното копче на централия плафон който изключва плафоноте дори и да се отвори вратата

Но пък ми се струва малко верочтно.

БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!
- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
Със задържане на централният, изключваш плафоните в купето, а не в багажника 
След малко ще тествам със задържане на централният плафон, дали се изключва и жабката. Хмм, не се бях замислял

След малко ще тествам със задържане на централният плафон, дали се изключва и жабката. Хмм, не се бях замислял

- vassil_bk
- младши ентусиаст
-
- Кара: купета
А има ли напрежение на мястото на лампите, като отвориш багажника?
- ludia
-
-
vassil_bk написа:А има ли напрежение на мястото на лампите, като отвориш багажника?
Много добър въпрос.
Приятелката ми подари мултицет но за жалост незнам как се използва

- vassil_bk
- младши ентусиаст
-
- Кара: купета
Може би е прекалено подробно, ама ще ти свърши работа: http://www.ladyada.net/learn/multimeter/voltage.htmlludia написа:...Приятелката ми подари мултицет но за жалост незнам как се използваПредполагам не е трудно не не съм се зблъсквал с него десега.

- ludia
-
-
Отново се справих без да разчитам на мултицета 
Паркирам аз снощи колата отварям багажника и гледам свети, вдигам капака и изгасва, свалям го почти до край и светва. Историята ми беше ясна -прекъснат кабел-
Извадих маншончето свалих го надолу към багажника и какво да видя .... всички кабели начупени и оголени + два от тях скъсани. Изолирах ги, вързах скъсаните (добре че имах газов поялник) и лампити светнаха.
Прибрах се доволен, докато жената не ме пита защо се връщам час и половина по-късно
Та ако имате време е добре да се направи една профилактика на тази връзка понеже може да доведе до доста ядове.

Паркирам аз снощи колата отварям багажника и гледам свети, вдигам капака и изгасва, свалям го почти до край и светва. Историята ми беше ясна -прекъснат кабел-
Извадих маншончето свалих го надолу към багажника и какво да видя .... всички кабели начупени и оголени + два от тях скъсани. Изолирах ги, вързах скъсаните (добре че имах газов поялник) и лампити светнаха.
Прибрах се доволен, докато жената не ме пита защо се връщам час и половина по-късно

Та ако имате време е добре да се направи една профилактика на тази връзка понеже може да доведе до доста ядове.

- unikalen88
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW 330cd
колега щом снопа с кабели е шречупен си провери за всеки случаи,габарити,стопове,мигачи и тем подобни-всичко ли е налично 

- ludia
-
-
Доста зле беше ситуацията. Колата ми е от последните Е46-ци но проблема беше на лице
п.п. имах две Е36-ци и нямах този проблем, но съм чувал за него

п.п. имах две Е36-ци и нямах този проблем, но съм чувал за него

Честно казано и при мен го нямаше, но си спомням, че стоеше във "Често срещани проблеми при Е36" viewtopic.php?f=8&t=20166 

- ckrumov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: f31, 320D
- Мечтае да кара: Каквото и да е, но да е BMW :)
И при мен кабелите в този маншон са нацепени и се късат от време на време. Аз всеки ден отварям багажника по 10-ина пъти, де
, но е факт че мястото е слабо при е46 седан.

- Medalow
- Потребител
-
- Кара: BMW 320d E46
- Мечтае да кара: Lamborghini
Не само при определен модел или марка се среща това "явление". На Е46-цата не съм отварял да гледам снопа кабели, но на предишната ми кола - Опел Вектра Б абсолютно същия проблем, само че кабела за машинката за отключване и заключване се беше прекъсал, а всички други се бяха начупили. Демек не ми бачкаше централното на багажника. Вързах кабелите, които се бяха скъсали, изолирах ги всичките и доволно пих една студена бира, че беше лятно време 

- М.Тодоров
- Потребител
-
- Кара: e36 320i ///M
- Мечтае да кара: BMW e60 ///M5
Един приятел сменя инсталация и сега не му свети плафона във жабката и багажника,не му се заключва багажника и не му работи осветлението на рег.номер ? Какъв може да и е проблема

15 мнения
• Страница 1 от 1