СИГМЕНТИ ЦЕНА??
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
- vitaliss
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 325i
СИГМЕНТИ ЦЕНА??
ще си сменям сигментите на двигателя + гумички и нз си кви още глупости..та вапроса ми е колко пари излизат сигментите на 4-те цилиндара защото маистора ми каза по 35лв. на цилиндар били и уж били хубави.. а за целия ремонт + работа шяло да излезне + - 1500 лв. някои правил ли ги е тези процедури да каже колко му е излезнало?? 

- vitaliss
- кандидат ентусиаст
-
- milennyc
-
-
- Кара: Другите да му завиждат.....
- Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
- Детайли за колата: MNOGO BARZA
vitaliss написа:еми гори мн масло сасигорност неможе да е само от гумичките..пък и маистора така каза таиче....
Супер майстор добре че не ти е казал да си купиш нова кола

- vitaliss
- кандидат ентусиаст
-
хаха еми тои ми каза да си сменя колата ама все пак аз си знам моето и ще я правя докато мога да по вапроса ми някои да може да отговори?? 

- VRPerformance
- ентусиаст
-
- Кара: Дизели
ами цената която ти е казал е такава и според мен послушай майстора си,той поне за разлика от всички тук е видял на живо за какво става дума 

- V-max
-
-
- Кара: E30 318hi ---> E30 328ihA
- Детайли за колата: Бърз, здрав и безумно чист , това е моят автомобил :) Съвсем скоро M52B28 inside :DD
според мен преди смяна на сЕгменти се сменят гумчиките на клапаните без да се сваля главата
А тия молибдени са пълна простотия , ама за всеки влак си има пътник . АКо не стана само с гумички тогава се отваря . 1500лв е супер висока цена, частите са не повече от 500лв, работа 200 макс 

- VRPerformance
- ентусиаст
-
- Кара: Дизели
има си и методи за проверка на сегментите
но това са неща който без да се работи по колата и само с фърляне на боб няма как да станат....а цената е ясно че може и да е по-ниска но пак зависи,какво ще излезе по време на работа 

Проверете компресията първо, маслените сегменти са най-малко износени винаги, така че с компресията е най-лесния вариант. Макар, че сегментите само да са износени е малко трудно, направо ще си за основен ремонт ако е еднакво на всички цилиндри. А пък ако е на някой определен малка наистина може да имаш някои сегмент счупен. Или по свещите е другия вариант ако само някоя е зацапана.
Но забрави тия теми сменяваш сегментите и колата тръгва като нова, ако ти е счупен сегмент, ще имаш и надран цилиндър, така че смятай.
Послушай Вмакс и пробвай с гумичките и мерене на компресията.
За тия скапани сегменти ще ти отворят целия мотор, което е супер тъпо, понеже не се знае как ще го съберат после. И се почва една...
.
Но забрави тия теми сменяваш сегментите и колата тръгва като нова, ако ти е счупен сегмент, ще имаш и надран цилиндър, така че смятай.
Послушай Вмакс и пробвай с гумичките и мерене на компресията.
За тия скапани сегменти ще ти отворят целия мотор, което е супер тъпо, понеже не се знае как ще го съберат после. И се почва една...

- V-max
-
-
- Кара: E30 318hi ---> E30 328ihA
- Детайли за колата: Бърз, здрав и безумно чист , това е моят автомобил :) Съвсем скоро M52B28 inside :DD
За тия скапа се почва една... Rolling Eyes .ни сегменти ще ти отворят целия мотор, което е супер тъпо, понеже не се знае как ще го съберат после.
именно

- ukelichko
- младши ентусиаст
-
- Кара: Комбайн
- Мечтае да кара: Фадрома
V-max написа:За тия скапа се почва една... Rolling Eyes .ни сегменти ще ти отворят целия мотор, което е супер тъпо, понеже не се знае как ще го съберат после.
именновлезе ли БГ въздух под капака ...
Лично от опит съм установил, че глътне ли български въздух един двигател вече не е същия.
- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
13 мнения
• Страница 1 от 1