Кое е релето за подгряващите свещи? BMW E46 320D 150hp

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото си иска
Детайли за колата: Обикновенно много бърза

Кое е релето за подгряващите свещи? BMW E46 320D 150hp

Мнение от lyu_records » 17 Дек 2010, 22:03

Здравейте колеги, имате ли представа, кое реле за какво е на картинката. Това е кутията под капака вляво, компютъра. Мен специално ме интересува, кое от трите релета е за подгряващите свещи? Но ще е от полза ако се напишат и за какво са другите релета. Въпроса е малко глупавичък, но ще е от полза, както за мен така и за някои нови почитатели на тази марка.

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330d CBR 600RR
Мечтае да кара: F82 ,S1000RR

Re: Кое е релето за подгряващите свещи? BMW E46 320D 150hp

Мнение от xerial » 17 Дек 2010, 22:25

Не че нещо ама нито едно от тия релета дето си снимал не е на Подгревните свещи ...

Релето което търсиш е под колекторите грубо казано...
Изображение Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от lyu_records » 17 Дек 2010, 22:32

xerial написа:Не че нещо ама нито едно от тия релета дето си снимал не е на Подгревните свещи ...

Релето което търсиш е под колекторите грубо казано...

Мале! Аман от релета, на мен ми казаха, че е там, (дето съм снимал това). Та би ли ме упътил по конкретно.
Благодаря! :mhihi:

Щото май то е заминало, че на диагностиката излизат 4 свещи.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: му се на вода

Мнение от frizzante » 17 Дек 2010, 22:46

Добре де не може ли пък да са наистина 4 свещи заминали? Релето за свещите трябва да е по-голямо от тези 100%...При тебе на диагностика нали излиза конкретно какво е? Свещ или реле не показва ли точно? Ако ти дава свещи а не реле не са ли ти те проблема? При мен по-стария мотор дава че има проблем със свещ и/или реле ама при тебе май е точно какво е...Или така май ми беше казал Ванката... :dunno: :dunno:
Никой да не се качва на автобуса преди да е дошъл!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320д Е46 136к.с
Мечтае да кара: BMW F10

Мнение от shark1986 » 17 Дек 2010, 22:56

frizzante написа:Добре де не може ли пък да са наистина 4 свещи заминали? Релето за свещите трябва да е по-голямо от тези 100%...При тебе на диагностика нали излиза конкретно какво е? Свещ или реле не показва ли точно? Ако ти дава свещи а не реле не са ли ти те проблема? При мен по-стария мотор дава че има проблем със свещ и/или реле ама при тебе май е точно какво е...Или така май ми беше казал Ванката... :dunno: :dunno:

Точно така! :yes: След като е след фейса значи трябва да му показва на диагностиката дали е реле или свещи!Щом му показва свещи значи са само те!Не като при нашите 136к.с.!
ИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от lyu_records » 17 Дек 2010, 22:56

frizzante написа:Добре де не може ли пък да са наистина 4 свещи заминали? Релето за свещите трябва да е по-голямо от тези 100%...При тебе на диагностика нали излиза конкретно какво е? Свещ или реле не показва ли точно? Ако ти дава свещи а не реле не са ли ти те проблема? При мен по-стария мотор дава че има проблем със свещ и/или реле ама при тебе май е точно какво е...Или така май ми беше казал Ванката... :dunno: :dunno:

Та Ванката, като прави диагностиката, ми каза че излизат като грешка и 4-те свещи, но се съмнявам да съм чак толкоз голям късметлия. А на диагностиката не излиза реле (няма как да се разбере дали е то или свещите МАЙ).

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от frizzante » 17 Дек 2010, 23:24

lyu_records написа:

Та Ванката, като прави диагностиката, ми каза че излизат като грешка и 4-те свещи, но се съмнявам да съм чак толкоз голям късметлия. А на диагностиката не излиза реле (няма как да се разбере дали е то или свещите МАЙ).

Доста често срещано е и четирите свещи да са здали багажа, не се чуди много много за това. След като не ти излиза реле на диагностика, а при теб ще покаже дали е то конкретно както е потвърдил колегата по горе, излиза, че ти трябват четири нови свещи и късмет с развиването на старите...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от lyu_records » 17 Дек 2010, 23:31

frizzante написа:
lyu_records написа:

Доста често срещано е и четирите свещи да са здали багажа, не се чуди много много за това. След като не ти излиза реле на диагностика, а при теб ще покаже дали е то конкретно както е потвърдил колегата по горе, излиза, че ти трябват четири нови свещи и късмет с развиването на старите...

Чул те господ с развиването да е ОК :yes: . А сигурни ли сте, че на DIS излиза и релето?
Кои свещи сега да взема NGK, Beru, Bosch?

Аватар
Кара: Другите да му завиждат.....
Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
Детайли за колата: MNOGO BARZA

Мнение от milennyc » 17 Дек 2010, 23:42

lyu_records написа:Здравейте колеги, имате ли представа, кое реле за какво е на картинката. Това е кутията под капака вляво, компютъра. Мен специално ме интересува, кое от трите релета е за подгряващите свещи? Но ще е от полза ако се напишат и за какво са другите релета. Въпроса е малко глупавичък, но ще е от полза, както за мен така и за някои нови почитатели на тази марка.

Изображение

А бе колега ти всеки ден с по 1-2-3 проблема.... :mhihi: ти тази кола сега ли я купи кво стана..... диагностика не прави ли ?
Релето при твоя мотор не е там :smoke:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от frizzante » 18 Дек 2010, 0:05

lyu_records написа:
frizzante написа:
lyu_records написа:

Чул те господ с развиването да е ОК :yes: . А сигурни ли сте, че на DIS излиза и релето?
Кои свещи сега да взема NGK, Beru, Bosch?

Чети има писано за свещи доста...Беру мисля са оригинално поставяни и нямат ментета много, Бош има доста ментета...гледай да не са по 10 лв бройката :mhihi: :mhihi: :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от lyu_records » 18 Дек 2010, 0:09

milennyc написа:
lyu_records написа:Здравейте колеги, имате ли представа, кое реле за какво е на картинката. Това е кутията под капака вляво, компютъра. Мен специално ме интересува, кое от трите релета е за подгряващите свещи? Но ще е от полза ако се напишат и за какво са другите релета. Въпроса е малко глупавичък, но ще е от полза, както за мен така и за някои нови почитатели на тази марка.

Изображение

А бе колега ти всеки ден с по 1-2-3 проблема.... :mhihi: ти тази кола сега ли я купи кво стана..... диагностика не прави ли ?
Релето при твоя мотор не е там :smoke:

Да де разбрах, че не е там. Колата я купих преди няколко месеца 6 7, нещо такова. Диагностика правих в Дарукар, от там казаха че всичко по ходова част е ок, но вървяла спънато, което е така зареди дебитомера мисля, ще видим това идната седмица. Но е нормално да има какво да се бара по нея, все пак е италянка и е нов внос. За сега съм подменил всички консумативи, без свещите, но сега и тях ще подменя. Та след тези манипулации вече ще стане кола. Пак на пролет ще оправям боя вече, че има дребни забележки.

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 compact 320td

Мнение от iv4o9999 » 18 Дек 2010, 2:01

и ако нее тайна на колко ще ти стъпи след всички маниполации по нея, ти до тука само дюзите не си сменил по двигателя да не чуе дявола.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от lyu_records » 18 Дек 2010, 3:01

Към 14 15 хилки, но знаеш какво караш вече. Аз предпочитам да закупя автомобил без сменени консумативи за сносни пари и после да си го оправя, от колкото да дам пари, уж за обслужен и пак да набия в него. Та важното е колата да има стойка (външен вид), и да е на малко километри, моя беше на 197 000км. (разбира се в Дарукар го потвърдиха (от данните в ключа), от тук на татък съм аз.

Имай предвид че всеки си прави сметка. Аз имам човек който ми сменя консумативите почти без пари. А и вече връзка сериозна за части, обещана ми от човека от който закупих колата.

Та всички консумативи до момента, абсолютно всички барабар с дебитомера и свещите, които сега ще му сложа и с работата стъпват на около 2000лв. (нямаш идея колко хиляди неща съм сменил до сега).

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330d CBR 600RR
Мечтае да кара: F82 ,S1000RR

Мнение от xerial » 18 Дек 2010, 13:44

Един съвет - освен свещите смени и релето им , че вероятността то също да е заминало е голяма а и също има вероятност като сложиш новите свещи със старото реле то да изгори.... или да се скапе след известно време.
Изображение Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от lyu_records » 18 Дек 2010, 13:52

Еми до тук добре, но къде по точно е въпросното реле. Аз като разглобя за смяна свещите, най-вероятно ще го открия, но ще е полезна информация на този етап, ако ме ориентирате къде по-конкретно се намира то.

Следваща

Назад към E46