въздушна помпа и втори въздушен филтър

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

въздушна помпа и втори въздушен филтър

Мнение от гумата » 07 Фев 2011, 1:13

Въздушната помпа /екото//партиден номер 11721715347 подава въздух, който влиза във въздушен клапан, но най- напред поема въздух от втори въздушен филтър,който се намира около големия въздушен филтър на двигателя. За справка :
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=11&fg=50
Под номер 1 е помпата и под номер 5 е филтъра. Свалих филтъра и установих, че е силно овлажнен и замърсен.. Това нормално ли е? Моля да вземете предвид, че под двигателния отсек производителят предвижда кора/метална или пластмасова/ Как уврежда помпата мокрият филтър? Намира ли се лесно по мгазините? Филтърът се сваля лесно - като се издърпва черното клинче нагоре, а след него и втулката, после се издърпва внимателно от маркуча, защото е пластмасов и може лесно да се счупи. Издърпва се чрез завиване наляво и надясно и полека лека нагоре. Филтърът е капсулован и не може да се смени само хартията.Така изглежда. Как се процедира с въздушната помпа ако навлезе влага вътре? Вътре има лагер- цената като нова върви към 500, а на старо около 250, но състоянието е критично, защото е занитена.
ако въздушната помпа /"екото"/ вие как решавате проблема? Какво е значението на филтъра и въздушната помпа?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330D
Мечтае да кара: ///M power
Детайли за колата: BMW - Bought My Wife

Re: въздушна помпа и втори въздушен филтър

Мнение от Next » 07 Фев 2011, 10:46

23лв е този филтър и аз много съм се чудил дали да го сменям дори не съм погледнал в какво състояние е моя. :paranoid:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: G05 xdrive 40i
Мечтае да кара: трезвен

Мнение от S7 » 07 Фев 2011, 19:36

Този филтър има ли го при печките?

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 07 Фев 2011, 20:47

Печките нямат такъв филтър.
Si non confectus, non reficiat.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 07 Фев 2011, 22:15

гумата написа:Въздушната помпа /екото//партиден номер 11721715347 подава въздух, който влиза във въздушен клапан, но най- напред поема въздух от втори въздушен филтър,който се намира около големия въздушен филтър на двигателя. За справка :
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=11&fg=50
Под номер 1 е помпата и под номер 5 е филтъра. Свалих филтъра и установих, че е силно овлажнен и замърсен.. Това нормално ли е? Моля да вземете предвид, че под двигателния отсек производителят предвижда кора/метална или пластмасова/ Как уврежда помпата мокрият филтър? Намира ли се лесно по мгазините? Филтърът се сваля лесно - като се издърпва черното клинче нагоре, а след него и втулката, после се издърпва внимателно от маркуча, защото е пластмасов и може лесно да се счупи. Издърпва се чрез завиване наляво и надясно и полека лека нагоре. Филтърът е капсулован и не може да се смени само хартията.Така изглежда. Как се процедира с въздушната помпа ако навлезе влага вътре? Вътре има лагер- цената като нова върви към 500, а на старо около 250, но състоянието е критично, защото е занитена.
ако въздушната помпа /"екото"/ вие как решавате проблема? Какво е значението на филтъра и въздушната помпа?

Аз тази помпа я изхвърлих от моята кола заедно със филтъра и няма ядове иначе ако ти работи помпата смени само филтъра, но ако ти е прецакана запуши клапана или го изключи от буксата за да затвори и я изхвърли да не ти бучи само :D

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 530xi
Мечтае да кара: S65 Lorinser

Мнение от Mitko195 » 08 Фев 2011, 4:00

Next написа:23лв е този филтър и аз много съм се чудил дали да го сменям дори не съм погледнал в какво състояние е моя. :paranoid:

Какъв му е номера на този филтър и откъде се намира, може би само при официалните представители ?
За пръв път чувам, че има такъв филтър и предполагам ако се смени ще облекчи минимално помпата и съответно мотора :dunno:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от oci » 08 Фев 2011, 15:38

Mitko195 написа:
Next написа:23лв е този филтър и аз много съм се чудил дали да го сменям дори не съм погледнал в какво състояние е моя. :paranoid:

Какъв му е номера на този филтър и откъде се намира, може би само при официалните представители ?
За пръв път чувам, че има такъв филтър и предполагам ако се смени ще облекчи минимално помпата и съответно мотора :dunno:

ако се смени филтъра помпата няма да се товари толкова а за мотора няма никво отношение работата на тази помпа иначе този филтър го има само като оригинална част.

Потребител
Аватар
Кара: BMW Е46
Мечтае да кара: BMW M6

Мнение от azko » 05 Май 2014, 19:13

При мене тази въздушна помпа бучи за около 2 минути при студен старт и след това се изключва.Свети ми чека и показва следните грешки PO491-Secondary air injection system(Bank 1) , PO492-Secondary air injection system(Bank 2).Намерих малко информация за този проблем в един чужд форум https://www.bimmerfest.com/forums/showt ... p?t=430048 .Там проблема е в един прекъснат маркуч,но не се ориентирам къде се намира.Ако някой е решил подобен проблем нека сподели.

Потребител
Аватар

Мнение от azko » 05 Май 2014, 19:14

Може ли да се изключи софтуерно ?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от oci » 06 Май 2014, 1:05

azko написа:Може ли да се изключи софтуерно ?

вместо да се занимаваш с глупости намери проблема и го отстрани, провери клапана за картерната вентилация :yes:

Потребител
Аватар

Мнение от azko » 06 Май 2014, 21:50

Другата седмица ще го проверя и ще пиша.Този клапан мисля,че го имаше само при официалните представители,нали?

Потребител
Аватар

Мнение от azko » 05 Юли 2014, 15:19

Проблема с въздушната помпа е решен след смяната й с друга втора ръка. Вече като паля на студен старт ги няма тия звуци от помпата и нямам грешки в компа.Между другото смених и клапана за картерните газове заедно с тръбите,но и стария си беше изправен.

Потребител
Аватар
Кара: АсТматик 1,6
Мечтае да кара: пичето да скача, като бълха в буркан
Детайли за колата: без

Мнение от ilarioncho_ » 08 Юли 2014, 9:40

Значи ако БУЧИ тази помпа е заминала така ли?
Как ме мъчи всеки ден тоз' въпрос трагичен: ем да бъда откровен, ем да бъда симпатичен?...

Потребител
Аватар

Мнение от azko » 12 Юли 2014, 18:46

При мене така се получи.При студен старт помпата ми започваше да бучи доста силно и да издава стържещи звуци(направо срам ме хващаше).Карах я така известно време , докато един ден реших да я сваля.Оказа се , че е направена така , че да не подлежи на ремонт(капсулована).Мисля , че проблема беше в лагерите , заради които оста имаше луфт.Иначе помпата си духаше въздух.Вместо нея сложих такава от Е60 , че имах под ръка и проблемите свършиха.

Потребител
Аватар

Мнение от milen_sf » 17 Ное 2015, 22:27

Имам BMW Е46 316i 1.9 (105 к.с.) и имам същите проблени с въпросната въздушна помпа.
Може ли да ми каже някой, помпата взаимозаменяема ли е?
От какъв друг модел и двигател на BMW мога да заменя моята помпа?

Следваща

Назад към E46