Вода във фаровете

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320dA 525xd

Вода във фаровете

Мнение от pazokolarov » 04 Дек 2010, 18:13

:help: Колеги, започвам да изпадам вече в дива паника с тези фарове!
Колата е с оригинален ксенон с миещо за фаровете. Когато вали, както и когато се активира стъкломиещото за фаровете, върху стъклото от вътрешната страна се появява конденз. Фаровете се замъгляват в доланата си част. До сега съм наблюдавал да стига до около 60-70% замъгляване и в долната част на стъклото чак започват да се образуват капчици. :banghead:
И на двата фара стъклата и уплътненията са нови. На два пъти съм ги отварял и проверявал. Изглеждат ми като чели всичко си е наред - стъклата лягат добре върху уплътненията, щипките за заключени. И въпреки това явно влиза вода от някъде :dunno:
:help: Дайте някакви идеи :help:
Изображение
ИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: мадамите да крещят :)

Re: Вода във фаровете

Мнение от Rundev » 04 Дек 2010, 19:15

И аз моята започна така да кондензира единия фар особенно лятото след мивка,няма и няма управия.При мен целия се замъглява след хубава мивка.Свалях фара преглеждах одушници какво ли не,така си остана......
Изображение

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 04 Дек 2010, 19:18

Прегледай уплътненията на фасунките за крушките - това е другото "отворено" място.
Si non confectus, non reficiat.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i 98
Мечтае да кара: Електромобил...

Мнение от vavilon » 04 Дек 2010, 19:43

И при мен десният фар лекинко се замъглява. Бях рамърдал фасунгите и беше спряло, но сега пак започна. Пълна мистерия с тез фарове.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: N42B20 с ръкавици
Мечтае да кара: Spitfire

Мнение от Archangel » 04 Дек 2010, 19:53

Aко имате очички и сте им прекарали кабелите през дупките за габаритите - най-вероятно оттам. Аз съм се опитвал да го запълня това място с течно лепило и силикон - не става. Отлепва се след няколко месеца заради голямата разлика в температурите.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320dA 525xd

Мнение от pazokolarov » 04 Дек 2010, 20:13

Archangel написа:Aко имате очички и сте им прекарали кабелите през дупките за габаритите - най-вероятно оттам. Аз съм се опитвал да го запълня това място с течно лепило и силикон - не става. Отлепва се след няколко месеца заради голямата разлика в температурите.

Хм... В интерес на истината, това се почна след слагането на очичките.
Все си мислех, че съм силиконирал добре кабелите на мястото на бусата за габаритите, но при първа възможност ще проверя пак в какво състояние са.

Понеже не съм разглеждал изваден фар и не съм много на ясно с конструкцията му, а имам някакъв споен за някакви отдушници за фара, затапени с нещо като дунапренени тапи ... Дали е възможно причината да е там?

Междувременно намерих нещо в нета по въпроса:
http://www.unitedbimmer.com/forums/ligh ... light+mist
Hello,

Sorry to report that the misting Headlights have returned !!.
Water in the headlight almost sloshing around.

No way that amount of water could be condensation, there has to be a leak !.
Headlight out of the car - - again.
Took it apart, the large Gasket at the rear of the case was wet through !.

The Gasket looks like Rubber, BUT, it is porous, and soaks up water like a sponge.
The water gets in where the two halves of the case fit together and are clamped into the Gasket by the Clips.
IF, the Gasket was NOT porous this would OK, but the water passes through the gasket into the rear of the case.
When the lights are switched on, the heat from them causes condensation on the inside of the Lenses.

Warm and wet inside, colder outside = misted up Headlights.

With the wet gasket out of the case, I laid it on some paper tissues, and rolled a small bottle along it to remove the water.
Hung it out to dry for a few hours.
While it was drying, cleaned all the water out of the light case, making sure that ALL of it was out.

Fitted the dry gasket back into the case, built the case back together, checked everything was correct

On the outside of the Case where the two halves meet, I sealed the small gaps with Black Silicon Sealer, ALL ROUND, dont miss any small gaps.
This was to prevent any water getting in and onto the Gasket, which would allow the water into the case again !.

Now that I know where the water is coming from, and how it gets in, maybe the Silica Gel will not be needed any more !!.

John.

Човека пише в последствие, че проблема е решен.
В по-горните си постове пише, че е пробвал да слага силикагелови торбички във фара, но без резултат. :mhihi:
Последна промяна pazokolarov на 04 Дек 2010, 20:25, променена общо 1 път
Изображение
ИзображениеИзображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 320i 1999г.

Мнение от Сладур1 » 04 Дек 2010, 20:24

очички и аз съм слагал,като пробих направо самото уплътнение,преди и след никакви проблеми с фаровете,нито съм слагал силикон нищо...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е 46 320д 136кс + чип

Мнение от tani bojilov » 04 Дек 2010, 21:15

Archangel написа:Aко имате очички и сте им прекарали кабелите през дупките за габаритите - най-вероятно оттам. Аз съм се опитвал да го запълня това място с течно лепило и силикон - не става. Отлепва се след няколко месеца заради голямата разлика в температурите.
И аз съм с очички и съм прекарал кабелите точно през дупките на габаритите,не съм ги затварял стоят си отворени,но нямам никакъв проблем.За да стане конденз трябва да влезе вода от някъде а отзад от към крушките незнам от къде ще влезе. :dunno: Но това е моемнение разбира се...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Archangel » 04 Дек 2010, 22:01

За да се получи конденз е достатъчно да има голяма температурна разлика между двата края на фара.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320д Е46 136к.с
Мечтае да кара: BMW F10

Мнение от shark1986 » 05 Дек 2010, 1:58

Колеги хубаво си прегледайте стъклата на фаровете!И при мен беше така на единия фар и като го свалих имаше на няколко места по няколко милиметра пукнатини на самото стъкло които трудно се забелязват защото са на ръбовете на стъклото!Смених само стъклото и се оправи!
ИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е 46 320д 136кс + чип

Мнение от tani bojilov » 05 Дек 2010, 11:13

Archangel написа:За да се получи конденз е достатъчно да има голяма температурна разлика между двата края на фара.
Защо като е сухо времето няма нищо...След като прави конденз само когато вали най вероятно влиза отнякъде вода... :kuku:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Archangel » 05 Дек 2010, 11:49

Може да влиза и вода, но най-вече се получава от рязка температурна разлика.
Времето като е сухо не се получава, защото не е голяма разликата, а и няма влага във въздуха.
Направи си експеримент - измии си колата на пароструйка без да пръскаш фаровете директно - пак ще се образува конденз.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..

Слави
Аватар

Мнение от © » 05 Дек 2010, 11:56

pazo виж си отдушниците. Наистина има едни гъбички, които стоят там, но дори и да ги няма от там не може да влезе вода, защото по спомени са г-образни и насочени надолу
Кабелите и при мен излизат от дупката за габаритите, като май съм я позапушил с нещо, но в никакъв случай не е херметически. Никога не съм имал конденз нито преди нито след ейнджъл айс.
Проблеми имах при фаровете на Е36 - да не ви разправям колко силикон съм изхабил и нищо. Според мен единствената причина при добре уплътнени фарове са отдушниците

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i 98
Мечтае да кара: Електромобил...

Мнение от vavilon » 05 Дек 2010, 14:51

Да, отдушниците са г-образни и са насочени надоло. От към ДВГ-то няма начин как да влезе вода. Единствнно влажен въздух. Проблема е или пукнато стъкло или пукнат корпус покрай стъклото. Да не забравяме и уплътненията все пак :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320д Е46 136к.с
Мечтае да кара: BMW F10

Мнение от shark1986 » 05 Дек 2010, 18:17

vavilon написа:Да, отдушниците са г-образни и са насочени надоло. От към ДВГ-то няма начин как да влезе вода. Единствнно влажен въздух. Проблема е или пукнато стъкло или пукнат корпус покрай стъклото. Да не забравяме и уплътненията все пак :)

:yes: И аз това им казвам че по вероятно да е пукнато стъклото!
ИзображениеИзображение

Следваща

Назад към E46