Проблем с горивна помпа на 320d

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

Проблем с горивна помпа на 320d

Мнение от mzgrv » 26 Май 2010, 13:10

Колеги, безкрайно притеснен съм, тъй като автомобилът ми се развали, угасвайки на път, след което отказа да запали по-следващ път.

Проблемът се оказа електронният блок на ГНП, който трябва да се замени изцяло с нов. Сметката за целия ремонт, заедно с реглажа на дюзите и монтажа, е 2400 лв.

Кажете ми, моля ви, това реална цена ли е?

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Re: Проблем с горивна помпа на 320d

Мнение от Dimitroff » 26 Май 2010, 20:35

Да започнем най-напред с това от къде си, за да ти кажа къде да отидеш. (цената ми се вижда висока)

Аватар
Кара: Другите да му завиждат.....
Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
Детайли за колата: MNOGO BARZA

Мнение от milennyc » 26 Май 2010, 22:08

Цената е много висока колега.... пък и ти как реши че и дюзите са за реглаж? :dunno:
Хубаво е да кажеш от къде си

младши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 320д, 320и, 328и

Мнение от oTECa » 26 Май 2010, 22:11

Колега, мойта помпа я ремонтирах преди 2 години в БОШ сервиза във Пловдив. Ремонта ми беше 750лв. и имаше около 1 година гаранция. До колкото знам дилзите не се регулират.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 1999 BMW 320D

Мнение от b_velev » 27 Май 2010, 9:11

Моя блок го смениха в Супер Дизел преди около 2 години. Беше малко под 2000 лв, но ми смениха и подгряващите свещи. Самия блок струвал 750лв, останалото за работа. :shock:

Потребител
Аватар

Мнение от mzgrv » 27 Май 2010, 21:17

От София съм... цената е 2400 лв с ДДС... чудно ми е с какво още може да ме изненада този автомобил.

Ще ми се да вярвам, че Е46 няма да се окаже най-голямата издънка на автомобилостроенето, защото постоянно чета за "често срещани проблеми" с маховици, турбо компресори и т.н....

Ето че парите за поддръжка са много, много сериозни. И дори да съм се минал с някоя друга стотачка, то 1600-1700 лв за същото отново са много, много пари.

Искрено се надявам, че ще обикна БМВ, защото автомобилът не е само външен въд и комфорт, които две неща ми харесват изключително много в Е46.

Автомобилът трябва да притежава две много важни качества: Автономност и надеждност. За жалост моето доверие в колата ми вече не е същото, след като години наред карах друга марка автомобил - от по-"долен" клас, който обаче, не ме остави нито веднъж на пътя.

Е... след шест месеца зад волана на БМВ, аз останах на пътя. И най-лошото е, че при наличието на цялата тази електроника, това се случи без грам предупреждение... ей така по средата на улицата. Нямах шанс дори да се прибера.

Още веднъж: Надявам се да обикна БМВ, защото иначе ми харесва идеята за тази марка, за това самочувствие и т.н. Но засега... съм просто разочарован :(

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 1999 BMW 320D

Мнение от b_velev » 28 Май 2010, 9:40

mzgrv написа:От София съм... цената е 2400 лв с ДДС... чудно ми е с какво още може да ме изненада този автомобил.

Ще ми се да вярвам, че Е46 няма да се окаже най-голямата издънка на автомобилостроенето, защото постоянно чета за "често срещани проблеми" с маховици, турбо компресори и т.н....

Ето че парите за поддръжка са много, много сериозни. И дори да съм се минал с някоя друга стотачка, то 1600-1700 лв за същото отново са много, много пари.

Искрено се надявам, че ще обикна БМВ, защото автомобилът не е само външен въд и комфорт, които две неща ми харесват изключително много в Е46.

Автомобилът трябва да притежава две много важни качества: Автономност и надеждност. За жалост моето доверие в колата ми вече не е същото, след като години наред карах друга марка автомобил - от по-"долен" клас, който обаче, не ме остави нито веднъж на пътя.

Е... след шест месеца зад волана на БМВ, аз останах на пътя. И най-лошото е, че при наличието на цялата тази електроника, това се случи без грам предупреждение... ей така по средата на улицата. Нямах шанс дори да се прибера.

Още веднъж: Надявам се да обикна БМВ, защото иначе ми харесва идеята за тази марка, за това самочувствие и т.н. Но засега... съм просто разочарован :(

Въпросната проблемна помпа VP44 не се слага само в модели на BMW. Ако това ще те успокои, можеше да караш 10 годишен Opel Astra дизел и пак щяха да ти вземат толкова пари. Ето тук има малко инфо за ремонт на такава помпа:

http://forum.offroad-bulgaria.com/showt ... 9#poststop
По принцип може да се мине и доста по евтино май.

Аватар

Мнение от ri4i e46 » 28 Май 2010, 12:02

здравеите колеги мой приятел имаше такъв проблем с помпата и го прави някаде в Карлово и му струваше към 500 или 600лв и от тогава са минала поне 1 година
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Vanio_bmw » 28 Май 2010, 16:52

ремонт Електроника на ГНП (разглабяне ,ремонт-т.е смяна на елемент ,+ затваряне на колата ,и диагностика след това)
= 325 лв +1 год гаранция Бош Варна (Цоков и Канев) - не е реклама ,а просто ориентация за парите .
Преди 2-3 месец имах с16тия проблем !
ремонта е около 3 4аса - като по голяма 4аст от времето се разглабя по колата, запоява се един по издръжлив Т и вси4ко е ОК.
Успех колега

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 28 Май 2010, 17:06

хмм това ремонтче излгежда доста лесно, хвала на автора на темата за ремонт в оффроуд форума, там просто като техническо ниво съм ги признал :yes: :yes:
И тия хмм 1000 лева по добре да се изпият порядъчно в някоя хубава кръчма :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Последна промяна cod-cdbp на 28 Май 2010, 17:13, променена общо 1 път
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Мнение от Alexi » 28 Май 2010, 17:12

по електрониката горят едни транзисторчета да ,само че нямат надписи и който е разбрал какви са ги подменя с аналози който не е сменя цялата електроника .. тя тази помпа има и механични проблеми де не е само електрониката .. просто е несполучлива ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 28 Май 2010, 17:15

е вечна ли трябва да е
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 28 Май 2010, 17:37

Абе откъм механика VP44 си е доста здрава - само тоя прословут транзистор и авансовия клапан правят мизериите.
Si non confectus, non reficiat.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW Е46 facelift
Мечтае да кара: Е90
Детайли за колата: E46 318i N42 143h.p.

Мнение от nedbmw » 28 Май 2010, 23:05

Някъде в някакъв немски сайтове гледах една фирма ,че предлагаше отремонтирани(изглеждащи като нови) такъв тип помпи за около 700 евро.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 320D TOURING
Мечтае да кара: X6 M-POWER

Мнение от Lyubo » 29 Май 2010, 0:29

Колега в този сервиз ги правят.Можеш да звъннеш и да ги питаш колко ще ти струва.

http://www.avel-trade.com/

Следваща

Назад към E46