Активация на ново-инсталирани странични ел. огледала

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2012 BMW X5 Xdrive30d
Мечтае да кара: 2020 BMW X5 Xdrive30d
Детайли за колата: Sport Pkg, HUD, Adaptive Drive, Top View, LDW, Comfort Seats..all the works!

Активация на ново-инсталирани странични ел. огледала

Мнение от Flipz » 24 Дек 2010, 13:28

Здравейте,

Преди време някакви гамени ми откъснаха огледалата и сега застрахователите ми инсталираха нови. Когато пробвам през лостчето да мърдам огледалата обаче не става. Преди да ги инсталират си спомням, че на една диагностика имаше грешки, че колата не намира огледатала (явно има feedback между огледалата и компютъра). Възможно ли е да трябва да се изчистят грешките и/или да се активират огледалата, за да могат да работят ел. функциите им или вероятно са дефектни. Първо си помислих че може да има проблем в самите огледала, но едва ли и двете ще са развалени.

Колата е Е46 купе, фейслифт и огледалата са с BUS интерфейсния кабел.

Някой имал ли е подобен проблем при инсталация?

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: BMW E46/E39 MPower

Re: Активация на ново-инсталирани странични ел. огледала

Мнение от chl » 28 Дек 2010, 18:00

Трябва да се програмира модула.Гледам, че си от София - в Дару или Камор отиваш, казваш им, и ти го правят ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2012 BMW X5 Xdrive30d
Мечтае да кара: 2020 BMW X5 Xdrive30d
Детайли за колата: Sport Pkg, HUD, Adaptive Drive, Top View, LDW, Comfort Seats..all the works!

Мнение от Flipz » 28 Дек 2010, 20:03

Възможно е и да е бушон...тези дни като минат празниците ще го чекна...иначе с колегата Dimitroff ще го прегледаме ако трябва програмиране...аз в Камор няма да стъпя вече след като предния път ме караха да чакам 1 час и след това като ме питаха каква кола е и аз им казвам E46 и те ме изгледаха като че съм някой циганин...те едва ли не обслужвали само последните генерации :)))

Потребител
Аватар
Кара: 04'330CD coupe and 91'318is
Мечтае да кара: 320is
Детайли за колата: много убава :D

Мнение от joreto330 » 29 Ное 2013, 1:57

Здравейте колеги и аз имам подобен проблем с страничните огледала на моята е46 ца 2004г. фейслифт купе.
Когато скоро ходих да я купувам ходих е едно майсторче което ми е приятел и аз чесно казано тогава не погледнах но той ми каза че си ги е настроил и работели та и предичния собственик така ми каза да не съм ги заключил нещо както и да е при мен е следното
колата е автомат като сложа задна дясното се сваля но като сложа дирекна трябва да се върне но уви оства да си гледка бордюра
като опитм да го върна от джойстика пак греда нито лявото нито дясното реагират проверих бушоните до колкото намерих и прочетох при мен има 2 бушона единия е за налягането на гумите и страничните огледала и тдуг само за странични огледала (на таблото ми свети и чека за мека гума а няма но там ме съмнява че нама датчик в самата гума) има ли някои идея къде още да бърникам или да ходя и аз при бил гейтс

Помгайте че ми писна когато кача някое птиче да я карам да ми бута огледалото :)
На един мъж,конски сили и женски цици все са му малко!

Назад към E46