Спиране на музиката в колата при включване на парктроника?!?

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2012 BMW X5 Xdrive30d
Мечтае да кара: 2020 BMW X5 Xdrive30d
Детайли за колата: Sport Pkg, HUD, Adaptive Drive, Top View, LDW, Comfort Seats..all the works!

Спиране на музиката в колата при включване на парктроника?!?

Мнение от Flipz » 25 Сеп 2010, 11:01

Здравейте,

Не знам дали е възможно, но просто се питам защото виждам, че доста неща могат да се препрограмират на E46-ците и има едно нещо, което малко ме дразни. Когато паркирам и давам назад, парктроника ми се включва, което е супер, но както почти всички от вас и аз си слушам музиката на високо и звука от парктроника почти не се чува. Чудя се има ли опция да се направи така че когато се даде назад и парктроника се включи музиката да се изключва (както е при входящо повикване, ако в колата има Bluetooth модул).

Благодаря.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кот кара

Re: Спиране на музиката в колата при включване на парктроника?!?

Мнение от zlati79 » 25 Сеп 2010, 11:04

аз преди съм подпитвал в разни теми за ДИС и програмиране на настройки,но нищо не стана! ще следя темата че наистина е малък минус този факт!
ИзображениеИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: мадамите да крещят :)

Мнение от Rundev » 25 Сеп 2010, 17:18

Темата е интересна!Аз също съм си го мислил,откакто слушах силно и така съм свикнал с парктроника и изобщо непоглеждам назад,и хоп,хопппп надигна е задницата в една ограда :mhihi: :mhihi: :mhihi: Той пишял,пищял ама кой да чуе :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Sport Pkg, HUD, Adaptive Drive, Top View, LDW, Comfort Seats..all the works!

Мнение от Flipz » 25 Сеп 2010, 18:26

Аз го възприемам по следния начин. Bluetooth модула ми в колата е модул и комуникира със стериото, което е модул по ICAN интерфейса или там по каквото се разбират двете и когато дойде обаждане се прекъсва музиката, по същия начин трябва да е с модула парктроник да не говорим, че четох някъде из форума, че има опция за настройване на стереото така че колкото по висока скорост има толкова повече се осилва музиката, за да се чува оптимално...в което има логика и показва, че звука може да бъде контролиран от външни сигнали - в случая скоростта и входно обаждане...

просто размисли...

///Мтусиаст
Аватар
Кара: ///М3 и още нещо

Мнение от rve » 25 Сеп 2010, 19:28

Размисли и то съвсем на място. И аз всеки път намалявам музиката като паркирам назад. А би трябвало да има възможност. Например навигацията ми (МК4) го прави - ако съм заредил да ме води по маршрут, всеки път щом се обади да ме предупреди за нещо музиката намалява и като спре да говори пак се усилва, както е била. С HK музика съм и го имам автоматичното усилване и намаляване на звука в зависимост от скоростта. За телефон не знам, имам го, но не съм го активирал.

Все трябва да има някакъв начин..

Аватар
Кара: Бързо
Мечтае да кара: М3 Е92

Мнение от ludia » 28 Сеп 2010, 13:05

И аз съм с телефон и когато звънне музиката се намалява. Много удобно би било да се намалява и когато включа на задна автоматично понеже винаги трябва да го правя ръчно :roll:
Изображение
БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!

http://clip4e.com/play.php?id=45143

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320dA 525xd

Мнение от pazokolarov » 29 Сеп 2010, 9:06

Mute-сигнала се подава на пин 4 на буксата на радиото.
Само, че не знам какви са му параметрите. Ако някой има възможност да ги свали ще се разбере точно какво трябва да се направи. Ако не е някакъв честотен сигнал, може да се вземе такъв от включването на задна скорост (както се задейства парктроника), да се трансформира до подходяща стойност и да се подаде на mute-пина на радиото.
Изображение
ИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 323i / 97'

Мнение от Drum » 29 Сеп 2010, 12:48

ludia написа: Много удобно би било да се намалява и когато включа на задна автоматично понеже винаги трябва да го правя ръчно :roll:

Следя, щото и при мен го има този дразнител !

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Flipz » 02 Окт 2010, 7:37

pazokolarov написа:Mute-сигнала се подава на пин 4 на буксата на радиото.
Само, че не знам какви са му параметрите. Ако някой има възможност да ги свали ще се разбере точно какво трябва да се направи. Ако не е някакъв честотен сигнал, може да се вземе такъв от включването на задна скорост (както се задейства парктроника), да се трансформира до подходяща стойност и да се подаде на mute-пина на радиото.

Аз си милех по-скоро, че нещата могат да се настроят софтуеърно, а не толкова хардуеърно, но ако е сигнал по пин-а, може така да се прави..знам ли аз...

младши ентусиаст
Аватар

Re: Спиране на музиката в колата при включване на парктроник

Мнение от Flipz » 02 Авг 2012, 16:15

Тъй като днес четох една тема за камери за задно виждане (които май добиват популярност като ретрофит ъпгрейди на Е46 и заводския парктроник) отварям пак темата за звука при парктроника, че реално погледнато при пусната музика на макс парктроника не върши никаква работа и май си е по-добре човек да има камера за задно виждане :)

Слави
Аватар

Мнение от © » 02 Авг 2012, 18:32

камерата е много удобно нещо, толкова съм свикнал, че като се кача в друга кола се чудя къде да гледам

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Flipz » 02 Авг 2012, 21:56

Готино си е с камера определено..само че още не съм се навил да го направя защото освен камерата ще трябва да си взема и тунер и цялата процедура ще стъпи на почти двойна цена от поставянето само на камера.

Слави
Аватар

Мнение от © » 02 Авг 2012, 22:47

така е, варианта на pazokolarov не изглежда труден

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bgpavlp » 15 Ное 2012, 21:22

Имали някакво развитие по темата? Наскоро и аз си сложих PDC ,и сега се опитвам да намеря решение за изкл. звука на CD-то при вкл. на задна и задействане на PDC?
Изображение

Ако нема у глава, има у Google.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320dA 525xd

Мнение от pazokolarov » 16 Ное 2012, 23:56

Малко допълнение.
Пин 4 обикновено не фигурира в окабеляването на буксата към радиото. Фабрично е инсталирана само на коли с оригинална телефонна система.
Изображение
ИзображениеИзображение

Назад към E46