Въпрос за 4х4

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 330xd

Въпрос за 4х4

Мнение от xian777 » 28 Окт 2010, 17:00

Здравеите, забелязах преди няколко дни, като изкачвах един черен път следното: започнах да изкачвам на заден и забоксувах със задните гуми, след това обърнах колата и на преден от място изкачих пътя, без да ми забоксува изобщо колата.

Въпросът ми е следния - 4х4 при БМВ работи само на преден или е включено и когато се движиш назад? /при хонда црв знам, че работи само каот автомобила се движи напред и като забуксува с предните колела - назад не работи - имало нещо като ексцентик/.

Уточнавам, че колата ми е 330 ХД с DSC система за стабилност.

ентусиаст
Аватар
Кара: с кеф...
Мечтае да кара: МИГ29
Детайли за колата: Е90 бензин 129 к.с. 2007.

Re: Въпрос за 4х4

Мнение от katronski_br » 29 Окт 2010, 1:32

:shock: :shock: :shock: :shock: :kuku: :kuku: :kuku:
В началото бе самолетен двигател..... и Господ каза: ''Нека бъде BMW''

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 530xi
Мечтае да кара: S65 Lorinser

Мнение от Mitko195 » 29 Окт 2010, 6:12

Не виждам голям проблем щом си успял да обърнеш и имай впредвид, че отпред ти тежи двигателят...Иначе си работи и напред и назад, но ако е много важно да знаеш кога и как точно- пробвай настрани, на мен пък това ми е интересно :lol:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от xian777 » 29 Окт 2010, 9:16

Mitko195 написа:Не виждам голям проблем щом си успял да обърнеш и имай впредвид, че отпред ти тежи двигателят...Иначе си работи и напред и назад, но ако е много важно да знаеш кога и как точно- пробвай настрани, на мен пък това ми е интересно :lol:

Хахахахаха, от проба глава не боли :D
Наистина, въпросат може и да беше глупав, но при някои коли 4х4 наистина е само при движение напред /както споменах Хонда CRV/.
Благодаря за отоворите - сега спокойно ще маневрирам до пистите и напред и назад :mhihi:

Хубав ден от мен!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw325tds » 29 Окт 2010, 10:12

Разгледайте: BMW Transfer Case
Колега, xian777, понеже мощността се предава повече на задните колела те са забоксували. Още едно доказателство, че колите с предно нямат шанс при изкачване :mhihi:
Ако друг път нямаш възможност да обърнеш и да тръгнеш напред просто както си боксуваш лекичко, дръпни леко ръчната спирачка. Зъб по зъб. Така ще забавиш задните колела и предните ще се раздвижат. Двигателя може да изгасне ако е голям наклона.
Ако имаш ASC то би трябвало да свърши тая работа със спирането на задните колела вместо теб.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от xian777 » 30 Окт 2010, 13:52

bmw325tds написа:Разгледайте: BMW Transfer Case
Колега, xian777, понеже мощността се предава повече на задните колела те са забоксували. Още едно доказателство, че колите с предно нямат шанс при изкачване :mhihi:
Ако друг път нямаш възможност да обърнеш и да тръгнеш напред просто както си боксуваш лекичко, дръпни леко ръчната спирачка. Зъб по зъб. Така ще забавиш задните колела и предните ще се раздвижат. Двигателя може да изгасне ако е голям наклона.
Ако имаш ASC то би трябвало да свърши тая работа със спирането на задните колела вместо теб.

Благодаря за полезния съвет! :bowdown:

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 31 Окт 2010, 9:18

xian777 написа:
bmw325tds написа:Ако имаш ASC то би трябвало да свърши тая работа със спирането на задните колела вместо теб.

Благодаря за полезния съвет! :bowdown:

ASC не въздейства по никакъв начин на предните колеле 8) - DSC го прави :yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от slav4o1 » 01 Ное 2010, 0:48

Тежестта при повечето БМВ-та (без осмаците) е 50:50 на двата моста (може да има малка разлика при 4 по 4 нали има диф и отпред) , та това не е фактор, разпределението на мощността е фактор както каза колега по-горе , 60:40 за задният диф мисля че беше по спомен :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: тъжно друга марка :(
Мечтае да кара: Пак BMW

Мнение от The Edge » 01 Ное 2010, 23:49

bmw325tds написа:....
......

:OT: Sorry за което , НО за краткия ми житейски опит, мога да споделя че с тежка предница, предно предаване и внимателно със съединителя, зимата минаваш на места и сняг, където със задното си аут. Мога да дам доста примери за геройства с Б4-ка , като от друга страна, няма да забравя как миналата година с една 190тка (автомат :mhihi: ) не можах да кача 3 ' баир на Националния .... но спирам излиянията, пазейки ги за друг път на маса :bchug:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: М57
Мечтае да кара: E31

Мнение от BlackManz » 06 Ное 2010, 4:27

The Edge написа:
bmw325tds написа:....
......

:OT: Sorry за което , НО за краткия ми житейски опит, мога да споделя че с тежка предница, предно предаване и внимателно със съединителя, зимата минаваш на места и сняг, където със задното си аут. Мога да дам доста примери за геройства с Б4-ка , като от друга страна, няма да забравя как миналата година с една 190тка (автомат :mhihi: ) не можах да кача 3 ' баир на Националния .... но спирам излиянията, пазейки ги за друг път на маса :bchug:

колега ти си объркал форума, тук става дума за БМВ не за 190ка :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330D
Мечтае да кара: ///M power
Детайли за колата: BMW - Bought My Wife

Мнение от Next » 06 Ное 2010, 13:56

Същата работа!
Аз с Темпра дизел качвах байри с стари зимни гуми втора ръка. А с БМВ-то чисто нови зимни гуми+вериги немога да кача байри от където съм минавал с Темпрата.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320dA+чип
Мечтае да кара: черно М6

Мнение от Kalinski » 06 Ное 2010, 14:56

Купете си Лада Нива (примерно) с възможно наи-тесните зимни гуми за модела и няма да имате ядове :driving: :mhihi:
И дете знае , че кола със задно в случая Бмв е слаба ракия при зимни условия, баири и тнт. Било то и 4х4 ( 60:40 ).

Ако търсите проходимост - сбъркали сте марката.
Изображение

Любимец на Кралицата
Аватар
Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
Мечтае да кара: M3 CSL

Мнение от ///M_Martin » 07 Ное 2010, 11:37

Kalinski написа:Купете си Лада Нива (примерно) с възможно наи-тесните зимни гуми за модела и няма да имате ядове :driving: :mhihi:
И дете знае , че кола със задно в случая Бмв е слаба ракия при зимни условия, баири и тнт. Било то и 4х4 ( 60:40 ).

:yes: ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Night_Wolf » 07 Ное 2010, 12:10

Kalinski е прав, момци ;)

БМВ е тръпка, не практичност :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от xian777 » 07 Ное 2010, 23:04

Kalinski написа:Купете си Лада Нива (примерно) с възможно наи-тесните зимни гуми за модела и няма да имате ядове :driving: :mhihi:

Тази година ще тествам моето БМВ 4х4 и ще споделя дали е слаба ракия! Надявам се да ме изненада приятно!
Ако не - поне е комби - 6те ми се събират ските - хихиххихихихихи :D

Следваща

Назад към E46