Проблем с премахване на драскотини
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
29 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
Re: Проблем с премахване на драскотини
пробвай с едно пастиране като за начало,по елементарните драскотини ше изчезнат малко или много
westcoastnwa написа:Колеги постоянно виждам все нови и нови драскотини и вече не издържам след всяка автомивка да се ядосвам или някакво камаче ми паднало и станала хлътнатина или някоя котка надрала боята.Вие как се оправяте с тия проблеми ?
Недълбоките се оправят с пастиране. За големите удари от камъчета обаче няма оправия, колега. Всъщност има - боядисване на целия детайл.

Има една паста за полиране която има нещо като пастел към нея, за запълване на по големи драскотини първо се минава с пастела после с пастата.
- gocho_
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 320d 2000г.
Как си взел 20гр. боя - по колко мин. се продава боичката , и за колко пара ,че и аз имам нужда да коригирам тук-там !!!???

gocho_ написа:Как си взел 20гр. боя - по колко мин. се продава боичката , и за колко пара ,че и аз имам нужда да коригирам тук-там !!!???
Да, няма грешка, точно 20 грама боя си взех и ми струваше 2,90 лв.

westcoastnwa написа:Колеги постоянно виждам все нови и нови драскотини и вече не издържам след всяка автомивка да се ядосвам или някакво камаче ми паднало и станала хлътнатина или някоя котка надрала боята.Вие как се оправяте с тия проблеми ?
колега и аз като теб си патя от тез некадърници по автомивките и ми омръзна през 3ри месеца да правя паста и лятото ще я боядисвам цялата

- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
- Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
- Мечтае да кара: M3 CSL
Според мен едно пастиране не е лошо на първо време
- Face
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320Д(M47TUD20)
ilia8505 написа:westcoastnwa написа:Колеги постоянно виждам все нови и нови драскотини и вече не издържам след всяка автомивка да се ядосвам или някакво камаче ми паднало и станала хлътнатина или някоя котка надрала боята.Вие как се оправяте с тия проблеми ?
колега и аз като теб си патя от тез некадърници по автомивките и ми омръзна през 3ри месеца да правя паста и лятото ще я боядисвам цялата
Честото пастирване ще ти разруши лака,както стана при мен.Във войната с драскотините отдавна съм се предал.То не бяха котки спящи на капака,друг паркирал до мен и отворил широко врата,та да може добре да ми сцепи прясно боядисаната лайсна,на магистралата камъчета и прочее.От мивкаджии нямам оплаквания,но най често след добро измиване лъсват всички кусури,станали през седмицата,което кара някои да си мислят,че са станали при миенето.
Лятото и слагам брезент,поне да я спася от котки и летящи предмети

Направо се чудя,като ги вкарват от германия без забележка по боята,къде са ги карали тези коли

- zlati79
- младши ентусиаст
-
- Кара: кот кара
и аз съм на това мнение! като я купувах от Германие беше кукла, беше пастирана и в документа с екстрите беше записано че е консервирана.
А сега... мъка
котки по капка ли не бе, комшии ли не бяха, гларуси и девойки дето не пазят......! при това че я държа в гараж-и пак! цялата предница е мармалад, дажи съм замислил боядисване на предни калници, капак и броня, сега лятото, ама дали изобщо да се харча, не знам ...........! ?
А сега... мъка

- Alexch
- ентусиаст
-
- Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
- Мечтае да кара: Z8
Нямаш ли гараж - няма опазване! А май и с гараж е трудно
Мойта също е цялата за боя, ама е старичка и не ми се дават толкова пари. Беше тръгнала ръжда на едно, две места, купих спрей металик, кит с втърдител, и спрей лак. Шкурнах, китнах и пръснах. Естествено личи, но само отблизо и не е много грозно. За по-леките драскотини съм чувал, че има нещо като маркер, с който се попълват. Та някой ако е ползвал такова нещо, моля да разясни!

bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност
- Next
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330D
- Мечтае да кара: ///M power
- Детайли за колата: BMW - Bought My Wife
Гледах ги тези маркери в Практикер има само няколко цвята и много се замислих дали да не си взема да го пробвам ама се отказах. 

- Alexch
- ентусиаст
-
Next написа:Гледах ги тези маркери в Практикер има само няколко цвята и много се замислих дали да не си взема да го пробвам ама се отказах.
Мерси за инфото.

bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност
Няма отърване,колеги!По-малки драскотини,които са само в лака може да се оправят и само с пастиране,но по-дълбоките единствено с нова боя на детайла,ако искаме да не личи.Може и да се нанесе боя и след това лак само в областта на деругата/дефекта/,но ако се загледа човек ще личи.По нашите пътища според мен да се опази кола е невъзможно-камъчета постояннпо летят от каращия отпред/,а за съжаление и когато колата не се движи винаги има какво да я надере.../падащи клони,ледени висулки,котки,летящи предмети от терасите и какво ли още не/... 

- kliuna
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 318Is
- Мечтае да кара: X6, M6
за сериозните само боядисване
- Alexch
- ентусиаст
-
Alexch написа:Next написа:Гледах ги тези маркери в Практикер има само няколко цвята и много се замислих дали да не си взема да го пробвам ама се отказах.
Мерси за инфото.Сега ще мина през Практикер и утре ще го пробвам. После ще ви кажа резултата.
Колеги, в момента в Практикер няма от тези маркери за запълване. Ако някой знае къде другаде се продават да пише!
29 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2