ХИДРАВЛИКА Е46 КУПЕ - Смяна ма помпа и масло ????

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

ХИДРАВЛИКА Е46 КУПЕ - Смяна ма помпа и масло ????

Мнение от Reaper » 27 Яну 2010, 18:09

ЗДр колеги, случи ми се нещо мн странно и сам мн притеснен. Значи.
Аз не карам колата през зимата , но тази зима малко се изложих сняг ме завари наплаца (колата) Заваля, температурите паднах до -22/24 . Не сам бутал Волана , само съм препалвал от време на време. Но днес паля и искамда я преместя, НЯМА ХИДРАВЛИКА. Волан е като дарво.
Възможно ли е да е замразнало маслото в кормилната рейка? На някои случвало ли ми се е . Как даго оправя.

Благодаря.
Последна промяна Reaper на 21 Фев 2010, 11:28, променена общо 1 път

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 coupe 323ci
Детайли за колата: Някво купе 2.5

Re: ХИДРАВЛИКА Е46 КУПЕ - ПРОБЛЕМ

Мнение от marto853. » 27 Яну 2010, 19:24

:shock: Стига бе за пръв път чувам на някой да му замръзне хидравликата.
новият ми номер: 0877787835

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Reaper » 27 Яну 2010, 20:42

КАЗвам ти колега худравликата е като Камак преди небе6е така . вазможно ли е ???
И на мен не ми се вярва но фактите др говорчт.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 27 Яну 2010, 20:53

Колега виж какво е състоянието на течността в казанчето. За да замръзне трябва да е направо боза ...
Ти сменял ли си някога казанчето (в него има вградена цедка) и хидравличната течност ???
Ако си ги сменял се опитай при запален двигател да завъртиш волана до край надясно и наляво (да се отворят предпазните клапи)

Всичко това ако си сигурен, че хидравличната помпа върти .....

Потребител
Аватар

Мнение от mika81 » 27 Яну 2010, 22:49

tsb_bg написа:Колега виж какво е състоянието на течността в казанчето. За да замръзне трябва да е направо боза ...
Ти сменял ли си някога казанчето (в него има вградена цедка) и хидравличната течност ???
Ако си ги сменял се опитай при запален двигател да завъртиш волана до край надясно и наляво (да се отворят предпазните клапи)

Всичко това ако си сигурен, че хидравличната помпа върти .....
По скоро е нещо друго хидравликата не може да замръзне. Помпата може да върти и пак да няма хидравлика. Закарай я на сервиз нищо че е твърд волана само гледай да има масло в казанчето. По скоро нещо по ходовата част може да ти направи този номер щом не си карал по студовете. Успех

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Reaper » 28 Яну 2010, 17:25

благодаря за съветите колеги. но за сега няма да я пипам вкарах я в гараж да видим като поотпусн времето какво ще стане :)
Относно течноста в казанчето - не е замразнала , аз исках да я смена но в сервиза ми казаха че няма нужда вила ПЕрфектна.
Отново Благодаря.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 330cd

Мнение от unikalen88 » 30 Яну 2010, 12:22

възможно е колега,като отпусне времето ще се оправи,от студа маслото става много гъсто
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: се на дъщеря си

Мнение от Мордехай » 31 Яну 2010, 1:15

Колега, абсурдно е да ти е замръзнало маслото. Според мен или хидравличната помпа ти е отказала, или шенкелите нещо са ти прецакани, или кръстачката на кормилния прът може да ти прави номер. При мен на камионите ми се е случвало като го купя и е стоял някъде известно време кръстачката да е запекла и зачепвам гумичката, която пази да не влизат боклуци в лагерчетата и пръскам със спрей за ръжда. Може и от стоенето да са ти затегнали шенкелите, на леките коли не се гресират и ако са разбити може да се е получило това. Но според мен ти е отказала помпата.
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!

Потребител
Аватар
Кара: e90
Мечтае да кара: g30

Мнение от Rhymes » 31 Яну 2010, 23:04

При мен е подобен проблема вий супер много едва завивам но майстори ми казаха че съм сложил гадно хидравлично масло и сега се е упенило и нестава за нищо трябва да се изчисти хубаво и да се сложи по скъпо и качествено хидравлично масло

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Reaper » 01 Фев 2010, 18:51

здр , и аз така мисля колега да направя. само да се стопли веднага сменям с най-хубавото . но трябва да се изчисти хубаво. трябва ли да се разглобява нещо ????

Потребител
Аватар
Кара: e90
Мечтае да кара: g30

Мнение от Rhymes » 02 Фев 2010, 10:25

майстора ми каза че имало много за разглобяване за да може да се изчисти добре .....а бащами вика само ще го източим от маркуча към помпата и като сложим хубавото масло щяло да се смеси и няма да има проблем ........ще го направя по по-лесния вариант и ще пиша резултата

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Reaper » 03 Фев 2010, 9:02

благодаря колега , ще чакам да видя резултата . дано да има ефект.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: квото му падне :)

Мнение от chocaseto85 » 03 Фев 2010, 21:22

здр колеги по хубаво от оригиналното няма мисля :))) слагаш 1 литър декстрон 2 и заспива :))
Оригинални масла,консумативи и авточасти:)ПРОМО МАСЛА И ФИЛТРИ-
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 3&t=172196

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Reaper » 20 Фев 2010, 21:15

здр колеги.
Днес разбрах какъв е проблема ми ..... След като мислех че ми е замръзнала хидравликата днес останових че помпата е се скапала. Въртя волана и двигателя хич не се твари.волана корав като камък.
Званнах на човека който ми прави колата и каза че - Помпата това и е проблем че прехвърлиля зъб и е налмяла вс вътре.
Др. интересно е че в БГ няма няма такава помпа ( нова) и най-важното е че струва 1000 лв. Идва чак от Германия :( :cry: :cry:
Някои сменял ли е може ли да даде савет или инструкции как се сменя. теи като видях каде се намира, не е мн сложно. Но все пок.

Благодаря.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 320d 2000г.

Мнение от gocho_ » 21 Фев 2010, 4:31

търси 2-ра ръка ... !
:duel:

Следваща

Назад към E46