320D придърпване + ето какви грешки
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
40 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
320D придърпване + ето какви грешки
Здравейте колеги,
Пускам темата, за да обсъдим от какво може да се дължи едно придърпване на колата на един колега ТheBeast. Ето за какво става въпрос: като кара колата с постоянна скорост да речем на трета или четвърта предавка, без да се ускорява, просто да се поддържа една постоянна скорост от около 60 км/ч примерно, колата започва да придърпва, все едно за кратко (части от секундата) губи мощност. Понякога дори в този момент забива муцуна и след тва се оправя и няма проблем. Това се случва само при постоянна скорост, при набиране няма проблем. Случва се при около 1600 - 1800 об/м. След като това се случи компа записва следната грешка:
На втората картина виждате възможните тестове, които могат да се направят за този проблем при възможните проблемни места. След направата на тестовете поне за мен не е ясно на 100% откъде идва проблема. Единият от тестовете казва нагнетателна помпа, но....
Какво е вашето мнение.
П.с. Виждате, че има и грешка в подгревните свещи, но тях не ги коментираме, просто има две изгорели свещи!
Пускам темата, за да обсъдим от какво може да се дължи едно придърпване на колата на един колега ТheBeast. Ето за какво става въпрос: като кара колата с постоянна скорост да речем на трета или четвърта предавка, без да се ускорява, просто да се поддържа една постоянна скорост от около 60 км/ч примерно, колата започва да придърпва, все едно за кратко (части от секундата) губи мощност. Понякога дори в този момент забива муцуна и след тва се оправя и няма проблем. Това се случва само при постоянна скорост, при набиране няма проблем. Случва се при около 1600 - 1800 об/м. След като това се случи компа записва следната грешка:
На втората картина виждате възможните тестове, които могат да се направят за този проблем при възможните проблемни места. След направата на тестовете поне за мен не е ясно на 100% откъде идва проблема. Единият от тестовете казва нагнетателна помпа, но....
Какво е вашето мнение.
П.с. Виждате, че има и грешка в подгревните свещи, но тях не ги коментираме, просто има две изгорели свещи!
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Re: 320D придърпване + ето какви грешки
Колега, незнам дали те разбрах правилно, но то време на време при сходно кране се получава спад в оборотите и сякаш колата се опитва да загасне? Поне при мен има нещо такова и аз незнам от къде е. 

- xerial
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330d CBR 600RR
- Мечтае да кара: F82 ,S1000RR
xerial написа:Ти значи знаеш за свещите и се чудиш какво става?
Те свещите ще се сменят, ама не от тях идва проблема... В случая свещите са само за палене. И на две свещи пали, проблема не идва от тях, нека засега да ги забравим...
- ThE BeAsT
- младши ентусиаст
-
- Кара: e46 320d, 330xd
- Мечтае да кара: M4
Мерси slitter, дано някой реши загадката.
да не би нещо сензорите в гнп-то? май и програмата не е сигурна. съмнява се и в помпата под седалката...
принципно, това че регистрира някви грешки е добре, все пак е информация..
принципно, това че регистрира някви грешки е добре, все пак е информация..
- ThE BeAsT
- младши ентусиаст
-
- Кара: e46 320d, 330xd
- Мечтае да кара: M4
А дали все пак не може да е от така или иначе проблемните ни дебитомери ??? Да подава грешни данни и от там и от да се подават грешни количества гориво .... ???
Да, и в сензорите може да е - има разлики в зададените параметри и в тези, които отчита. Има информация, но ще е необходимо правилно да се разтълкува, щото не може да смениш части, които са = на стойността на колата... за съжаление! Поне при теста на сензорите това. Може и от дебитомера да е... ще ми се да се изкаже някой, на който му се е случвало и го е отстранил това. ....или всички карате с дефектите и не им обръщате внимание, може би 

- VRPerformance
- ентусиаст
-
- Кара: Дизели
Проблема може лесно да се разбере каде е,с диагностика в движение и следене на някой друг параметър 

- dimitar46
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46
колега 1001% ти казвам ГНП механично износване караи докато спре и задели 500лв. за ремонт може да минеш 100км а може и 100000км това е!!!
- milennyc
-
-
- Кара: Другите да му завиждат.....
- Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
- Детайли за колата: MNOGO BARZA
ГНП-то е проблема ..... ела и ще ти я оправя за под 500лв. 

- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Дебитомера сменян ли е, чистен ли е? Спомням си ,че я карах въпросната кола, но такова нещо не усетих. Може в последствие да се е развило това.
Si non confectus, non reficiat.
Taка като ви чета мненията колеги ми се струва, че потвърждавате съмненията ми - ГНП-то! Но какво ще кажете за умна дюза при четвърти цилиндър (грешка needle - motion sensor)!?
- milennyc
-
-
slitter написа:Taка като ви чета мненията колеги ми се струва, че потвърждавате съмненията ми - ГНП-то! Но какво ще кажете за умна дюза при четвърти цилиндър (грешка needle - motion sensor)!?
умната дюза е следствие от timing device-a

- milennyc
-
-
Zagy написа:Дебитомера сменян ли е, чистен ли е? Спомням си ,че я карах въпросната кола, но такова нещо не усетих. Може в последствие да се е развило това.
При проблеми с дебитомера няма загуба на мощност има забиване при определени обороти... 2500-3000 примерно и колата е по мудна. А тук най вероятно даже започва да пуши и бяло като загуби мощност. Ако спре и запали ще е ОК

40 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3