проблем с уплътнения на врати КУПЕ
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- l.u..bo
- Потребител
-
- Кара: X5 E70
- Детайли за колата: X5 E70 2012 286hp
проблем с уплътнения на врати КУПЕ
Здравейте, разлепиха ми се уплътненията и на двете врати и опитах яколко пъти да ги залепя с всякакви лепила, но все се разлепат. Дали някои знае каде може да ги залпят или да си търся нови или втора ръка
Re: проблем с уплътнения на врати КУПЕ
и аз търсих начин да ги залепя, но не можах да открия подходящо лепило
според мен е загубена кауза това
накрая взех ново уплътнение, но пък за късмет монтажа стана много зле ...
ако има някой подходящо еластично лепило и аз се интересувам
за съжаление купетата май се славят с невероятни цени на уплътненията, за седан е към 100лв
според мен е загубена кауза това
накрая взех ново уплътнение, но пък за късмет монтажа стана много зле ...
ако има някой подходящо еластично лепило и аз се интересувам
за съжаление купетата май се славят с невероятни цени на уплътненията, за седан е към 100лв
- _BlinG_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: G-Power BMW M3 E46
Тъкмо снощи си мислех и аз да пускам днес такава тема
Мислех, че проблема е само при мен и се бях стреснал, но колегата YOKOHAMA го видя и каза, че при повечето 46ци ставало така... И се поуспокоих малко
Пробвах с 2 различни лепила (едно специално за гума, а другото някакво моментно) , но и двете се разлепят отново
Като че ли моментното държеше малко повече и по-малко висят или просто жегите от тогава не са чак толкова големи
Просто ме заболя сърцето, като бях на Обзор, паркирах колата на квартирата и през целия ден е седяла на убийствено слънце, сутринта ставам да я паля и не мога чак да вляза в колата
И*аси простира , щях да се обеся
И после на Сл. Бряг, същото
Не мога да я гледам така
Все едно гледам на дЕдо ми балАстрата
ХЕЕЕЕЕЕЕЛП

П.С. Довечера сигурно ще направя 1-2 снимки, да видим дали говорим за едно и също

ХЕЕЕЕЕЕЕЛП

П.С. Довечера сигурно ще направя 1-2 снимки, да видим дали говорим за едно и също

- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
Черен силикон за гарнитури издържащ до 200градуса в малка разфасовка е и струва 3.50лв. С него си залепих лайсните на купето и нямат мърдане. Заелепих си също шумоизиращите кори на вратите, пак много добре стана. Това като се залепи на желязо неможеш после да го махнеш 

vavilon написа:Черен силикон за гарнитури издържащ до 200градуса в малка разфасовка е и струва 3.50лв. С него си залепих лайсните на купето и нямат мърдане. Заелепих си също шумоизиращите кори на вратите, пак много добре стана. Това като се залепи на желязо неможеш после да го махнеш
колега от къде го купи ... точно такава опаковка ми трябва

иначе ако си купите оригинално уплътнение и го монтирате както трябва (разбирайте залепяне само веднъж

Иначе това за лепилото в долната част - в ТИС пише че е необходимо, според мен е напълно излишно... залепя се много здраво и няма нужда от нищо.
- gocho_
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 320d 2000г.
vavilon написа:Черен силикон за гарнитури издържащ до 200градуса в малка разфасовка е и струва 3.50лв. С него си залепих лайсните на купето и нямат мърдане. Заелепих си също шумоизиращите кори на вратите, пак много добре стана. Това като се залепи на желязо неможеш после да го махнеш
И аз си мисля за точно такъв силикон ,сигурно от 1месец ,ама все няма време да търся.
искам да лепя уплътнението на врата и другото ПО-ВАЖНО искам да попълня на предната гумирана лайстна,
която ляга на челното стъкло (под чистачките дето е ).
Там имах 1 парченце лепнато със силикон и преди няколко дни на 1 мивка -препарата напрао го отнесе

С тия скапани препарати ,направо ни разкапаха колите - нз вече сам ли траа си я мия.
Та колега кажи някоя верига и къде да търсим такова силиконче .
Миля че е супер там за уплатнението/стъклото , ще издържи на слънцето,
ама дали е киселиноустойчиво , дали ще го стопи безконтактния препарат по мивките

- iliqn atanasov
- Потребител
-
Днеска правих точно такова bmw e46 купе уплатненията ако ви интересува още ми званнете......0898209693
- sh1n3
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 323Ci
Здравейте колеги аз имах подобен проблем, но старите уплътнения бяха скъсани. Взех втора ръка само разлепени. Разлепих ги до здрава основа и ги намазах целите с "полиуретан" Преди може би година и засега не са мръднали !
Дано да съм бил полезен!
Поздрави
Дано да съм бил полезен!
Поздрави
- bmw_320d_150
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 320CD
- Мечтае да кара: Някакво много дърто бмв
- Детайли за колата: Много бърза, ама не чак толкова.
Здравейте колеги,темата е малко стара но понеже имам проблем и аз та реших да пиша.Става въпрос за Е46 купе.Уплътненията са ми разлепени на места и мъчих с разни лепила но не става.Дали някой е успял да намери лек за този проблем?Забелязвам,че всички купета са с разлепени уплътнения.Мисля си за един бял акрилен силикон....дали ще стане? Той е много здрав по принцип и го дават,че лепи всичко.
- unikalen88
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW 330cd
точко пък акрилен силикон да е много здрав-даже се мие и с вода,така че изобщо не е здрав,отиваш някъде където слагат авто стъкла и тяхния черен силикон(полиорита)питаш за 2-3 капки и го лепиш,след това оставяш няколко часа да изсъхне и си решаваш проблема за винаги.Може и да си купиш но е излишно,големи разфасофки са и не е много евтино

- bmw_320d_150
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 320CD
- Мечтае да кара: Някакво много дърто бмв
- Детайли за колата: Много бърза, ама не чак толкова.
полиуретанов мога да купя от бриколаж,ще пробвам.
- Maxmadness
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11
Черен силикон,при мен от 3 години не е мръднал
Другия вариант който не съм пробвал и ми изглежда по лесен и няма да се цапаш толкова със силикона е тънка двойнолепяща лента на 3М много е здрава залепне ли веднъж направо заспива !

"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME
A.J DARKHOLME
Колеги, пробвайте от лепилото в Дарукар - оригиналното предназначено точно за тия уплътнения черно продава се на метър и е като пластелин.
На мен тапицери ми ги оправиха, излезна ми 60 лв за 2те предни оплътниния.
Процедурата беше:
1. Сваляне на оплътниенията.
2. Хубаво ги почистиха, с телена четна на винтоверт (задължителна стъпка, особенно ако вече сте пробвали с други лепила).
3. Лепиха ги с полиуретаново лепило черно тип "салам", кадето лепят стъклата на колите.
4. Облепиха го с "duck tape" хубаво да го държи поне за 4-5 часа докато стегне лепилото (с хартиено тиксо не става, слабо е и пада).
Откакто направиха процедурата не са мръднали, не е хубаво да седи много време с "duck tape" понеже той си остава лепило по купето (от вънка) и по трудно се почиства после.
Процедурата беше:
1. Сваляне на оплътниенията.
2. Хубаво ги почистиха, с телена четна на винтоверт (задължителна стъпка, особенно ако вече сте пробвали с други лепила).
3. Лепиха ги с полиуретаново лепило черно тип "салам", кадето лепят стъклата на колите.
4. Облепиха го с "duck tape" хубаво да го държи поне за 4-5 часа докато стегне лепилото (с хартиено тиксо не става, слабо е и пада).
Откакто направиха процедурата не са мръднали, не е хубаво да седи много време с "duck tape" понеже той си остава лепило по купето (от вънка) и по трудно се почиства после.
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2