Проблем с airbag e46 320d
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
45 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- geveza
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW e46
- Мечтае да кара: BMW e46
Проблем с airbag e46 320d
Здравейте колеги,имам проблем с airbeg-a на дяснате предна седалка.Лампата за airbeg-a постоянно ми свети,свалих акумулатора за известно време,но тя продалжава да свети,а когато на дясната седалка седне човек,тя изгасва.Да е карам ли в сервиз или мога и сам да отстраня проблема ? Мерси предварително 

- el lobo
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше E46 320D
- Мечтае да кара: 850
Re: Проблем с airbag e46 320d
колега виж тази тема : http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 5&start=15
- shark1986
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320д Е46 136к.с
- Мечтае да кара: BMW F10
el lobo написа:колега виж тази тема : http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 5&start=15
Съмнява ме тая тема от 2006 г.да помогне на колегата!Иначе и моята свети и ми казаха на диагностиката че е от седалката,там имало един датчик и той се прецаква най често!Казаха ми че за 50лв.ще ми я оправят но все не ми остава време!

- Next
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330D
- Мечтае да кара: ///M power
- Детайли за колата: BMW - Bought My Wife
shark1986 написа:el lobo написа:колега виж тази тема : http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 5&start=15
Съмнява ме тая тема от 2006 г.да помогне на колегата!Иначе и моята свети и ми казаха на диагностиката че е от седалката,там имало един датчик и той се прецаква най често!Казаха ми че за 50лв.ще ми я оправят но все не ми остава време!
Ще ти сложат съпротивление, резистор и кондензатор за 38ст. и ще ти вземат 50 лв ли ?

Твоята кола да не е по нова от 2006г.?
Последна промяна Next на 18 Дек 2010, 1:09, променена общо 1 път
- el lobo
- младши ентусиаст
-
точно в тази тема е описано как може да си го направите за някакви стотинки излиза всичко , нищо че е от 2006 г , все още е актуална , при повечето Е46 проблема идва от кантарчето в пасажерската седалка , което е показано как се изолира тук и еърбеците продължават да си действат
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
това може да се шунтира по познатия начин както колегата по горе го е описал, а има възможност и софтуерно да се изключи датчика.
- shark1986
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320д Е46 136к.с
- Мечтае да кара: BMW F10
Next написа:shark1986 написа:el lobo написа:колега виж тази тема : http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 5&start=15
Ще ти сложат съпротивление, резистор и кондензатор за 38ст. и ще ти вземат 50 лв ли ?![]()
Незнам колега сигурно искат да ме прекарат

- geveza
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW e46
- Мечтае да кара: BMW e46
Колеги прочетох полезната тема която ми дадохте,но разбрах че тази грешка се появявала,когато ти е слаб акумулатора,а моя е трагедия.И вапреки това защо някои като седне на предня дясна седалка понякога лампичката представа да свети,чвно не е от акумулатора,как мислите вие? 

- milennyc
-
-
- Кара: Другите да му завиждат.....
- Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
- Детайли за колата: MNOGO BARZA
oci написа:това може да се шунтира по познатия начин както колегата по горе го е описал, а има възможност и софтуерно да се изключи датчика.

Така трябва
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
shark1986 написа:Next написа:shark1986 написа:el lobo написа:колега виж тази тема : http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 5&start=15
Ще ти сложат съпротивление, резистор и кондензатор за 38ст. и ще ти вземат 50 лв ли ?![]()
Незнам колега сигурно искат да ме прекаратНе може ли да се оправи проблема по правилния начин какъвто и да е той,а не да замажем положението със залъгалки?Аз си мислех че човека ще го оправи без да лъже компютъра на колата!
Колега най-правилния начин е да се смени датчика но цената няма да ти хареса затова са ти предложили алтернативен вариант
това е цената на сензора
Номенклатурен номер : 72108099028
Описание : СЕНЗОРНА ВЛОЖКА SS.65776921952
Ед.цена (с ДДС) : 143.65 BGN
Няма наличност
Дару Кар АД си запазва право за промени в цените
и още толкова взимат тапицерите за да ти разшият седалката и пак да я зашият защото този осезател се намира в седалото на пасажерската седалко образно казано.
- milennyc
-
-
Да си го кажем 300лв. и нагоре за цялата далавера ..... и какво губиш ако се замаскира?! Ако стане катастрофа ще гърми и бега на пасажера
дори да го няма
. То стане ли беля с един бег по малко или повече за ремонт
. Този сензор не пречи централата да бачка така че който иска да се вкара във филма ОК който не за 30лв. е готов и то без залагалки

- frizzante
- младши ентусиаст
-
- Кара: му се на вода
Някой може ли каже къде в София да ида и да ми направят въпросната "залъгалка"? Разбрах, че самите части са стотинки, но тъй като съм на Вие с електрониката не мога да се справя сам...На диагностика Ванката ми каза, че заради този кантар ми свети лампата! Ако ми кажете нещо по конкретно ще съм много много благодарен! 

Никой да не се качва на автобуса преди да е дошъл!
- el lobo
- младши ентусиаст
-
аз например си направих въпросните кондензатори , трансформатори на една лустер клема , но акумулатора ми беше тръгнал и след като си взех нов лампата си огасна и засега мисля да не ги монтирам тези дивотии ако не светне .
Не знам дали има общо със слабия ток , но явно при мен е било така
Не знам дали има общо със слабия ток , но явно при мен е било така
- milennyc
-
-
frizzante написа:Някой може ли каже къде в София да ида и да ми направят въпросната "залъгалка"? Разбрах, че самите части са стотинки, но тъй като съм на Вие с електрониката не мога да се справя сам...На диагностика Ванката ми каза, че заради този кантар ми свети лампата! Ако ми кажете нещо по конкретно ще съм много много благодарен!
Обърни се към колега от Сф с НЦС, да се направи софуерно

geveza написа:Здравейте колеги,имам проблем с airbeg-a на дяснате предна седалка.Лампата за airbeg-a постоянно ми свети,свалих акумулатора за известно време,но тя продалжава да свети,а когато на дясната седалка седне човек,тя изгасва.Да е карам ли в сервиз или мога и сам да отстраня проблема ? Мерси предварително
Само аз ли си мисля, че датчика си му е наред и работи по нормалния начин.
Има човек - лампата гасне (airbag-а е включен за да осигури безопоасност)
Няма човек или има бебе на детско столче (тегло до не помня какви килограми) - лампата седи включена ( airbag-а е изключен)
45 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3