Омасляване на турбината на Е46
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Омасляване на турбината на Е46
Здравейте колеги! Проблема е следния: турбината на Е46 ми се омаслява много и като загрее почва да ми капе масло отдоло! Свалих турбината закарах я на ремонт качиха я на стенд и ми казаха че и няма нищо и си е здрава, също така ми казаха да сменя филтъра на изгорелите газове защото най- вероятно той е бил запушен и проблема е бил от там(омасляването). Какво мислите вие по въпроса?
- dimitar46
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Re: Омасляване на турбината на Е46
dimitar46 написа:колега а хвърля ли масло към интерколера
Какво значи да хвърля масло към кулера

Колега, филтъра за картерните газове верно ги сменяй докато е време, че после да няма "мяуУ"...
Турбината свири ли?
Оста как беше?
- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d
това, че надува, и че тече масло от оста й (евентуално ) не означава, че е добре турбината. трябва си рециклиране защото следващото положение е свирене после затягане или късане на ос. филтъра си го сменяй на 30 хил.км
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.
Ами според мене не свири не се чува да има такъв шум. Днес питах в Камор Ауто и Дару Кад и на двете места ми казаха 93лв. Относно оста ми казаха че турбината си е здрава и няма никакав проблем, а пък и доколкото разбрах този филтър се предлага само в офицеалните дилъри на БМВ за България! Ако някои знае нещо повече да сподели!
- gocho_
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 320d 2000г.
- gocho_
- младши ентусиаст
-
viewtopic.php?f=34&t=192311 ето ти за филтъра
Ама айде да гороим за омасляването на турбото.
Няма ли някой дето, да го е оправил проблема с омасляване ,да посъветва колегата !
Ама айде да гороим за омасляването на турбото.
Няма ли някой дето, да го е оправил проблема с омасляване ,да посъветва колегата !

- karnak
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Boeing
като смени фитъра на маслените пари ще спре да тече ко не спре ще му кажем къде да я води та да спре да омаслява
- kok4o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 m54b25,e30 m30b35 turbo
- Мечтае да кара: MMMMMMM
- gocho_
- младши ентусиаст
-
karnak написа:като смени фитъра на маслените пари ще спре да тече ко не спре ще му кажем къде да я води та да спре да омаслява
колега, дай пример за причина да омаслява

- dimitar46
- кандидат ентусиаст
-
...
Последна промяна © на 03 Мар 2010, 7:02, променена общо 1 път
Причина: mod: постовете на латиница се трият без предупреждение
Причина: mod: постовете на латиница се трият без предупреждение
Колеги филтъра ще го сменя и дано да се оправи проблема, но ако някои посочи и друга причина за омасляването ще съм му благодарен и ако някой обясни ролята на този филтър за турбото.
- kokakabana
- младши ентусиаст
-
нищо няма да се оправи нормално е да се омаслява след сстудения охлюв към кулера (понеже картерните газовеса хванати преди студения охлюв само с една цел замърсяване на околната среда) а тоя филтър няма никакво отношение към турбото единствено ако много се здръсти може колата дати почне да харчи масло или да ти се изстрелва щеката на маслото не си харчи парите и си карай спокойно
п.с. а и не си давай на никой да ти пипа турбото то или работи или не работи нама кой да ти го рециклира ако беше турбо на стар камион да и пак не устисква
п.с. а и не си давай на никой да ти пипа турбото то или работи или не работи нама кой да ти го рециклира ако беше турбо на стар камион да и пак не устисква
- zoti
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320Д 2002
- Мечтае да кара: 330 d
arif_k87 написа:Здравейте колеги! Проблема е следния: турбината на Е46 ми се омаслява много и като загрее почва да ми капе масло отдоло! Свалих турбината закарах я на ремонт качиха я на стенд и ми казаха че и няма нищо и си е здрава, също така ми казаха да сменя филтъра на изгорелите газове защото най- вероятно той е бил запушен и проблема е бил от там(омасляването). Какво мислите вие по въпроса?
Абсолютно същия проблем имам и аз,колега.На диагностика-турбо в нормите но имах голям разход на масло,по-скоро теч.Смених филтъра за картерните газове,разкарах катализаторите и като,че ли спря.Скоро ще я понадуя извънградско и ще си каже със сигурност.Моята не сум я свалял,но знам ,че и ново турбо хвърля по малко масълце,какво остава за такова на 200-250к.Направо бях наскачал за нова турбина(стара не ми се купува,рециклиране не се препоръчва),но засега ще изчакам и ако трябва ще се долива.Само не знам дали като е тръгнала веднъж оста,ще даде отражение и върху лопатките и така да стане някой по сериозен проблем.

From the body to the soul,where our hearts lead.....we must go
- dimitar46
- кандидат ентусиаст
-
pone edin da obqsni kakvo ob6to ima turbinata i filtura i prez kolko hilqdi se smenq
26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2