Повдигане на задницата на Е46

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 330Ci M2 PACK CABRIO

Повдигане на задницата на Е46

Мнение от Rosendo » 26 Юни 2010, 21:23

Здравейте Колеги,
порових доста из форма,но тъй като не намерих отговор за Е46 пускам тази тема.Смених гумите на колата (Е46 330CI кабрио 07/2002) с малко по широки 255/40/17 и сега упира леко във веждите когато колата е натоварена. Въпроса ми е дали има някакви подложки които могат леко да повдигнат задницата,става въпрос за не повече от сантиметър,два.Погледнах,но ми направи впечатление че от двете страни завършват пружините на конус и не зная как би могло да стане.Ако някой е правил такава операция или има други идей моля за съдействие.

P.S.Прави ми също впечатление че между веждата на предния калник и гумата разстоянието е повече от това между задната вежда и гумата и това ме кара да търся начин да повдигна малко задницата.

Благодаря предварително!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E30&E36

Re: Повдигане на задницата на Е46

Мнение от Ba4oIlia » 27 Юни 2010, 1:14

Подложки на пружините ( аз утре това ще си майсторя :lalala: ) или раздуване на калниците ! Успех ! :bchug:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от JORO_86 » 27 Юни 2010, 3:53

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=33&fg=45 колега върху номер 15 от снемата който представлява гумена подложка с закоравен централен конус слагаш някакъв вид каучук с кръгла форма и дупка в средата за да може да го наденеш на закоравения конус. Дебелината на каучока трябва да е според мен около 2 см, за да може след деформацията вследствие на натиска на пружината да стане min 1 см. Аз карам вече година и половина с подобни подложки купени от магазин за авто части и допълнително обработени за да паснат точно. Подложките бяха май за Опел, но не съм сигурен. Сега сигурно някой ще каже че така пружината ще стане нестабилна и може да се откачи или нещо подобно, аз бих казал че няма никаква такава опасност защото първо тя не е създадена да работи/противодейства/ в напречна посока ако беше така щяха да я укрепят по стабилно, от друга страна слагайки подложка се намалява размера на пружината следователно тя натиска по-силно подложките и те не могат да се преместят настрани. НО ТОВА Е РЕШЕНИЕ САМО ЗА 1 САНТИМЕТЪР, НЕ ПОВЕЧЕ!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 27 Юни 2010, 8:52

Моята кола (комби,дизел) кой знае защо е "родена" с ниско спортно окачване,беше доста ниска изозадзе,накрая взех тампони-подложки от лада-8 лева комплекта,на един криг и ги сложих за 10 минути,колата стана по-висока и продължава да е стабилана!!!
Важно е да се знае,при поставяне на тампоните,трябва да се развият болтовете на носачите,само да се отхлабят,поставят се тампоните и после когато "легне" колата на гумите-тогава се затягат носачите,за да няма напрежение-процедурата е супер лесна,вече година съм по тоя начин
Успех

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 27 Юни 2010, 11:06

Е.Димитров написа:Моята кола (комби,дизел) кой знае защо е "родена" с ниско спортно окачване,беше доста ниска изозадзе,накрая взех тампони-подложки от лада-8 лева комплекта,на един криг и ги сложих за 10 минути,колата стана по-висока и продължава да е стабилана!!!
Важно е да се знае,при поставяне на тампоните,трябва да се развият болтовете на носачите,само да се отхлабят,поставят се тампоните и после когато "легне" колата на гумите-тогава се затягат носачите,за да няма напрежение-процедурата е супер лесна,вече година съм по тоя начин
Успех

Колега нали подложката се слага под или над пружината за да повдигне и натегне самата пружина защо ще се развиват носачите като подложката се слага като се извади пружината само още повече бмвето е със реглаж на задния мост отхлабиш ли веднъж носача отиваш на реглаж задължително.
Пружината се маха като се вдигне колата на крик свали се задната гума, след това се отвива долния болт на амортесиора и се повдига още малко а главината на натиска надолу тук ще тряба помощник и пружината се вади с ръка след това подлагате от долу колкото искате и по обратния начин, слагате пружината на мястото завивате болта на амортесиора и сте готови.
Не виждам защо се отвиват носачите :?:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от JORO_86 » 27 Юни 2010, 11:41

И аз подкрепям колегата OCI, като допълнение можем да направим слдните неща:
1) при свалена гума и разкачен амортесьор от носача за да свалим пружината вземаме една щанга/кози крак заклещваме я между носача и го натискаме надолу така пружината се отпуска и я вадим, по същия начин може и да се постави
2) за по-лесно откачане и закачане на амортисьора можем да направим следното - както колата е на крик започваме да я смъкваме надолу като подлагаме под основата/кръглата част на носача стабилна дървена подпора да речем 3 дъски по 2,5см така колата се смъква от крика докато се подпре на дъските и носача почне да се издига нагоре при това положение амортисьора лесно се отвива/завива за носача.
Надявам се че съм помогнал

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 27 Юни 2010, 15:02

JORO_86 написа:И аз подкрепям колегата OCI, като допълнение можем да направим слдните неща:
1) при свалена гума и разкачен амортесьор от носача за да свалим пружината вземаме една щанга/кози крак заклещваме я между носача и го натискаме надолу така пружината се отпуска и я вадим, по същия начин може и да се постави
2) за по-лесно откачане и закачане на амортисьора можем да направим следното - както колата е на крик започваме да я смъкваме надолу като подлагаме под основата/кръглата част на носача стабилна дървена подпора да речем 3 дъски по 2,5см така колата се смъква от крика докато се подпре на дъските и носача почне да се издига нагоре при това положение амортисьора лесно се отвива/завива за носача.
Надявам се че съм помогнал

:yes:
браво колега точно по същия начин и аз действах със щангата и подпората.

ентусиаст
Аватар
Кара: разни баварски екземпляри
Мечтае да кара: ///M

Мнение от kiko™ » 27 Юни 2010, 19:01

Има и решение с оригинални части - от схемата която пусна колегата по-горе http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=33&fg=45 сваляш твоите тампони # 18 и ги заместваш с #18 от последия ред - това са същите тампони като тези които имаш в момента, но са с 1см по дебели ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Rosendo » 27 Юни 2010, 19:23

kiko™ написа:Има и решение с оригинални части - от схемата която пусна колегата по-горе http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=33&fg=45 сваляш твоите тампони # 18 и ги заместваш с #18 от последия ред - това са същите тампони като тези които имаш в момента, но са с 1см по дебели ;)

Благодаря на всички които се включиха,особенно на колегата КИКО.Още утре отивам в БМВ да поръчам тези по дебелите подложки.Като сменя ще пиша как се е получило.
Благодаря още веднъж и поздрави на всички!!!

ентусиаст
Аватар
Кара: разни баварски екземпляри
Мечтае да кара: ///M

Мнение от kiko™ » 27 Юни 2010, 21:47

ros1977 написа:
kiko™ написа:Има и решение с оригинални части - от схемата която пусна колегата по-горе http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=33&fg=45 сваляш твоите тампони # 18 и ги заместваш с #18 от последия ред - това са същите тампони като тези които имаш в момента, но са с 1см по дебели ;)

Благодаря на всички които се включиха,особенно на колегата КИКО.Още утре отивам в БМВ да поръчам тези по дебелите подложки.Като сменя ще пиша как се е получило.
Благодаря още веднъж и поздрави на всички!!!

Колега искам да те помоля ако имаш как да щтракнеш някоя снимка преди да сложиш новите тампони и след това, понеже и на мен ми предстои тая интервенция и искам да имам няква предсрава какъв ще е ефекта.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Rosendo » 27 Юни 2010, 22:08

kiko™ написа:Колега искам да те помоля ако имаш как да щтракнеш някоя снимка преди да сложиш новите тампони и след това, понеже и на мен ми предстои тая интервенция и искам да имам няква предсрава какъв ще е ефекта.

:yes: Задължително!!!Надявам се тази седмица да успея да направя операцията и ще кача снимки!!!

ентусиаст
Аватар
Кара: на бира и кебапчета
Мечтае да кара: М6-ца кабрио

Мнение от alexsch » 29 Юни 2010, 8:02

...айде, че и аз имам същия проблем. като тръгнем 4 души на някъде- редовно сменям предни със задни колела, защото задните джанти са по-изпъкнали, колата е със спортно окачване, и закача в калника като се натоварим 4 говеда по неравностите на нашите прекрасни пътища!
my mods:
tv function; lumbar support; front pdc; xenon fogs; harmon kardon audio; webasto park heater with gsm remote; rear power sun blind; rear camera; AC Schnitzer exhaust muffler; DVB-T tunner

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 730d G11 2018

Мнение от nedkoo » 29 Юни 2010, 9:24

Здравейте Колеги искам да ви питам при 320д какво можем да направим 4е колата е много ниска а е с стандартното ока4ване един познат ми даде един съвет да си купя Пружини от Комби (e46) но незнам дали ще стане на седан (e46)

Поздрави :wave:

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 29 Юни 2010, 10:59

Ако е тази от аватара - няма как да е ниска със стандартното окачване, ако не е М техник...или не е сменяно.
Не съм видял Е46 преди фейса с ниско фабрично окачване...особено предницата. (разстоянието гума-калник)

Любимец на Кралицата
Аватар
Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
Мечтае да кара: M3 CSL

Мнение от ///M_Martin » 29 Юни 2010, 20:03

Има едни гумени тампони,които се слагат на мястото на тези тънките от долната част на пружината.Самите пружини лягат на тези тампони и колата се вдига малко.
АЗ имах такива едно време за проба бях ги купувал и после ги дадох на колегата disкoinferno(Румен),питай го как се държи колата.
Струваха по около 10-15лв. за брой ;)

Следваща

Назад към E46