Въпрос за печка на Е46

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: '99 E46 320D
Мечтае да кара: Ford Mustang GT500 Shelby 1969

Въпрос за печка на Е46

Мнение от Ivakis Solo » 30 Окт 2010, 22:15

Здравейте, колеги! Искам да ми обясните ако Ви е възможно как точно да пусна нафтовата печка да работи? Казаха ми, че когато температура е под 5 градуса тя се пуска автоматично, но аз не я чувам да се пуска когато паля колата, нито след това. На компютър ли трябва да се закачи за да се пусне/отключи или щом не работи значи има проблем с нея. Колата ми е 320Д, 1999г. Благодаря предварително на всички отзовали се!

П.П. Не ми казвайте, че имаме търсачка защото я използвах и не намерих отговор на въпроса си. Форумите са за да си помагаме, а не да се критикуваме.
Последна промяна Ivakis Solo на 23 Ное 2010, 2:29, променена общо 1 път
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 330cd

Re: Въпрос за печка на Е46

Мнение от unikalen88 » 30 Окт 2010, 22:45

колега първо сигорен ли си че имаш печка,тя се намира като застанеш пред колата горе в ляво,след това ако си сигорен че имаш провери буксите и те са 2 мисля дали са вкарани че може печката да Е дала фира и да са я шунтирали,след това ако неработи търси някаде причината,моята последните дни бачка яко :yes:
Изображение

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 30 Окт 2010, 22:49

Печката жужи доста тихо... все си мисля, че ако има силни шумове от нея не е на добре. Както колегата над мен те е посъветвал - провери кабелите, мисля, че печката има и бушон - на един колега му работеше непрекъснато и той реши проблема като май махна бушона.
Si non confectus, non reficiat.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: G05 xdrive 40i
Мечтае да кара: трезвен

Мнение от S7 » 31 Окт 2010, 10:51

Мойта пък работеше докато не беше толкова студено,сега май умря....като няма кой да и зарежда дърва и въглища така става :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Ivakis Solo » 02 Ное 2010, 19:32

Тия дни във Видин е топличко и не мога да тествам пущината, но след смяната на термостатите започна да загрява по-бързичко от преди. Ако закача колата на диагностика ще ми покаже ли ако има проблем с печката. Наскоро я карах да ми занулят маслото и за един датчик на ABS-а и нищо не показа за печка. Знам ли вече!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 323i / 97'

Мнение от Drum » 03 Ное 2010, 11:49

На моето 320д / 99' имаше печка. Първите две зими като отключех колата и печката започваше да издава специфичен приятен звук на нещо което работи. Последните две обаче нещо не я чувах да издава каквито и да било звуци. През това време колата е ходила доволно много пъти на сервизи и диагностики, но никой не спомена за проблем с печката, а ако го виждаха едвали щяха да пропуснат да ми предложат да ми вземат още някой друг лев. Ама и аз не питах и така и не разбрах последно тая печка работеше ли или не.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 1999 BMW 320D

Мнение от b_velev » 03 Ное 2010, 12:59

Ivakis Solo написа:Тия дни във Видин е топличко и не мога да тествам пущината, но след смяната на термостатите започна да загрява по-бързичко от преди. Ако закача колата на диагностика ще ми покаже ли ако има проблем с печката. Наскоро я карах да ми занулят маслото и за един датчик на ABS-а и нищо не показа за печка. Знам ли вече!

Ще покаже грешка,ако има проблем. Даже може да се пусне принудително при диагностика и ще се разбере дали работи със сигурност.

Дружба Тийм
Аватар
Кара: 535xD

Мнение от Giorceto » 03 Ное 2010, 13:43

Фабрично печки имат всички 6 цилиндрови дизели, за по-малките трябва да е поръчвана допълнително. Най-лесния начин да разбереш е по лепенката на ботуша, пред шофьора, трябва да пише WEBASTO и тех. данни за печката. При мен на Е39'тката печката работи две зими и след това спря. На диагностика излизаше помпата на печката. След няколко принудителни пускания от диагностика (не съм сигурен сигурно ДИС е било) и след .. 30 минутни облаци не изгоряла нафта се оправи. Принудително можеш да е пуснеш при температура пот 6 градуса, на студена кола, като пуснеш парното. Трябва да има ауспух на печката под шофьорската седалка.

П.С. Горното е за Е39, предполагам и на Е46 е същото.
Докъдето и да си стигнал, продължавай напред...
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 03 Ное 2010, 14:02

Giorceto написа:Фабрично печки имат всички 6 цилиндрови дизели, за по-малките трябва да е поръчвана допълнително. Най-лесния начин да разбереш е по лепенката на ботуша, пред шофьора, трябва да пише WEBASTO и тех. данни за печката. При мен на Е39'тката печката работи две зими и след това спря. На диагностика излизаше помпата на печката. След няколко принудителни пускания от диагностика (не съм сигурен сигурно ДИС е било) и след .. 30 минутни облаци не изгоряла нафта се оправи. Принудително можеш да е пуснеш при температура пот 6 градуса, на студена кола, като пуснеш парното. Трябва да има ауспух на печката под шофьорската седалка.

П.С. Горното е за Е39, предполагам и на Е46 е същото.

Позна :D

Само при Е46-ците ауспуха е зад предна дясна гума.
Si non confectus, non reficiat.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Ivakis Solo » 03 Ное 2010, 15:56

Днес реших да се заиграя малко с тази печка и открих доста неща. Първо някой се беше постарал доста за да направи така, че буксата на печката(по-малката) да изглежда включена, но като я пипнах и тя падна. След като включих буксата наистина печката започна да работи постоянно, а колата нито беше запалена, нито беше на контакт, дори ключът и беше в ръката ми. Изключих буксата и отидох при един от специалистите в града по диагностика, човека каза, че печката трябва да се пусне от компютъра, но ставало с незнам-каква-си програма дето имало само в офицялните сервизи на BMW, сиреч Дару и Камор. Имало някакъв във Враца, но той не ми го препоръчвал. Вие какво мислите по въпроса, има ли истина в всичко това или...
Изображение

Аватар
Кара: Другите да му завиждат.....
Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
Детайли за колата: MNOGO BARZA

Мнение от milennyc » 03 Ное 2010, 17:35

До някъде има истина отключва се с ДИС мога да ти го направя ама нещо в цялата исторя не ми се връзва с бачкането на печката постоянно ......

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 1999 BMW 320D

Мнение от b_velev » 03 Ное 2010, 18:50

Моята печка се бъгна по подобен начин след 2 години безпроблемна работа. Започна да се включва, когато си поиска, след изчистване на грешките се оправяше за няколко дена, докато накрая на сдаде багажа съвсем и вече не дава никакви признаци на живот. Явно нещо е дало накъсо в управлението, защото при включена букса на управлението и, не ми работи таблото :shock: .Сега съм изключил всички кабели и нямам проблеми, ама много бавно загрява колата.

Дружба Тийм
Аватар
Кара: 535xD

Мнение от Giorceto » 03 Ное 2010, 19:13

Най-често на фабричните БМВ печки им гори блока за управление, който е същата сума като печката. Друг проблем е водната помпа на самата печка, ако тя не работи, не се включва и печката тъй като няма какво да върти водата и ... си грее на място :)

С нашата нафта е нормално да се скапват през 1 2 години. Как немеца я е карал 5 6 години и тука за 1 година сдава багажа....
а в Германия със сигурност сее включвала от Октомври то Април :)
Докъдето и да си стигнал, продължавай напред...
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Ivakis Solo » 03 Ное 2010, 19:16

milennyc написа:До някъде има истина отключва се с ДИС мога да ти го направя ама нещо в цялата исторя не ми се връзва с бачкането на печката постоянно ......

Признавам, че не съм се изразил правилно. Печката започва да бръмчи, а не да работи, дали работи не съм я чакал да разбера. А и не смеех защото според мен не е нормално да прави така на напълно изгасена кола.
Иначе мерси за предложението да ми помогнеш, но Пловдив ми е малко далечко, ще се опитам да намеря някой в София, и като ходя при сестра ми ще я закарам при него. Сега след смяната на термостатите загравя поносимо и няма да ми е проблем да си я карам така известно време.
Изображение

Аватар
Кара: Другите да му завиждат.....
Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
Детайли за колата: MNOGO BARZA

Мнение от milennyc » 03 Ное 2010, 19:36

Нормално е да си бръмчи след като изгасип колата до към 90-120 сек. Така си бачка и кво сега излезна че си имаш работеща печка май :mhihi: :winky:

Следваща

Назад към E46