Проблем с премахване на драскотини

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Re: Проблем с премахване на драскотини

Мнение от kiko » 15 Мар 2010, 16:12

пробвай с едно пастиране като за начало,по елементарните драскотини ше изчезнат малко или много

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dimodi » 15 Мар 2010, 16:37

westcoastnwa написа:Колеги постоянно виждам все нови и нови драскотини и вече не издържам след всяка автомивка да се ядосвам или някакво камаче ми паднало и станала хлътнатина или някоя котка надрала боята. :evil: Вие как се оправяте с тия проблеми ?

Недълбоките се оправят с пастиране. За големите удари от камъчета обаче няма оправия, колега. Всъщност има - боядисване на целия детайл. :D Аз имах едно зверско петно на предния капак, малко вдясно от емблемата на БМВ, много ме дразнеше. Стана сега зимата, удар от камъче. Беше може би към 3 мм диаметър, лакът беше паднал и отдолу се виждаше бяло. Чак ме беше страх да не се уголеми при някоя автомивка, по краищата беше леко надигната боята. Миналата седмица си взех 20 грама боя от моя цвят и с една клечка за зъби нанесох един слой боя. Не стана кой знае колко добре, но поне сега е същия цвят, не се вижда отдалеч бялото да ме дразни, няма да стане ръжда и няма опасност да се уголеми при миене с пароструйка. :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от fastv6 » 15 Мар 2010, 17:29

Има една паста за полиране която има нещо като пастел към нея, за запълване на по големи драскотини първо се минава с пастела после с пастата.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 320d 2000г.

Мнение от gocho_ » 15 Мар 2010, 19:22

Как си взел 20гр. боя - по колко мин. се продава боичката , и за колко пара ,че и аз имам нужда да коригирам тук-там !!!???
:duel:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dimodi » 15 Мар 2010, 20:17

gocho_ написа:Как си взел 20гр. боя - по колко мин. се продава боичката , и за колко пара ,че и аз имам нужда да коригирам тук-там !!!???

Да, няма грешка, точно 20 грама боя си взех и ми струваше 2,90 лв. :D Отидох с колата, казах номера на боята, жената я намери и излезе с една мостра да сравни на място цвета. Каза ми, че минимума е 50 грама, по-малко не можело да се забърка. После обаче чукна на компютъра и се оказа, че програмата и позволявала да забърка минимум от 20 грама. На мен разбира се ми бяха предостатъчни за 3-4 точки на предния капак. :) Пита ме дали искам да взема и лак да нанеса върху боята, защото иначе щяло да стои матово, понеже е металик. Аз обаче сметнах, че няма нужда за такива микроскопични площи. :yes:

Аватар
Кара: ше е46 330d а сега e46 320d

Мнение от ilia8505 » 15 Мар 2010, 20:24

westcoastnwa написа:Колеги постоянно виждам все нови и нови драскотини и вече не издържам след всяка автомивка да се ядосвам или някакво камаче ми паднало и станала хлътнатина или някоя котка надрала боята. :evil: Вие как се оправяте с тия проблеми ?

колега и аз като теб си патя от тез некадърници по автомивките и ми омръзна през 3ри месеца да правя паста и лятото ще я боядисвам цялата
ИзображениеИзображение

Любимец на Кралицата
Аватар
Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
Мечтае да кара: M3 CSL

Мнение от ///M_Martin » 16 Мар 2010, 14:04

Според мен едно пастиране не е лошо на първо време

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320Д(M47TUD20)

Мнение от Face » 16 Мар 2010, 14:45

ilia8505 написа:

колега и аз като теб си патя от тез некадърници по автомивките и ми омръзна през 3ри месеца да правя паста и лятото ще я боядисвам цялата

Честото пастирване ще ти разруши лака,както стана при мен.Във войната с драскотините отдавна съм се предал.То не бяха котки спящи на капака,друг паркирал до мен и отворил широко врата,та да може добре да ми сцепи прясно боядисаната лайсна,на магистралата камъчета и прочее.От мивкаджии нямам оплаквания,но най често след добро измиване лъсват всички кусури,станали през седмицата,което кара някои да си мислят,че са станали при миенето.
Лятото и слагам брезент,поне да я спася от котки и летящи предмети :lol:
Направо се чудя,като ги вкарват от германия без забележка по боята,къде са ги карали тези коли :dunno:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кот кара

Мнение от zlati79 » 16 Мар 2010, 15:45

и аз съм на това мнение! като я купувах от Германие беше кукла, беше пастирана и в документа с екстрите беше записано че е консервирана.
А сега... мъка :cry: котки по капка ли не бе, комшии ли не бяха, гларуси и девойки дето не пазят......! при това че я държа в гараж-и пак! цялата предница е мармалад, дажи съм замислил боядисване на предни калници, капак и броня, сега лятото, ама дали изобщо да се харча, не знам ...........! ?
ИзображениеИзображениеИзображение

ентусиаст
Аватар
Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
Мечтае да кара: Z8

Мнение от Alexch » 16 Мар 2010, 17:09

Нямаш ли гараж - няма опазване! А май и с гараж е трудно :mhihi: Мойта също е цялата за боя, ама е старичка и не ми се дават толкова пари. Беше тръгнала ръжда на едно, две места, купих спрей металик, кит с втърдител, и спрей лак. Шкурнах, китнах и пръснах. Естествено личи, но само отблизо и не е много грозно. За по-леките драскотини съм чувал, че има нещо като маркер, с който се попълват. Та някой ако е ползвал такова нещо, моля да разясни!
bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330D
Мечтае да кара: ///M power
Детайли за колата: BMW - Bought My Wife

Мнение от Next » 16 Мар 2010, 17:39

Гледах ги тези маркери в Практикер има само няколко цвята и много се замислих дали да не си взема да го пробвам ама се отказах. :)
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Alexch » 16 Мар 2010, 18:25

Next написа:Гледах ги тези маркери в Практикер има само няколко цвята и много се замислих дали да не си взема да го пробвам ама се отказах. :)

Мерси за инфото. :yes: Сега ще мина през Практикер и утре ще го пробвам. После ще ви кажа резултата.
bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Branko » 16 Мар 2010, 19:40

Няма отърване,колеги!По-малки драскотини,които са само в лака може да се оправят и само с пастиране,но по-дълбоките единствено с нова боя на детайла,ако искаме да не личи.Може и да се нанесе боя и след това лак само в областта на деругата/дефекта/,но ако се загледа човек ще личи.По нашите пътища според мен да се опази кола е невъзможно-камъчета постояннпо летят от каращия отпред/,а за съжаление и когато колата не се движи винаги има какво да я надере.../падащи клони,ледени висулки,котки,летящи предмети от терасите и какво ли още не/... :banghead:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 318Is
Мечтае да кара: X6, M6

Мнение от kliuna » 17 Мар 2010, 1:58

за сериозните само боядисване

ентусиаст
Аватар

Мнение от Alexch » 19 Мар 2010, 13:14

Alexch написа:
Next написа:Гледах ги тези маркери в Практикер има само няколко цвята и много се замислих дали да не си взема да го пробвам ама се отказах. :)

Мерси за инфото. :yes: Сега ще мина през Практикер и утре ще го пробвам. После ще ви кажа резултата.

Колеги, в момента в Практикер няма от тези маркери за запълване. Ако някой знае къде другаде се продават да пише!

Следваща

Назад към E46