Намалена мощност е46 320D 136 коня
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
Намалена мощност е46 320D 136 коня
Преди няколко дни седнах в колата доста потребителски настроен. Това което стана е, че след няколко влизания при малките скорости в червената област на оборотомера се чу едно изчаткване от колата, след което се забеляза видимо намалена мощност (не е съвсем спъната, просто върви като обикновена кола, докато преди това си вървеше както върви 320д в добро състояние - при старт те залепя за седалката). Звука също се промени - стана по - дрезгав, турбото не заглушава както преди звука на дизела и (турбото) се чува по - слабо. Пушенето - пуши единствено при рязко подаване на газ, за около секунда с гъст черен дим. При газ до дупка задържана - не пуши.
Изчетох доста последните няколко дни и съмненията ми от прочетеното са следните:
1) интерколер
2) маркуч около интерколера и турбото
3) дебитомер
4) лопатка на турбото
При положение че се чу изчаткване в движение според мен намалява възможността да е дебитомер.
Съмненията ми отностно интерколер или маркуч до него са понеже доколкото прочетох при проблем там пушенето е значително.
Това за лопатката на турбото ми го каза един познат, който уж разбира, но не е майстор, така че го пиша просто като предположение.
Кофтито е, че съм в германия и искам малко да се поинтересувам преди да ида на сервиз, понеже е пословично как се режат глави тук. И въпреки ширещите се вярвания, че тук сервизите са безупречни, не е точно така, затова всякакви идеи и препоръки са добре дошли.
Изчетох доста последните няколко дни и съмненията ми от прочетеното са следните:
1) интерколер
2) маркуч около интерколера и турбото
3) дебитомер
4) лопатка на турбото
При положение че се чу изчаткване в движение според мен намалява възможността да е дебитомер.
Съмненията ми отностно интерколер или маркуч до него са понеже доколкото прочетох при проблем там пушенето е значително.
Това за лопатката на турбото ми го каза един познат, който уж разбира, но не е майстор, така че го пиша просто като предположение.
Кофтито е, че съм в германия и искам малко да се поинтересувам преди да ида на сервиз, понеже е пословично как се режат глави тук. И въпреки ширещите се вярвания, че тук сервизите са безупречни, не е точно така, затова всякакви идеи и препоръки са добре дошли.
- karnak
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Boeing
Re: Намалена мощност е46 320D 136 коня
Най вероятно си чупил турбото!
Иди в някой турски сервиз да я видат взимат по тънко!
Иди в някой турски сервиз да я видат взимат по тънко!
- VRPerformance
- ентусиаст
-
- Кара: Дизели
човече ти си я карал като за последно тая кола,кви червени сектори,каква газ до дупка
това не е бензин,след 4к оборота просто няма смисъл да я мачиш...а иначе по темата,найстена посети някой майстор на живо,дано не излезе нещо сериозно 

За счупеното турбо - маркуча си надува на турбото големия, също така се чува турбото, но по - леко. На тия турци хич не им вярвам, вече си подреждам нещата и явно след около 3 седмици ще се прибера за малко до България.
A за карането, бях леко афектиран и затова така стана.
Аз искрено се надявам някой мъркур да е избил нооо ...

A за карането, бях леко афектиран и затова така стана.

Аз искрено се надявам някой мъркур да е избил нооо ...
Колеги не мисля, че това положение на стрелката на термостата е нормално, още повече, след 100км извънградско. Може ли оттам да идва някакъв проблем - с горене или вървеж. Извънградско 7 за тази кола не мисля, че е норлално особено без юркане,как мислите:

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Какво да мислим...сменяй малкия термостат и си готив..., ако не се оправи - сменяй и големия (90% е от малкия, пък и е по-евтин).
Dimitroff написа:Какво да мислим...сменяй малкия термостат и си готив..., ако не се оправи - сменяй и големия (90% е от малкия, пък и е по-евтин).
да ва попитам и моята кола си е така имам ли малък термостат е46 318и 98 година
- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
hacked_94 написа:Dimitroff написа:Какво да мислим...сменяй малкия термостат и си готив..., ако не се оправи - сменяй и големия (90% е от малкия, пък и е по-евтин).
да ва попитам и моята кола си е така имам ли малък термостат е46 318и 98 година
Ако стреката е в това положение, не мисля, че само термостат трябва да сменяш. Погледни си и водната помпа.
- chicolino
- Потребител
-
- Кара: Е46 320Д
Колега уаза моя съвет е да си провериш вакумните маркучи , казваш че ти работи турбото ако във ниските обороти нямаш а след 2.400 обората имаш пренадува най вероятно и може би някой маркуч е спукан лесно се сменя .
- unikalen88
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW 330cd
10 мнения
• Страница 1 от 1