Скърцане на метал - демпферна шайба или нещо друго ?
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Sergo
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: BMW 320d,2001, 136 к.с
Скърцане на метал - демпферна шайба или нещо друго ?
Здравейте , да ви помоля за съвет защото вече не знам какво да сменям , имам едно присвирване и поскърцване като на ламарина, с което се боря от сумати време .
Интересното, е че всеки път когато се свали ремъка на климатроника шума спира и след няколко дена се появява отново .
Смених какво ли не , обтегач на пистовия ремък с целия механизъм - рамо , ос . Ролка на климатроника с едната втулка , шума намаля но го има това прискърцване - тихо в началото впоследствие предполагам че пак ще се усили .
Всички ремъци и шайби са сменени , остана само демпферната шайба но тя пък изглежда добре , поне не се вижда някакъв сериозен луфт в нея.
Ще съм ви благодарен ако ме насочите откъде може да идва този проблем защото то вече май и не останаха много неща за смяна
Благодаря
Интересното, е че всеки път когато се свали ремъка на климатроника шума спира и след няколко дена се появява отново .
Смених какво ли не , обтегач на пистовия ремък с целия механизъм - рамо , ос . Ролка на климатроника с едната втулка , шума намаля но го има това прискърцване - тихо в началото впоследствие предполагам че пак ще се усили .
Всички ремъци и шайби са сменени , остана само демпферната шайба но тя пък изглежда добре , поне не се вижда някакъв сериозен луфт в нея.
Ще съм ви благодарен ако ме насочите откъде може да идва този проблем защото то вече май и не останаха много неща за смяна

Благодаря
- scipo
- младши ентусиаст
-
- Кара: нормално
Re: Скърцане на метал - демпферна шайба или нещо друго ?
колега аз съм сменял демпферна шайба... при мен признаците бяха, че колкото и подавах газ толкова по-силно свиреше...
и имаше вибрации
и имаше вибрации
- Lyubo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 320D TOURING
- Мечтае да кара: X6 M-POWER
Здравейте колеги.И при мен беше така.От демферната шайба е.Когато омекне каучука на шайбата и в задния край започва да опира метал в метал.
- Sergo
- кандидат ентусиаст
-
Благодаря колеги , при мен тази шайба който я е гледал всеки казва че е супер, но досега никой не я е свалял цялата за да е наистина пълна информацията. От друга страна все си мисля че колата може и да ми е малко по-тиха с по мали вебрации / сменени са и тампони ДВГ/
Засега шума е все едно някъде се е скрило едно малко птиче и ти напява
, ако мога да се изразя по описателно . Но така беше и предния път след някой и друг ден започваше силно скрибуцане. Затова и смених тази ролка на климатроника , защото при всяка една манипулация около нея с махане на ремъка на климатроника този шум спираше. Взех да си мисля дали не е затова че не смених задната втулка и механизма в който влиза обтегача на ролката?
Засега шума е все едно някъде се е скрило едно малко птиче и ти напява

- Lyubo
- кандидат ентусиаст
-
Колега и при мен беше така.Махам ремъка на климатроника и спира слагам и започва.Когато омекне каучука и шайбата се напъва на една страна и в задния край започва да опира метал в метал и цика (като птичка).
Мойта беше здрава като цялост.Заради това цикане я изхвърлих.
- Sergo
- кандидат ентусиаст
-
Така както го описваш май е точно същия случай и при мен - поне цикането е същото.
А защо спира като се махне ремъка на климатроника, нали не са на един ремък ? Прави ми впечатление че сега като пусна климатика почва да скърца повече иначе без него си скърца напевно.
А защо спира като се махне ремъка на климатроника, нали не са на един ремък ? Прави ми впечатление че сега като пусна климатика почва да скърца повече иначе без него си скърца напевно.
- Sergo
- кандидат ентусиаст
-
Lyubo написа:Колега и при мен беше така.Махам ремъка на климатроника и спира слагам и започва.Когато омекне каучука и шайбата се напъва на една страна и в задния край започва да опира метал в метал и цика (като птичка).
Това се оказа и при мен , след смяната колата е безшумна като бензинка

- gugichamp
- младши ентусиаст
-

беше сменил,това "олекване" от към средства щеше да ти
се стори като да си купиш сладолед

от свинята лебед не става...
- Lyubo
- кандидат ентусиаст
-

- Sergo
- кандидат ентусиаст
-
gugichamp написа::yes: Важното е,че сега ти е кеф да караш,пък и ако не я
беше сменил,това "олекване" от към средства щеше да ти
се стори като да си купиш сладолед

- kunaa
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 530D
- Мечтае да кара: м5
- Детайли за колата: черна печка
Колеги при вас това стъргане (свирене) е при запален двигател до колкото разрирам.При мен не е така при мен пресвирва докато запаля и също така като гася чува се за не повече от секунда. Сменил съм ролки,оптегач и двата ремъка преди около 10 000_ 12 000 км.Възможно ли е да са ролки ремък или е това за което си мисля ШАЙБА а до колкото знам сменяш ли я само оригинал 

Алкохол ДА шофьорлък НЕ
- RaHzElChO
- младши ентусиаст
-
Re: Re: Скърцане на метал - демпферна шайба или нещо друго ?
kunaa написа:Колеги при вас това стъргане (свирене) е при запален двигател до колкото разрирам.При мен не е така при мен пресвирва докато запаля и също така като гася чува се за не повече от секунда. Сменил съм ролки,оптегач и двата ремъка преди около 10 000_ 12 000 км.Възможно ли е да са ролки ремък или е това за което си мисля ШАЙБА а до колкото знам сменяш ли я само оригинал
Присвирването може да е от няколко неща.
1. Стар ремък, плаче за нов
2. Грешен ремък, поставен е по-дълъг с 2-3мм и обтегача не може да го изпъне хубаво
3. Заминал обтегач, ремъка се мята доволно при палене и гасене
4. Ремъка е много нов и му трябва време да се напасне с ролките.
Аз минах през 2 и 3 и сега съм на 4тия момент.
Sent from my HTC Desire HD using Tapatalk
- Retrofit
- младши ентусиаст
-
- Кара: M62B46
kunaa написа:Колеги при вас това стъргане (свирене) е при запален двигател до колкото разрирам.При мен не е така при мен пресвирва докато запаля и също така като гася чува се за не повече от секунда. Сменил съм ролки,оптегач и двата ремъка преди около 10 000_ 12 000 км.Възможно ли е да са ролки ремък или е това за което си мисля ШАЙБА а до колкото знам сменяш ли я само оригинал
Шайбата е колега, дори и да не е напукана, гумата и е поразлепена или омекнала и при гасене просвирва на метал.
- kunaa
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 530D
- Мечтае да кара: м5
- Детайли за колата: черна печка
Здравейте колеги току що гледох една шайба на КОРТЕКО цената и беше 327лв. Какво бихте ме посаветвали? Има и други варианти ФЕБИ БИЛЩАЙН 294лв и оригинал 490лв колата е 136 коня е46
Алкохол ДА шофьорлък НЕ
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2