Премигване на лампата на АБС при гасене

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: Трамвай №5

Премигване на лампата на АБС при гасене

Мнение от Shef4e » 30 Дек 2010, 19:14

Колеги от една седмица имам странен проблем!Когато дам на контакт лампите светват,след това определени изгасват,остават лампа на алтернатор,лампа масло.Като запаля нищо не ми свети,всичко си е ОК!Но проблема идва когата загася колата,при гасене ми премигва за секунда лампата на АБС в жълто!Предполагам ако е датчик ще светят лампите на ABS,ASC и ръчна постоянно!Ако някой се е сблъсквал със същия проблем нека пише!!!
Весело изкарване на Нова Година!!!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: G05 xdrive 40i
Мечтае да кара: трезвен

Re: Премигване на лампата на АБС при гасене

Мнение от S7 » 31 Дек 2010, 0:12

Щом не светят при запалена кола значи няма проблем,но ако се задълбочи проблема я занеси на една диагностика там ще си излезе всичко :yes:

Потребител
Аватар

Мнение от Shef4e » 06 Яну 2011, 23:21

На диагностиката всичко е 6+!Няма никакви грешки,но "пустата" лампа пак си премигва!Явно е някаква утечка от някъде,НО ......................
Ако някой може да даде идея каде да погледна???Какво може да е???
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от fedoracore » 07 Яну 2011, 10:50

може някои датчик на абс-са да е
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Shef4e » 08 Яну 2011, 1:57

Не е датчик!Ако е датчик ще свети постоянно и ще излиза на диагностика(точно кой датчик е)!!!
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: е85 M54B30

Мнение от sub_eleven » 08 Яну 2011, 9:53

откакто времето застудя и я карам малко, при мен се получава подобно.

Контакт - всичко светва и изгасва - при самото палене светва лампата на абс заедно с аsc за части от секундата/докато стартера върти/ - обяснявам си го с разреден акумулатор и при въртене на стартера, падът на напрежението на захр. на абс-а намалява и за части от секундата остава с по-ниско захранване от минимума. В общи линии трябва да си заредя акумулатора - щото я карам много рядко и за по малко, а като добавим и задължителните светлини....

Според мен сигурно има някой кондензатор който се разрежда заради студа една идея по-бавно и от там ти идва проблема....

карай си без да се занимаваш с този "кусур"...

Потребител
Аватар

Мнение от Shef4e » 08 Яну 2011, 11:56

Наскоро ми беше заминал алтернатора и не ми зареждаше!След като си взех колата от майстор почна да ми прави този проблем!Иначе колата я карам всеки ден и съм с нов акумулатор!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от slitter » 08 Яну 2011, 13:48

Според мен проблемът, ако може да се нарече проблем, идва точно от зареждането. АБС системата е пряко зависима от голямо количество енергия, която и е необходима, за да работи нормално. Като работи колата алтернатора я осигурава, обаче при изгасянето, явно притокът на ток рязко спада до 0В и още преди напълно да е изгасила двигателя примигва прословутата лампа.Подобен ефект ще видите, ако започне да не дозарежда алтернатора, реално първо реагира на липсата надостатъчно ток именно тази система! И понеже казваш, че е имало интервенция върху алтернатора - ето откъде се получава прословутото нещо, за което питаш! Със сигурност не е датчик! Какво точно е сменяно на динамото. Там има едни шалтери, чудесий, които влияят върху това. Май ще да са правили пълна рециклация, не са били само четките или...???? Явно по-отсечено се гаси в момента! За мен това не е проблем!

Потребител
Аватар

Мнение от Shef4e » 08 Яну 2011, 20:35

При рециклирането на алтернатора са сменени:
-релерегулатор
-диоден блок
-колектор
-един лагер
Знам,че не голям проблем,но преди като го е нямало. :dunno: А пък сега това премигване ме дразни адски много и погледа при гасене ми е постоянно там,да видя да не би да се е оправило от самосебеси!!!
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: е85 M54B30

Мнение от sub_eleven » 08 Яну 2011, 21:40

колега, преодолей го това. Ако трябва гледай в друга посока докато гасиш :)

Потребител
Аватар

Мнение от Shef4e » 09 Яну 2011, 1:11

Благодаря за съветите!Ще обиколя и някой друг майстор,дано реша проблема!Ако някой има някакви идеи нека сподели!!! :yes:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: '99 E46 320D
Мечтае да кара: Ford Mustang GT500 Shelby 1969

Мнение от Ivakis Solo » 14 Дек 2012, 18:54

Нека да напиша и аз нещо по темата. Преди година правих рециклиране на алтернатора и аз, обаче не пълно без лагера и ремъците. Тогава всичко си беше наред. Сега обаче пак ми се появи проблем със зареждането и този път смених само лагер, реле и два ремъка. Сега вече и при мен го има това примигване на АВС-а при гасене на колата. Карам я вече над две години и досега не ми го е правила. Чета по-горе и се чудя да се притеснявам ли или не. Нека колегата който е пуснал темата преди толкоз време да сподели как са се развили нещата при него, ако още е във форума де.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Shef4e » 14 Дек 2012, 20:50

И аз като теб колега си карах колата така(лампата премигваше при гасене) и няма никакъв проблем . В началото беше малко кофти, че погледа ми беше постоянно там , но свикнах и вече не го забелязвам. Едни момчета ми казаха , че проблема е от дефектен диоден блок. При ремонта са ми сложили нов който е дефектен или нещо такова , но не съм ходил да го сменям и така си карах. Преди половин година продадох колата и вече не ми светка лампата АБС пред очите.
Изображение

Назад към E46