Въпрос за 4х4
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Въпрос за 4х4
Здравеите, забелязах преди няколко дни, като изкачвах един черен път следното: започнах да изкачвам на заден и забоксувах със задните гуми, след това обърнах колата и на преден от място изкачих пътя, без да ми забоксува изобщо колата.
Въпросът ми е следния - 4х4 при БМВ работи само на преден или е включено и когато се движиш назад? /при хонда црв знам, че работи само каот автомобила се движи напред и като забуксува с предните колела - назад не работи - имало нещо като ексцентик/.
Уточнавам, че колата ми е 330 ХД с DSC система за стабилност.
Въпросът ми е следния - 4х4 при БМВ работи само на преден или е включено и когато се движиш назад? /при хонда црв знам, че работи само каот автомобила се движи напред и като забуксува с предните колела - назад не работи - имало нещо като ексцентик/.
Уточнавам, че колата ми е 330 ХД с DSC система за стабилност.
- katronski_br
- ентусиаст
-
- Кара: с кеф...
- Мечтае да кара: МИГ29
- Детайли за колата: Е90 бензин 129 к.с. 2007.
- Mitko195
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530xi
- Мечтае да кара: S65 Lorinser
Re: Въпрос за 4х4
Не виждам голям проблем щом си успял да обърнеш и имай впредвид, че отпред ти тежи двигателят...Иначе си работи и напред и назад, но ако е много важно да знаеш кога и как точно- пробвай настрани, на мен пък това ми е интересно 

Mitko195 написа:Не виждам голям проблем щом си успял да обърнеш и имай впредвид, че отпред ти тежи двигателят...Иначе си работи и напред и назад, но ако е много важно да знаеш кога и как точно- пробвай настрани, на мен пък това ми е интересно
Хахахахаха, от проба глава не боли

Наистина, въпросат може и да беше глупав, но при някои коли 4х4 наистина е само при движение напред /както споменах Хонда CRV/.
Благодаря за отоворите - сега спокойно ще маневрирам до пистите и напред и назад

Хубав ден от мен!
Разгледайте: BMW Transfer Case
Колега, xian777, понеже мощността се предава повече на задните колела те са забоксували. Още едно доказателство, че колите с предно нямат шанс при изкачване
Ако друг път нямаш възможност да обърнеш и да тръгнеш напред просто както си боксуваш лекичко, дръпни леко ръчната спирачка. Зъб по зъб. Така ще забавиш задните колела и предните ще се раздвижат. Двигателя може да изгасне ако е голям наклона.
Ако имаш ASC то би трябвало да свърши тая работа със спирането на задните колела вместо теб.
Колега, xian777, понеже мощността се предава повече на задните колела те са забоксували. Още едно доказателство, че колите с предно нямат шанс при изкачване

Ако друг път нямаш възможност да обърнеш и да тръгнеш напред просто както си боксуваш лекичко, дръпни леко ръчната спирачка. Зъб по зъб. Така ще забавиш задните колела и предните ще се раздвижат. Двигателя може да изгасне ако е голям наклона.
Ако имаш ASC то би трябвало да свърши тая работа със спирането на задните колела вместо теб.
bmw325tds написа:Разгледайте: BMW Transfer Case
Колега, xian777, понеже мощността се предава повече на задните колела те са забоксували. Още едно доказателство, че колите с предно нямат шанс при изкачване![]()
Благодаря за полезния съвет!

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
xian777 написа:bmw325tds написа:Ако имаш ASC то би трябвало да свърши тая работа със спирането на задните колела вместо теб.
Благодаря за полезния съвет!
ASC не въздейства по никакъв начин на предните колеле

Тежестта при повечето БМВ-та (без осмаците) е 50:50 на двата моста (може да има малка разлика при 4 по 4 нали има диф и отпред) , та това не е фактор, разпределението на мощността е фактор както каза колега по-горе , 60:40 за задният диф мисля че беше по спомен 

- The Edge
- младши ентусиаст
-
- Кара: тъжно друга марка :(
- Мечтае да кара: Пак BMW
bmw325tds написа:....
Колега, xian777, понеже мощността се предава повече на задните колела те са забоксували. Още едно доказателство, че колите с предно нямат шанс при изкачване![]()
......

- BlackManz
- младши ентусиаст
-
- Кара: М57
- Мечтае да кара: E31
The Edge написа:bmw325tds написа:....
......
Sorry за което , НО за краткия ми житейски опит, мога да споделя че с тежка предница, предно предаване и внимателно със съединителя, зимата минаваш на места и сняг, където със задното си аут. Мога да дам доста примери за геройства с Б4-ка , като от друга страна, няма да забравя как миналата година с една 190тка (автомат
) не можах да кача 3 ' баир на Националния .... но спирам излиянията, пазейки ги за друг път на маса
колега ти си объркал форума, тук става дума за БМВ не за 190ка

- Next
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330D
- Мечтае да кара: ///M power
- Детайли за колата: BMW - Bought My Wife
Същата работа!
Аз с Темпра дизел качвах байри с стари зимни гуми втора ръка. А с БМВ-то чисто нови зимни гуми+вериги немога да кача байри от където съм минавал с Темпрата.
Аз с Темпра дизел качвах байри с стари зимни гуми втора ръка. А с БМВ-то чисто нови зимни гуми+вериги немога да кача байри от където съм минавал с Темпрата.
- Kalinski
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320dA+чип
- Мечтае да кара: черно М6
Купете си Лада Нива (примерно) с възможно наи-тесните зимни гуми за модела и няма да имате ядове
И дете знае , че кола със задно в случая Бмв е слаба ракия при зимни условия, баири и тнт. Било то и 4х4 ( 60:40 ).
Ако търсите проходимост - сбъркали сте марката.

И дете знае , че кола със задно в случая Бмв е слаба ракия при зимни условия, баири и тнт. Било то и 4х4 ( 60:40 ).
- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
- Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
- Мечтае да кара: M3 CSL
Kalinski написа:Купете си Лада Нива (примерно) с възможно наи-тесните зимни гуми за модела и няма да имате ядове![]()
![]()

- Night_Wolf
- младши ентусиаст
-
Kalinski е прав, момци 
БМВ е тръпка, не практичност

БМВ е тръпка, не практичност

Kalinski написа:Купете си Лада Нива (примерно) с възможно наи-тесните зимни гуми за модела и няма да имате ядове![]()
![]()
Тази година ще тествам моето БМВ 4х4 и ще споделя дали е слаба ракия! Надявам се да ме изненада приятно!
Ако не - поне е комби - 6те ми се събират ските - хихиххихихихихи

21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2