Запотяване стъкла?
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
43 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- S7
- старши ентусиаст
-
- Кара: G05 xdrive 40i
- Мечтае да кара: трезвен
Запотяване стъкла?
Само при мене ли се случва това...когато пусна да върти въздуха само вътре в купето и започват да се запотяват прозорците
и защо се случва това с риск да избегна мизериите отвън оставам без видимост,като в стара жигула 

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
- S7
- старши ентусиаст
-
Re: Запотяване стъкла?
Ааа вдига разхода а и перката е леко умряла
климатика си го пазя за лятото,въпреки че знам че е хубаво да върти компресора от време на време,ама пък от това ли е проблема за запотяването??

- Nikolay86
- младши ентусиаст
-
Нормално е..неприятно и дразнещо,но при повечето коли,който съм шофирал е така.Аз лично,като почне да запотява джама,пускам за малко..интензивното издухване на предния джам 

- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320dA 525xd
S7 написа:Ааа вдига разхода а и перката е леко умрялаклиматика си го пазя за лятото,въпреки че знам че е хубаво да върти компресора от време на време,ама пък от това ли е проблема за запотяването??
При всички коли е така на затворен достъп за външен въздух.
(То и при секс май пак се изпотяват

А светкавичното решение на проблема е САМО с пускането на климатика, няма значение зима ли е, лете ли е.
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
pazokolarov написа:S7 написа:Ааа вдига разхода а и перката е леко умрялаклиматика си го пазя за лятото,въпреки че знам че е хубаво да върти компресора от време на време,ама пък от това ли е проблема за запотяването??
При всички коли е така на затворен достъп за външен въздух.
(То и при секс май пак се изпотяват)
А светкавичното решение на проблема е САМО с пускането на климатика, няма значение зима ли е, лете ли е.
Направо ме разби с тва допънение ,потвърждавам

Аз го имам същия "проблем" ,почетох по темите и за проблем с климатика и за запушени отдушници на климатика ,клапи едно друго,които идея си нямам къде са

Но си мисля и за препарати против запотяване може и да има добър ефект ,мисля имаше обява в "продава".
Според мен е и хубаво да се мине и през една щателна проверка на цялата система,клапи ,филтри,уплътнения..поне аз смятам скоро да го направя - за мое успокоение.
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- el lobo
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше E46 320D
- Мечтае да кара: 850
и аз имам подобен проблем , пускам климатика и пак нищо , явно филтъра на купето е за смяна
а да попитам при пуснат климатик перката трябва ли да се пуска , смисъл работи ли ?
а да попитам при пуснат климатик перката трябва ли да се пуска , смисъл работи ли ?
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Да 

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- armagedon01
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320 D "01, E90 320 D" 07
Колегите имат добри отзиви за въпросните нанопродукти!
Прочети цялата тема, пише интересни неща! - viewtopic.php?f=63&t=181224
Rainbow написа:Точен е колегата, отговори ми на всички въпроси и продуктите бяха при мен на следващият ден. Аз взех продукта против изпотяване. Ето снимка на огледалото в банята, като в дясната част го полях с вода и не се изпоти повторно /както ставаше преди след 5-10 секунди както знаем/. А другата снимка е от задното пасажерско стъкло на колата и мисля доста ясно се вижда разликата с горният ъгъл, където явно не съм нанесъл както трябва
Предното стъкло се запотява много леко /все пак се събира някаква влага/, но не е като преди и с 10-15 секунди духалка изчезва /преди отнемаше доста повече време да не каже, че без да се забърши не ставаше ако дестинацията е под 5-10км/. Качеството на снимките не е перфектно, но се забелязва идеята /от телефон са/.
Прочети цялата тема, пише интересни неща! - viewtopic.php?f=63&t=181224
- S7
- старши ентусиаст
-
Другото решение е калориферче от Метро,хакам си го на таблото и правя баня вътре, а лятото едно вентилаторче от пазара на неговото място 

- el lobo
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше E46 320D
- Мечтае да кара: 850
S7 написа:Другото решение е калориферче от Метро,хакам си го на таблото и правя баня вътре, а лятото едно вентилаторче от пазара на неговото място
стига ве човек нали сме с premuim марка автомобил , няма се излазаме с вентилаторчета и кърпи и т.н. , може да ни е гадно ама ще тръпим

- The Edge
- младши ентусиаст
-
- Кара: тъжно друга марка :(
- Мечтае да кара: Пак BMW
В самата книжка към автомобила, мисля че препоръчваха включен * AC при запотяване . При включена циркулация на auto, ако караш в задръстване зад Икарус и количката е врътнала на вътрешна, за да предпази от зловоние и смърт, ако пуснеш вентилацията за предния джам, автоматично обръща на "свеж" въздух
.
На баща ми автомобила (кабрио) и при свален покрив, авт. включва AC с вентилатора за джама.
Иначе на предишна моя кошница, съм се борил с наводнен мокет и влага в купето с Cerasit , като за калорифер от Метро - пропуска е мой

На баща ми автомобила (кабрио) и при свален покрив, авт. включва AC с вентилатора за джама.
Иначе на предишна моя кошница, съм се борил с наводнен мокет и влага в купето с Cerasit , като за калорифер от Метро - пропуска е мой

- S7
- старши ентусиаст
-
The Edge написа:В самата книжка към автомобила, мисля че препоръчваха включен * AC при запотяване . При включена циркулация на auto, ако караш в задръстване зад Икарус и количката е врътнала на вътрешна, за да предпази от зловоние и смърт, ако пуснеш вентилацията за предния джам, автоматично обръща на "свеж" въздух.
На мене ако ми падаше тавана сигурно нямаше да бърша с парцалите предния джам

- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
S7 написа:Другото решение е калориферче от Метро,хакам си го на таблото и правя баня вътре, а лятото едно вентилаторче от пазара на неговото място
Колега ти се смееш, ама миналата зима точно така бях

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- S7
- старши ентусиаст
-
Nickelback написа:S7 написа:Другото решение е калориферче от Метро,хакам си го на таблото и правя баня вътре, а лятото едно вентилаторче от пазара на неговото място
Колега ти се смееш, ама миналата зима точно така бяхИзгоря ми вентилаторчето на парното и бях принуден да сложа една перка на таблото да духа на стъклото, че не можеше да се кара чак. Бях като ескимос, който наднича от иглуто
Бая иглу имаш 328

43 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3