Теч масло 316и

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: BMW 316i

Теч масло 316и

Мнение от kpekov_81 » 01 Ное 2009, 20:46

Колеги, имам теч на масло на моята 316и. Вчера като сменях гумите със зимните и като я повдигнаха с крика започна да покапва явно се стичало по кората под двигателя. Измерих след това нивото и си беше в норма. Не са ми светали индикатори по таблото. Можете ли да ме насочите от къде може да е. Някой имал ли е подобен проблем. Изивинявам се ако вече има такава тема, но в момента търсачката не работи и не мога да проверя.
Благодаря предварително.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 318i

Re: Теч масло 316и

Мнение от kaspar_ivo » 02 Ное 2009, 3:39

аз имах проблем с теч на масло. Измих двигателя покарах 1 седмица и после отидох при маистора да огледа от каде. Оказа се от гарнитура на картера. Най-добре измий двигателя покарай 1 седмица и иди на майстор да е види от каде е.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Stoyan7777 » 02 Ное 2009, 6:04

не знам някой да може да ти отгатне въпроса :kuku:
Измий си двигателя, ако трябва си свали корите, покарай я малко
и тогава може би сам ще видиш от къде тече
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 02 Ное 2009, 10:07

Огледай тялото на филтъра обикновенно тече от там има една гарнитура между тялото на масления филтър и блока на двигателя, също така и два о-пръстена сменяш ако е от там и си готов.
На схемата са номер 5 и 6.
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=11&fg=30
:D

младши ентусиаст
Аватар
Кара: мадамите да крещят :)

Мнение от Rundev » 02 Ное 2009, 11:48

oci написа:Огледай тялото на филтъра обикновенно тече от там има една гарнитура между тялото на масления филтър и блока на двигателя, също така и два о-пръстена сменяш ако е от там и си готов.
На схемата са номер 5 и 6.
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=11&fg=30
:D

Абсолютно точно двете гарнитури,картер и на масления филтър течат доста честно(включително и на моята 16-ка).
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
Мечтае да кара: BMW M

Мнение от kriso85 » 02 Ное 2009, 16:13

И аз си мисля, че е тая смотаната гарнитурка под масления филтър.
Доста слабо място е там, не е скъпа но май се разкача половината кола за смяна. (планувал съм я като се стопли)
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kaspar_ivo » 02 Ное 2009, 20:39

kriso85 написа:И аз си мисля, че е тая смотаната гарнитурка под масления филтър.
Доста слабо място е там, не е скъпа но май се разкача половината кола за смяна. (планувал съм я като се стопли)

нем не се разкача половината кола ;). аз е сменях и нея когато сменях гарнитура на картер също така смених и гарнитура на блока за всеки случей :). Общо взето майстора ми каза че тази гарнитурка на масления филтер се сменя за 20-30 мин :)

самата гарнитурка на масления филтер струва 3-4 лв :)

п.с: От там не тече много просто леко се омаслява - така че на колегата едва ли му е от там проблема- мое мнение гарнитура на картер :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: любимата ни марка да е първа ;)
Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)

Мнение от spower » 03 Ное 2009, 10:58

и при мен забелязах, че ми омаслено около филтъра, ще трябва да я сменя ама на пролет, че студено сега, а трябва ли да се източва маслото при смяната, че да не се разтече, като гледам не би трябвало, но да попитам за всеки случай ?
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25: :lalala: https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Rundev » 03 Ное 2009, 13:15

Добре а да попитам като сте сменяли гарнитура картер, надига ли се двигателя за да се свали картера или има друг чалъм,понеже точно през него минава "греда" :)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kaspar_ivo » 03 Ное 2009, 13:26

Rundev написа:Добре а да попитам като сте сменяли гарнитура картер, надига ли се двигателя за да се свали картера или има друг чалъм,понеже точно през него минава "греда" :)

доколкото знам не се надига двигателя.. отдолу се махала половината предница :lol: но не съм гледал как става майстора само ми обесни набързо.. :(

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Rundev » 03 Ное 2009, 15:00

kaspar_ivo написа:
Rundev написа:Добре а да попитам като сте сменяли гарнитура картер, надига ли се двигателя за да се свали картера или има друг чалъм,понеже точно през него минава "греда" :)

доколкото знам не се надига двигателя.. отдолу се махала половината предница :lol: но не съм гледал как става майстора само ми обесни набързо.. :(

Кво ще рече половината предница.... :confused: предполагам че тая греда се откача от някъде ..... :|
Изображение

Назад към E46